Slovenija
1353 ogledov

Tako zelo neuspešna je bila akcija "dan brez avtomobila"

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • 4krogci 14:37 28.september 2022.

    zrihtite al pametn javni prevoz al pa delo od doma...pol s epa lahko gremo t eneumnosti!

  • klemenmo 14:49 28.september 2022.

    To je samo dokaz da nismo sposobni narediti javnega prevoza bolj privlačnega kot osebni avto. Pa magari samo za en dan...

  • h4ck3r 15:02 28.september 2022.

    V sloveniji obstaja javni prevoz? V katerem mestu? Glede na tujino nima niti v eno mesto m od mestnega prevoza. V kolikor moraš čakati na prevoz več kot 10-15 minut, se sploh nima smisla truditi s privlačnostjo. Kakršnikoli novi, eko, ...prikaži več in še in še busi, navadno rajo ne ganejo...gane jih samo čas in denar, ki ga za pot porabijo. Slovenska mesta so si zadala ključno rano z ukinitvijo tramvajev, ki kljub zastarelem prizvoku, delujejo drugje po EU in balkanu, presenetljivo dobro, moderno in uporabno.

    • zdrej 15:57 28.september 2022.

      Misliš slovensko mesto oz. mesti. To sta LJ in Piran. Vse ostalo ni bilo na tramvajih. Imaš pa prav. Dobro zamišljene proge tramvaja bi problem javnega prometa v LJ dobro rešile in dopolnile. Ampak v LJ pač ni inovativnih ljudi. ...prikaži več. No zgleda tako. Sam obiskujem EU mesta. In LJ je kar se tiče javnega prometa med slabšimi. P+R table so, potem "SNAĐI SE", kako boš našel bus. (Stožice). Pa še mnogo je takih cvetk.

  • radovednica 15:23 28.september 2022.

    Kakšna mobilnost, to je predvidena omejenost, zabetoniranost. Kakšna mobilnost je to, da moram itak do javnega prevoza iti s svojim vozilom, potem čakat javni prevoz, se z njim cijazit eno uro, pa še prestopat vmes, potem pešačit na mestno skropucalo, ...prikaži več ga čakat, se z njim cijazit in uničevat zdravje do pol ure ali več, pa spet od njega pešačit do službe. Pa spet nazaj, v vsakem letnem času in vremenu. Tako pa iz garaže v garažo in normalno bi bilo v eno smer eno uro!?

  • zdrej 16:01 28.september 2022.

    Precej manjka slovenskemu javnemu prometu. Recimo periferija ob vikendih ga dejansko nima. In potem tako ali tako rabiš avto. Ko pa ga maš, pa ne greš več na javni prevoz. Zakaj? Ker prideš hitreje. Lažje pripelješ kakšno zadevo. Pa še ...prikaži veče ceneje je, ko prekoračiš, določeno količino km. Potem nisi toliko odvisen od časa. Nadalje, pri nas je sektor javnega prometa preveč razparceliran. Posledično je tudi zelo nepovezan.

    • zdrej 16:05 28.september 2022.

      Povezave so redke in potem še ti prestopi niso "uspešni", ker je tvoj vlak zamujal in ti je naslednji kar odpeljal. Potem pa čakaj nekaj ur nekje, po možnosti na mrzlem. Vedno ko sem prišel na določene postaje so čakalnice ...prikaži več zaklenjene. Kaj bi bilo narobe s karto ali aplikacijo odkleniti čakalnico?

    • zdrej 16:08 28.september 2022.

      Nadalje, kakovost vozil, pri nas ni na slabem nivoju. Ampak ni na takem, da bi lahko počivali. Recimo kupe vagoni so še vedno na nivoju Jugoslavije, brez klime, elektrike in interneta. Pa vozijo v mednarodnem prometu. Sam sistem kupe ali ...prikaži več avtobus/skupen prostor je stvar okusa.

    • zdrej 16:08 28.september 2022.

      Potem kamoli da bi še šli v inovacijo "dinamičnih postaj", kjer se kot potnik registriraš in vozniku na zaslonu izpiše, na katerih postajah mora ustaviti. Registracija na postaji, aplikaciji in vlaku.

  • Slavko Krizman 15:15 28.september 2022.

    dan brez avtomobila - samo test za poslušnost v primeru zaprtja prometa zaradi "ogljičnega odtisa"

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.