Avto
88491 ogledov

Tako enostavno po novem ostanete brez avta, nasankali so tudi kolesarji

Komentarjev 42
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • nina108 08:50 11.marec 2025.

No ja... saj krosarji in štirikolesniki se ne vozijo z registrskimi tablicami. Kdo pa jih bo lovil po hostah? Nastradali pa bodo mogoče tisti nenuki, ki gredo nabirat gobe, nerodno parkirajo avto in dejasnko ne mislijo škodovat naravi.

• zdrej 09:27 11.marec 2025.

Se bojim da res. Glede na nedavno izkušnjo z redarji, ki razen zgovarjanja na neki odlok niso znali pojasniti/argumentirati zakaj so vozniku na utrjenem delu v pet metrskem pasu dali kazen. Odlok pa govori o voznih površinah, rekreacijskih površinah, zelenicah. ...prikaži več. Nič pa o makadamskihi utrjenih površinah tik ob vozišču.

• 1657f9890a40beeed90a52aef67a74622fa1b1ee 08:32 11.marec 2025.

400 eur? To je večja kazen, kot za lirijsko, pa računalnike in vse lopove v parlamentu in vladi, ki pravzaprav ne plačajo nobene kazni. Zakonodaja na nivonu rwande.

luckyss1 11:22 11.marec 2025.

Da te jaz dobim z motokrosom ali štirikolesnikom na moji gozdni vlaki, boš lahko pisal zgolj kot je to na koncu Hawking... S tem, da je on imel prednost visokega IQ, tebi pa se vidi da si tam pri kleti ...prikaži več nekje in boš en stavek pisal teden dni..

StarMačk 10:31 11.marec 2025.

Potem to pomeni, da bo država celotno območje Natura 2000 pokrila z nadzorniki, ki bodo lovili in sankcionirali kršitelje in seveda na novo zaposlila dovolj ljudi ali kaj!? Če nameravajo, tako kot že do sedaj, prekrškarje lovili le znotraj območja ...prikaži več Triglavskega narodnega parka, drugje pa bo še vedno divji zahod, nove višje kazni lahko pomenijo le, da se je nekdo spomnil, da mora tistih nekaj obstoječih nadzornikov več prispevati k svojim plačam, podobno kot to počne ljubljanski šerif.

• mrcina 09:59 11.marec 2025.

Pozdravljeni! Najboljše je vse prepovedat.. po drugi strani smo pa tu lastniki teh vozil, ki smo tej državi, ki nam prepoveduje in kasira kazni plačali ddv, dmv, registracijo,... to ni malo denarja. V normalni državi imajo za taka vozila poligone, ...prikaži več ker nima smisla imet atv in se vozit po asfaltu. Najprej naj naredijo poligone potem pa kasirajo kazni! Največjo svinjarijo po naravi pa pustijo pohodniki, ki mečejo ovitke od gelov in puščajo robčke in drek 5 metrov iz poti. Pa lep dan še naprej..

• rd2dmk2 10:11 11.marec 2025.

torej, lastnik gozda ne bo smel na svoji parceli pustit svojga avta, da bi v miru poskrbel za svoj gozd, turist, ki bo parkiral avtodom v grmovju ob cesti blizu turistične točke pa bo lahko to mirno storil,ker je pobuda ...prikaži več županov padla v vodo. in še druga neumnost, kolk je pa kazen če s kaminom zapelješ v gozd in streseš svinjarijo, po možnosti na vodovarstveno območje ? da boste vedeli sem za kazni, ampak ko bo prvi kolesar dobil kazen dam za rundo. aja pa še tole v part 2.....

• rd2dmk2 10:16 11.marec 2025.

part2: kolk bo pa kazen za firmo, ki bo pripeljala te kolesarje v naturo 2000 na brezpotja in jim lepo zaračunala za čudovito adrenalinsko doživetje. kdo dovoli vse zip-line v najlepših in naravnih kotičkih, kdo dovoli soteskanje v najbolj zavarovanih ...prikaži večh delih? in kdo tam izvaja adrenalinski turizem ? in še tole ne razumem ljudi, nekaj ur lahko nosijo polno konzervo pira, ko pa je prazna - je pa preteška , da bi se odnesla nazaj do avta ali prvega smetnjaka. ne gre mi v glavo to obnašanje !

mahatma2 18:09 11.marec 2025.

Kar se motornih koles tiče se strinjam. Gorska kolesa in kolesa na elektriko pa čisto nič ne ogrožajo narave. Seveda vsepovsod pa tudi ni primerno samo tam , kjer pa lahko normalno hodijo planinci in jih kolesrji ne motijo , ...prikaži več pa ne bi smel biti problem, ker takih poti je veliko. Mene veliko bolj motijo tisti vozniki , ki enostavno odvržejo pločevinko skozi okno avta , ne pa kolesarji, ki iščejo adrenalin na primernih poteh.

• ToSmJest 13:10 11.marec 2025.

Domov bom še lahko šel? Doma sem nad 1000m, parkiram na travi ob cesti nasproti dvorišča.

• dare326 23:21 11.marec 2025.

Ker nisi ljubljančan, lahko parkiraš na svojem. Janković je povsod postavil parkomate, isto naredi tudi ti.

• AnzeSmolej 08:30 11.marec 2025.

Nori zeleni fašizem.

• jakec1575 09:55 11.marec 2025.

gozd ni igraca, pa tudi tvoja lastnina ni. imas prost prehod po zakonu, unicevat ga pa nimas pravice. me zanima kako bi bilo tebi, da ti prek parcele vsak kurac vozi motor, kolo itd. jaz zelo cenim mirnost lastnikov gozdov, ...prikaži več ki jim ponoci sekajo drevesa. al so cigani ali pa kar koncesionarji. radi predvsem okradejo ostarele lastnike. vse bi jaz to v zapor za 10 let

• AnzeSmolej 07:11 12.marec 2025.

?????????? To si potegnil iz mojega komentarja? Od kje ideja da jaz nisem za ohranjanje narave??? Sem pa proti ZELENEMU FASIZMU, ki se je razpasel po celotni EU in nam ne pusti niti prdniti več v naravi! Vse mora biti ...prikaži več v mejah normale. In če parkiram avto 3m od vozišča onesnažujem bolj kot 5m? Idiotizem

• tlacan 11:22 11.marec 2025.

Bedarije, ki jih ustvarjajo v javni upravi zaposleni preko poznanstev. Pišejo neumnosti, da bi upravičili svojo plačo! Kaj je utrjena površina? Omejitev na 1000 m nadmorske višine. Kako bo nekdo, ki nima ali ne zna uporabljati navigacijskih naprav, vedel na ...prikaži več kakšni višini se nahaja in ali je na utrjeni površini. Nekateri zapirajo poti, čeprav stojijo na parceli, ki je javno dobro ravno zaradi poti. Tega pa ne pogledajo niti po prijavi. Nadaljujem . . .

• tlacan 11:28 11.marec 2025.

Prej smo imeli vsaj nekaj določenega sedaj pa je samo anarhija in s pooblastili nekim šerifom, da se sami odločajo o odvzemu privatne lastnine. Pred 30. leti sem se začel podajati z gorskim kolesom v naravo. Veljalo je, da se ...prikaži več lahko voziš tam, kjer je vrisana pot ali steza na topografski karti. Pohodnikom si dal prednost, če si se vozil po markirani planinski poti. Pa so nedeljski hribolazci, ki v hribih ne znajo pozdraviti dosegli, da se po stezah ne sme voziti. Še dodajam . . .

• tlacan 11:33 11.marec 2025.

Mogoče razumljivo z mladino, ki divja po ozkih stezah ter ogroža sebe in druge. Sedaj pa bodo še gozdne poti prepovedane? Znaki za prepoved vožnje, ki veljajo tudi za kolesarje se postavljajo kar tako - po poznanstvih in jih zato ...prikaži več redko upoštevam, če je pot zarisana na zemljevidu. Kaj pa v prihodnje: kje bom lahko pregledal prepovedi, ko si bom planiral turo? Gozdno mejo vidiš v naravi nadmorsko višino pa ne.

Garancija 08:12 11.marec 2025.

Pol hribovskih kmetov bo ostalo brez avtov

• 1b4b659b447ea4423d635cd3962ce3b7184d62e4 08:49 11.marec 2025.

Ne bo, ker se ve kdo je tam kmet in kdo ljubljančan, ki pleno po gozdovih in planinah!!!

• YaKo 09:00 11.marec 2025.

Uršula, zakon je za vse enak. Pobirali bodo pa inkasanti tam, kjer je lažje.

• zdrej 09:23 11.marec 2025.

@uršula, kje pa to piše? Članek tega ni omenil niti z besedo. Podobno lahko pričakujemo v drugih delih N2K. Se bojim da je to zopet eno skropocalo od zakona.

• rd2dmk2 10:07 11.marec 2025.

točno tako, si predstvaljate recimo pokljuko in pašo na planinah. ste kdaj bili tam ? kaj mislite da bo planšar, pastir hodil 1km do stanu ? in to boste hodil nabirat gozdne sadeže. vas kar vidim na pokljuki, kako boste ...prikaži več merili z metrom. kje vaš avto stoji.

StarMačk 13:19 11.marec 2025.

Ni panike, na Pokljuki bodo nabiralci gozdnih sadežev po novem parkirali kar na cesti, ker bo ceneje, ha, ha, ha...

• rd2dmk2 14:28 11.marec 2025.

starmaček to pa ne bo šlo, kako bo pa RKC vozila hlode v dolino ? s helikopterjem

StarMačk 15:06 11.marec 2025.

Z božjo pomočjo!

• sandi76 09:32 11.marec 2025.

V tej državi se bistveno bolj ščiti naravo kakor pa ljudi. Preprečuje se gradnje, elektrifikacijo, bivanje, hoja , vožnja, ... še malo, pa bo prepovedano živeti, samo da se ohranja narava.

• Toma 10:40 11.marec 2025.

Torej ne smeš s kolesom po gobe?! Ga lahko nosiš na hrbtu? Kakšno lepo mladost sem imel, kosem selahko brez skrbi vozilpo gozdovih z motorjem brez registracije ;-) Celo miličniki so to odobravali!

• bozo197 08:48 12.marec 2025.

Napisati zakon je eno, njegova uporaba v praksi pa drugo. Pri nas slednje velikokrat šepa. Najprej bi morali urediti odpadne vode iz koč, smeti, ki se velikokrat odlagajo vsepovsod itd. Gospodarsko dejavnost kmetov je potrebno ščititi - lastnik mora imeti ...prikaži več dostop do svoje lastnine, ker je v njegovem interesu, da je ta urejena. Turisti in športni izletniki z raznoraznimi štiri in dvokolesniki pa drugo.

• tlacan 00:46 12.marec 2025.

Sem prav razumel, da ti lahko zaplenijo avto, če ga parkiraš pred Vojkovo kočo na Nanosu ali pred katero od koč na Vršiču?

• schala 07:32 12.marec 2025.

Najboljš je pa, ko vidis kako lokalno prebivalstvo v območje Nature2000 s traktorji vozi gradbene in ostale odpadke in jih stresa v naravo! Noro

• Amandaey_2023 21:02 18.junij 2025.

🍓 Vroča dekleta čakajo na vas na 👉 𝗦𝗲𝘅𝘁𝗼.𝗹𝗶𝗳𝗲

• jakec1575 09:14 11.marec 2025.

top!!!! bravo minister. koncno prepoved plasenja zivali in ljudi v hribih in gorah. se prepovedat gradbene posege za downhill v najlepsih slovenskih gozdovih. gre za ciste crne gradnje in urbanizacijo pristinskih slovenskih gozdov. eno je vlaka ali pes pot, drugo pa grajene rampe

• dare326 23:33 11.marec 2025.

Vse kar se gradi, se dela z dovoljenjem lastnikov in z uradnimi dovoljenji in papirji. Z gradnjo bike parkov se prepreči anarhija in vožnja neprilagojenih po neprimernih poteh. Z bike parki tudi preprečiš plašenje živali, ker so ljudje skoncentrirani na ...prikaži več enem mestu in ne vsepovsod. Z gradnjo raznih lesenih elementov tudi preprečiš erozijo na občutljivih poteh. Nimaš pojma, nič ne veš, nič ne znaš.

• Luksi 08:31 12.marec 2025.

Kit sem že večkrat napisal, vsi pridete na vrsto, zdaj pa še kar podpirajte zblojeno vlado.

krucefix123 12:28 11.marec 2025.

Izvolite inkasanti,v Rogu je lepo,če koga najdete vsaka čast,samo bolj verjetno bomo vas iskali ker se boste izgubili tumpeki.Treba nekoga ujeti v gozdu ha ha ha,mislim da ga ni korajžnega.

luckyss1 11:17 11.marec 2025.

Hvala bogu, nujno potreben zakon...To sem že par let nazaj predlagal, pa ni bilo odziva pri podkleteni vladi..

• zdrej 11:30 11.marec 2025.

Da zakon, ne pa neko skropocalo, ki je skregano z realnostjo. Če grem v gozd, avto večkrat pustim več kot 5m od vozišča, ker drugače blokiram ostale delovne stroje. Sosed občasno dobi obiske in kje parkirajo? Več kot 5m od ...prikaži večod vozišča, ker ni drugje prostora. A bodo zaradi tega zasegali avte. Tako to sedaj izgleda. Je pač svoboda in nekateri še vedno plešete.

luckyss1 11:47 11.marec 2025.

Glej, sam sem ob odcepu, ki pelje na moj navoz naril malo zemlje, da lahko gobarji tam pustijo avto in nadaljujejo peš..Tudi ustrezna tabla je tam..In še vedno se najde idiot ki z avto rije po tem kolovozu pol kilometra ...prikaži veča ali več... Lanskega septembra sem takšnemu idiotu postavil star traktor, tako, da se ni mogel vrniti...Tip je poklical policijo, jaz pa sem povedal, da nisem vedel, da je kdo zapeljal v moj gozd in da mi je traktor pač crknil ..He,he idioti..

• herman3 19:11 11.marec 2025.

Cela reka Mura je Natura 2000. Kako bodo lovci in ribiči prišli do svojih lovišč, kljub koncesijam, ki jih plačujemo. Malo se mi zdi, da je tej vladi "dol vrglo jermen".

• tlacan 00:42 12.marec 2025.

Saj si ni ta vlada izmislila tako skropucalo. To nastaja že nekaj let, ko Golob še sanjal ni, da se bo ukvarjal s politiko.

luckyss1 02:21 12.marec 2025.

Herman3, sprašuješ kako bodo lovci in ribiči prišli do lovišč ?! .. V skladu s tradicijo, peš preko gozda iz gostilne.. Dvakrat pade pa je tam...

• zdrej 07:57 13.marec 2025.

Lucky, potem pa ti pojdi dvakrat past, da boš prišel do vode. Herman ima deloma prav. Vprašanje pa je tudi, kaj so novinarčki v članku zasrali. Znotraj je obrežje goznih cest, ali to pomeni, da praktično lahko parkiraš?? Pa še ...prikaži veče vedno moraš več kot dvakrat padit, da prideš do določene točke. Bo pa problem, ko bodo šli v gozd delat. Takrat se ponavadi parkira sredi gozda ob kakih vlakah. A ne Lucky, ko že imaš traktor.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.