Slovenija
22677 ogledov

Takšna kazen grozi Sloveniji zaradi metulja

Komentarjev 43
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 07:20 28.april 2023.

    Coenonympha oedippus je prisoten v vseh naših sosednjih državah in v večini Evrope in je daleč od tega, da bi bil endemična vrsta..Dajte malo umirit konje in delujte razumsko in ne kot hlapci WEFa..kreteni

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:15 28.april 2023.

    Saj je rešitev preprosta. Če hočete kmeta omejevati, mu povrnite izpad proizvodnje, da bo lahko vlagal v druge načine proizvodnje..Bo pač postavil rastlinjak in s tem pripomogel k samooskrbi..Treba se je zavedati, da bo slej kot prej "zagustilo" in hrane ...prikaži več iz uvoza preprosto ne bo, kot ni bilo npr. peletov ali med. opreme...In takrat bomo odvisni od domače pridelave.In če ta ne bo zadovoljujoča boste mestnaki oplenili najprej trgovine, potem njive in na koncu boste papcali drug drugega, kreteni..

    • pravičnik77 11:15 28.april 2023.

      ja sej kdo pa ta denar daje... ja mi delovna raja ki nam država pobira.. od kje pa misliš da se financira EU? Isto iz naših plači in davkov.. financiramo vsa ta sranja z Ukrajino vred, pa ne moreš nič ...prikaži večč naredit proti... čas je za kakšno revolucijo, bolj krvava bo, bolj bo zalegla

    • devote 16:19 28.april 2023.

      Danes nadomestilo za to jutri za ono...vsakic bos dobil denar , seveda od davkoplacevalca. Na vidz celo posteno, vendar bos scasoma brez zemlje oz prostora. In za to se gre pri vseh teh zlaganih ukrepih ...kmetu izpuliti zemljo oz. prostor. ...prikaži več Tudi na nizozemskem so jim hoteli dati veckratnik vrednosti kmetije samo da se preselijo oz nehajo kmetovati. Pa so nizozemci raje vrgli NWO vlado. Isto bi moralo biti pri nas. Ampak potem ne spet Jansa ,ker to je se bolj prodana dusa kot Golob, nekdo tretji.

  • Okarček 08:28 28.april 2023.

    Še malo podatkov v številkah : Vrednost proizvodnje samo na PUN območju (lj. barje) znaša dobrih 5mil €/letno, Slo bi od Eu prejela skoraj 40mil € za obdobje naslednje SKP (5let). 2,6mil je predvidenih za "odškodnine" lastnikom zemljišč, razlika pa ?

    • Friderik1950 19:00 28.april 2023.

      To je bistveno vprašanje pri vseh teh nadomestilih. Kje je razlika? Verjamem, da se ravno za te razlike dogovarjajo z monami, ki nas tožijo v EU za posamezne primere, da lahko 'dobro ' poslujejo', ker lahko.

  • miho 16:16 28.april 2023.

    Zaradi metuljev ne bo več kmetijstva in hrane za nas. Bodo metulji preživeli, mi pa bomo od lakote pomrli.

  • Avatar karjola
    karjola 07:07 28.april 2023.

    Mama mia, s čim se mi ukvarjamo. Ven iz te proklete EU. Nemci ugašajo nuklearke in nam prepovedujejo košnjo trave za futranje živali. Zakaj že? Aja, da nam lahko prodajajo njihov šrot.

    • Avatar Leon
      Leon 07:17 28.april 2023.

      Kdo te je silil v EU ?

    • Avatar Leon
      Leon 07:29 28.april 2023.

      In sedaj bodo kmetje protestirali proti vstopu v EU ? Kdo jim je podaril PORSCHEJE IN JOHN DEERE ?

    • Dragonja 07:46 28.april 2023.

      Pa ta kazen res ni nič en traktor,pa bojo lahko spet gnojnico zlivali bo barju.

    • radovednica 07:48 28.april 2023.

      Leon! Silili so nas naši glupi politiki, zagovarjali in navduševali pa ste takšni kot ti. Vedno smo bili proti temu in uvedbi raznih evrov, pa schengenov in ne vem kaj še. Kako nam je bilo lepo brez te bedaste Evrope, ...prikaži več tudi vsega normalnega je bilo za nas normalne, dovolj. Nekateri smo vedno bili, smo in še bolj bomo proti tej bedariji imenovani EU! Marš golazen evropejarska blesava!!!

    • radovednica 07:50 28.april 2023.

      Dragonja, ne gre za to ali bodo res zlivali ali ne, bistvo je, da nas ta Evropa usmerja, kaj moramo početi, da bomo njim, birokratom ugajali. Seveda, naši podrepniki pa bodo naredili vse za to. Hlapci bili in vedno večji ...prikaži več hlapci bedakom evropskim smo!

    • Avatar Leon
      Leon 08:23 28.april 2023.

      radovednica....In v kakšni skupnosti bi ti živela ?

    • Jernej65 09:30 28.april 2023.

      karjola, lahko je biti populist in pozivati k izstopu iz EU. Če hočeš iti proti morilskemu Putlerju, kar izvoli, večino nas pa pusti pri miru in nehaj zganjati populizem.

    • pravičnik77 11:10 28.april 2023.

      leon, vsi idioti ki so/ste glasovali za vstop. tok kretenske samouničevalne organizacije še nisem videl.

    • Jernej65 11:28 28.april 2023.

      pravičnik77, ne imej večino slovencev za idiote, je več možnosti, da si sam idiot. Če bi se še enkrat glasovalo, bi zopet bila večina za vstop v EU in tudi Nato.

    • pravičnik77 11:44 28.april 2023.

      EU bo uničila Slovenijo, če tega ne vidiš Jernej, je pač žalostno. Boš takrat govoril o idiotih. ne ne boš, mogoče boš šprehal, parlalao, govorio itd., govoril in pisal pa zagozovo ne boš. Jugoslavija je bila za Slovenijo luksus napram ...prikaži večm EU. počakaj par let, Slovenije ne bo več, ler je EU ne bo dovolila, nam kot sedaj ne dovoli marsikaj, še več pa prepoveduje na dolgi rok..

    • Jernej65 11:55 28.april 2023.

      Sem živel v Jugoslaviji in tudi živim v EU in mi ne prodajaj buč. Če tebi ne paše še ne pomeni da se vsi s teboj strinjamo. O idiotih govoriš ti. Velikokrat se izkaže, da si sam to kar očitaš ...prikaži več drugim. Jugoslavija ni bila noben luksuz. Golfa si moral plačati z devizami, čeprav so ga delali v Sarajevu. Barvni TV si lahko kupil samo v tujini. Iz Avstrije smo švercali vse živo, državi si plačal 2 avta, medtem ko si kupul enega. Ne seri mi s to tvojo Jugoslavijo.

    • pravičnik77 13:05 28.april 2023.

      nisem napisal da je bila Juga perfektna, sam kako sedaj gredo stvari v EU ko imaš se za srat pravila, je bilo takrat vselih bolš. sej zdaj ne bo nic bolš, če bos avto sploh lahko imel, o nakupu stanovanja ...prikaži več lahko sam sanjaš, vse gre na to, da sploh ne boš mogre bit lastnik ničesar, lahko boš pa najemnik.. od stanovanj, vozil, še malo pa ti bodo hrano rental.. hvala lepa..

    • Jernej65 13:30 28.april 2023.

      Kdor je priden in ve kaj dela pride tudi do stanovanja ali lastne hiše. Kdor pa samo jamra, pa nokoli ne bo nič ustvaril. Tako je bilo v Jugi in tako je tudi sedaj. Ljudje imajo na bankah denarja, kot ...prikaži več ga še niso imeli nikoli, hodijo na morje kot še niso nikoli, jedo v restavracijah kot še niso nikoli... standard nikoli ni bil boljši, je pa sigurno, da včasih zaniha tudi malo navzdol. Jamrači so pač jamrači, pa je to v Švici ali pa v Sloveniji.

    • Avatar Leon
      Leon 13:42 28.april 2023.

      Očitno bi nekateri nazaj v votlino ! Seveda to ni izključeno glede na svetovno politiko . Tisto bo zadnja postaja .

    • Avatar SS666
      SS666 14:01 28.april 2023.

      @Jernej65 je izedno sposoben in navihan vojni expert.

  • Boschtjan Zupanchich 08:20 28.april 2023.

    Aha, ... torej, jim je bolj pomembno življenje metuljčkov kot pa življenje ljudi, ki ne vedo kaj bodo danes dali v lonec, da ne bodo lačni !!! ! !!! NORCI ZMEŠANI ZBLOJENI POKVARJENI ZLOBNI ZABITI BUTASTI HINAVSKI !!! ! !!!

  • pravičnik77 11:46 28.april 2023.

    a je tega metuljčka na Barju tudi dejansko videl, al so si ga kot marsikaj, izmislili nezaposljivi zavoženi NVOjevci?

    • lojs 14:04 28.april 2023.

      nekdo ga je sabo prinesel in potem ga je slikal ... še prej ga je prilepil na neko bilko, da ne bi odfrčal ... neumnost nima meja, to je lahko že vsem jasno

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 11:40 28.april 2023.

    Kot kažejo vsa dejstva ta metulj , do danes še ni izumrl , kljub temu , da so kmetje normalno kmetovali in če do sedaj ni izumrl tudi v bodočnosti ne bo. Sem za zaščito okolja in živali , vendar ...prikaži več ne na račun tega , da se potem uvaža dražja hrana iz nekih tretjih dežel , kjer so jim metulji in muhe , v primerjav s pridelavo hrane za ljudi popolnoma nepomembni in tako tudi mora biti. Če pa kdo misli drugače naj pa najprej zagotovi kmetom pridelavo na drug način , ne pa , kar na pamet prepoved.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 11:45 28.april 2023.

    Naravovarstveniki naj jedo črve, meni pa naj pustijo da kmet vzredi kravo , da se bom najedel mesa.

  • radovednica 07:44 28.april 2023.

    Že zdavnaj bi morali iz te bedaste Evrope, ki samo podpira "pribeglice" in sprejema neumnosti. Kakšna Natura 2000, pa vse zaraščeno in zagoličaveno? Kdo bo pa tista polja, kjer se naj bi nahajala ta metuljčna golazen, vzdrževal? Danes se še ...prikaži več nekateri kmetje ukvarjajo in kmetujejo tam, kmalu, glede na evropske neumnosti pa bo neprehodna goščava. A to hočemo? Že sedaj je povsod preveč zveri in druge nesnage, a sedaj pa spet metuljčki, folk naj pacrkne?

    • ramona 06:49 29.april 2023.

      Sej metuljcek ni nic kriv, ker je samo izgovor, ki so si ga izmislili, da prikrijejo resnico. V ozadju je veliko vec pa tega ne bomo izvedli. Sicer pa je Asanto najvecji unicevalec narave...ampak ker je Amerika..tam se dela "drek".

  • Avatar jezeran
    jezeran 13:44 28.april 2023.

    izginjajo narodi in plemena, ostale živalske vrste, nas pa jebejo zaradi enega metulja. Kakšna bedarija, res smo hlapci

  • joze95 10:10 28.april 2023.

    Bistveno je, da bi morali občutljivi naravovarstveniki ukrepati prej, kmetom pripraviti vse potrebne tehnologije in ne samo prepovedovati. Prepovedati zna vsak, celo policaj. Smiselne ukrepe pa načrtuje človek, ki ima potrebno znanje. To pa vsekakor niso naravovarstveniki iz ulice ampak ...prikaži več diplomirani biologi. Zato v tem okviru otopelci iz FFUL

  • lojs 14:07 28.april 2023.

    tega metulčak cekinčak so zaščitili iz ne vem kakšnih razlogov ... se pravi v predelani hrani "najbrž" ne bo ličink tega famoznega metulča ... mogoče je pa to tudi napredek, kdo bi vedel

  • lojs 14:13 28.april 2023.

    zanimivo je kako zbiralci metulčkov pridejo do svoje zbirke ... predvidevam, da gre za posušene prave metulje , ki jih verjetno predhodno "humano" evtanazirajo ... nekaj časa nazaj je bil na rtv nedeljski gost prof. g.toman, veliki zbiratelj teh bitij ...prikaži več ... on se ima sicer za samooskrbnega kmeta, ki ga štacuna nikoli ne vidi, ampak metulčkov pa ne da! ... še en dokaz kam te pripelje akademska izobrazba ... verjetno je napisal že mnogo knjig, ki jih nihče ne bere, ampak to so naši "naučniki"

  • Plavi-mil 14:29 28.april 2023.

    Ma zadosti je je ba nja s strani kvazi naravovarstvenikov, plačajo naj tistih 280 tisoč, da nas nehajo za je ba va ti, tukaj ni problem metulj, tukaj je v igri več, če nimamo domače hrane, jo moramo uvažati od drugih.

  • ramona 06:38 29.april 2023.

    To je politika Billa Gatesa, da smo odvisni od umetne svinjine, ki so jo izumli in da smo odvisni od njih, torej nismo samooskrbni. Zato hocjo imeti tudi kure prestete...na Nizozemskem kmetje ne smejo kmetovati so bili kmecki protesti pa ...prikaži več je sla vlada tako dalec, da tist kmet ki ne bo uposteval ga bodo razlastninili. Na porocilih so zelo skromno prikazovali te stvari.

  • Kmodri 15:38 28.april 2023.

    Cilj je, da Slovenija postane rezervat, kjer bo prebivalstvo konzumiralo insekte! Pa dober tek, iz trgovine...

  • bobubob 18:01 28.april 2023.

    A sedaj so pa za norosti Bruslja (in predvsem nas, ki pošiljamo tja brezhrbtenično koruptivno svojat) krivi metulji? Še pomnimo tiste naše uradnike izpred desetletja, ki so nam hiteli ukinjat utripajočo zeleno luč na semaforjih vpijoč, da je to zahteva ...prikaži veča EU? Še predno tam v Bruslju nekdo prdne, se tule že spreminja ustava! Eh, hlapci.... in če si sploh drznete storiti kaj tako grešnega, poglejte tule, kako naj izgleda nastop evroposlanca... https://www.youtube.com/watch?v=Gzx7jsEYlDc

  • Kmodri 15:41 28.april 2023.

    Potem bodo uvedli rezervate za domorodce Slovenije...kot za Indijance.

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 09:26 28.april 2023.

    Še dobro da smo v EU, če ne bi nam SĐS kmetavzarji že zdavnaj uničili naravo! Me prav zanima, koliko živali v Sloveniji je že izumrlo zaradi pohlepnih kmetavzarjev?

    • Plavi-mil 14:24 28.april 2023.

      Itak ti samo žuželke žreš, kajne bumbar?

    • ramona 06:43 29.april 2023.

      Malo strpnosti in spostovanja do kmeta bi lahko imel, ker zrezek na krozniku in goveja juhica ne pride od taksnih ki niti krave ne znajo pomolsti. Kmet dela petke in svetke..drugi pa razmisljate kam na izlete in dopuste. Kermu pase ...prikaži več naj travo je..kermu pase meso pa naj je meso. Sicer pa krava je travo..torej lahko tudi vegi je kravo😂

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.