Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
12533 ogledov

Tako preprosto lahko račun za elektriko zmanjšate za več 100 evrov

Komentarjev 19
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • 4krogci 10:41 09.marec 2023.

    Izklop električnih naprav, prihranek 50 evrov: Em kaj pa servis el naprave, ko zacne elektronika zafrkavat (tv, racunalniki,radio,... ima vse se notranje spomine!) Zamenjava varčnih žarnic za LED-sijalke, prihranek 40 evrov: $0 eurou prihranka, v 10letih je to 400€...kar niti ...prikaži več ne pokrije enih normalnih dioptrijskih očal, katere kasiras na tak nacin osvetljevanja. Nižja temperatura vode v bojlerju, prihranek 125 evrov: Kdo pr zdravi pameti se ogreva na vec kot 50stopinj??

  • Cefur 15:07 09.marec 2023.

    Jebem vm mater zblojene in vaše varčevanje največ se bo pršparal ko se odcepim od te lopovske Vlade!

    • Skias 09:04 10.marec 2023.

      Po Evropski zakonodaji imaš pravico živeti in delati v kateri koli državi, ki je članica EU tako, da edina prepreka si ti sam sebi! Pa ne senjaj, da so druge vlade kaj drugačne.

  • Cefur 15:08 09.marec 2023.

    Svinja smrdljiva od goloba si polni žepe da boste lahko ostale ovce svobodno varčevale!

  • rd2dmk2 09:11 09.marec 2023.

    mene zanima kakšna je razlika med varčno žarnico in led silajlko. mislim poudarek je na varčno žarnico.. in eno je, večina današnjihled svetilk je narejena tako , da ne moreš menjat samo led panela ali pa samo krmilnika za led. ...prikaži več. torej celotno svetilo. ki pa stane ne en euro kot žarnica ampak 100 eurov. lep prihranek, še posebej,če pomislite kolk stane uničenje tiste lampe, ki pa ne dela tolk časa kot ena stara dobra žarnica na žarilno nitko. čemen ne verjamete, pejte na kakšno deponijo.

    • oneh 09:42 09.marec 2023.

      Led svetilka moči 8 W, katera nadomesti klasično žarnico moči 60 W ali varčno svetilko moči 20 W stane 1,42€. Če je kakšna akcija ali jih kupiš več pa stane še manj. In za razliko od varčnih žarnic ne vsebuje ...prikaži več živega srebra. Očitno je svoboda in levaki plešejo zaradi nenehne obsedenosti z Janšo levake pustila tam nekje v letu 1945 in na takratnem stanju tehnike.

    • rd2dmk2 09:59 09.marec 2023.

      oneh tista tvoja led žarnica 1.42 € ne zagori niti sekunde. sicer pa kot sem dejal pejd na eno deponijo pa glej kolk teh led sijalk se tam zbira.. led sijalke imajo red delovnja 10.000h in tisoč vkopov. eh žarnice ...prikaži več so pa večne. VEČNE. da te razsvetlim. a veš kateri je bil najdražji projekt Philipsa ? ne ? kako naredit da žarnica na nitko crkne !! ja to je bil njihov najdražji projekt. ker so delal tako popolne žarnice, da bi do sodnega dne delale in bi nekak nobene več nihče nove ne bi rabil.

    • oneh 10:51 09.marec 2023.

      Žarnica je žarnica, svetilka pa je svetilka. LED svetilke imajo deklarirano življensko dobo tudi 40.000 ur. Če sveti povprečno 5-6 ur vsak dan to znese tam 20 let. Pa dvomim, da je kaj veliko led svetil že na deponijah. Jih ...prikaži več še ne delajo dovolj dolgo, da bi se jih toliko odpovedalo.

    • rd2dmk2 14:53 09.marec 2023.

      oneh. ti dvomiš o stanju na deponijah, tam pa ne preverjaš. in torej tvoja beseda velja. jest iz izkušenj vem da je tvoj up potnil-zdavnaj. sicer če bi se ti malo spoznal na MTBF bi mogoče našel kakšen podatek o ...prikaži večk o življenski dobi, tako ti pa povem tole.. TV z neonkami za osvetlitev ozadja delajo 15-20 let BP, novI tv-ji z LED osvetlitvijo ozadja pa niti garancijske dobe mnogi ne preživijo. in 2. žarilna nitka iz oglja je večna. elektronika v LED pa mora crknit čimprej, po načelu- potrošništva.

    • Skias 08:55 10.marec 2023.

      Definitivno je ogromno LED na deponiji pa ne toliko zaradi življenske dobe ampak zaradi pre velikega nihanja elektrike kar pa pove kako nekvalitetno omrežje imamo! Pod črto lahko rečem, da boš potrošil več denarja za LED kot pa klasično žarnico z tungsten nitko!

    • rd2dmk2 09:55 10.marec 2023.

      skias. dejansko sama LED nima večne življenske dobe, ker je pač tehnologija taka da tista svetloba pačima neko kapaciteto tako kot baterija. drugič led naj bi delovala po sitemu konstantnega toka, kar pa pomeni kar dober inžinering, pa tudi drag. ...prikaži več zdej se pa zamislite, date eno žico, ki je čist običajen upor (električni element ) in to dela, ali pa v tisto hruškico spravt ledice in par diod, tranistor kondenzatorje in še par malenkosti, ki se grejejo, pa so zaprti neprodušno. recept za neuspeh

    • rd2dmk2 09:58 10.marec 2023.

      in za oneh- ki se mu že vrti od plesa levih.. jest servisiram zabavno elektriko in mislim da imam pravico da dam vsaj malo strokovno mnenje. kaj pa oneh, ti imaš pa kakšne izkušnje. teb tv crkne samo takrat ko ...prikaži večo v zaslobn vržeš poleno ko se tam prikaže Mesec, al pa mogoče se zgodi nesreča, ko na zaslonu opazis svojega ljubljenega idola in te čustva zapeljejo.

    • Skias 09:49 13.marec 2023.

      Kar se tiče televizorja pa je hudič, ko ti lahko crkne upor in menjajo cel televizor ali ti pa serviser natvezi kako je moral menjat celo ploščo, ko pa pogledaš not pa vidiš, da je menjal samo upor. Imel tako ...prikaži več izkušnjo in drugič prosil znanca, da ga je zamenjal in tv še vedno deluje. Res pa je, da dnevno ni prižgan niti 1 uro. In ne ni crt :p

    • Skias 09:52 13.marec 2023.

      Ledic je pa kar nekaj vrst in proizvodnja ni preprosta. Sicer pa rd2dmk2 ne muči se razlagat preprostemu človeku "raketno" znanost, ker je preveč zablokiran, da bi razumel ;)

    • rd2dmk2 12:50 13.marec 2023.

      skias, dejansko je takole ena LED za osvetlitev ozadja stane takole 100 jih je 3 dolarje pri kitajcu, ampak je hudič v tem da prideš do nje moraš pa rastavit cel tv in to traja kar nekaj ur. in za ...prikaži veča povrh moraš vzet dol display, in če maš srečo ti kaj hitro lahk poči. potem si pa srečen. ud če zamenjaš tisto eno led imaš dela za kaih 5 ur, zdej pa serviserska ura je 30 € pa vidi kolk se ti splača popravlajt tak TV. žal, tako je.

    • Skias 10:24 14.marec 2023.

      Hvala vem sem probal odpreti kot vidiš na YouTube 1 Samsungs monitor ker je šla tipka za vklop pa je šel ekran. Drugič mi je pa šla backlight (konektor ima preveč drobne nožice in se je odlomil) te so na ...prikaži več strani in moraš pobrati ven kar nekaj plasti od zadnje stene difuzijske plošče in zako naprej. Popravilo če nimaš heat gun station in mikroskopa odsvetujem. Monitor sedaj deluje. Nabavil drugo luč iz Kitajske.

  • Skias 09:01 10.marec 2023.

    Kar se tiče vseh teh nasvetov. Ogromno ljudi to že dela in ker se je potrošnja elektrike zmanjšala so dvignili ceno elektrike, kar je bilo tudi javno povedano. Skratka avtor članka, nobeden vam ne brani, da spakirate kufre in se ...prikaži več preselite v kako jamo in se odpovete 100% elektrike. Aja pa ognja tudi ne smete uporabljati saj s tem povečujete količine Co2 emisij! Bi pa bilo pametno dopovedati ljudem, da ne glede na to ali so doma ali pa kje drugje, da zasabo ugasnejo luči ne pa pustijo vse prižgano

  • sandi76 09:33 10.marec 2023.

    Če sedaj porabim cca 70 eur elektrike, ali lahko prihranim 100 eur ?

  • Kmodri 11:28 09.marec 2023.

    LED sijalke so nateg desetletja, ker so večinoma kitajskega porekla in zaradi nekvalitetno elektronskih komponent crkujejo kot po tekočem traku. Tako se kopičijo odpadki.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.