Slovenija
178 ogledov

Teran, ki ni le zgodba o vinu in medsosedskih odnosih

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar praufo
    praufo 17:18 29.januar 2017.

    poenostavimo, gre za tri subjekte v tej zgodbi ... slovenci in vino (predmet), EU (recimo kao patentni urad), hrvašaka (neko vino) ... kot jaz poznam in je poznana zgodba, je bilo tole slovensko vino teran baje že davnega leta 2000 ...prikaži več ali več nekako zaščiteno kot blagovna znamka ... še enkrat pravim, da ne vemo točno kaj so ti dokumenti res definirali, no zdaj se pa najde hrvaški teran ...slovenija je to zaščitila, če je kot je pri nekom, ki je resen kot je in kaj zdaj, nekaj ne klapa ... nedopustno je, da so tukaj neka poogajanja, ker kar je pantentirano, se ne sme uporabljat in basta, sledi samo tožba ... ampak če je vse po propisima ... če pa ni, pa škoda cajta ... no in zdej je igra s časom, čeprav se ve, kaj je prav in kaj narobe (kdor ve) ... jest sem veliko napisal, po mojem bi se dalo skrajšat, ... a ma kdo od sedanjih ali bivših politikov jajca, pa naj napiše, zakaj taka štala

  • Avatar praufo
    praufo 18:07 29.januar 2017.

    no ampak še enkrat, e se osredotočimo : 1. slovenija je nekoč nekaj začšitila pri nekom (je patentirala) in nihče ni nasprotoval2. vmes je poteklo nekaj časa 3. hrvaša hoče zaščititi nekaj pod isto blagovno znamko (teran)<br ...prikaži več />...sledi : če si nekaj zaščitil, si zato, da ne more drug tega uporabit, če pa že, ga pa tožiš, pod pogojem da si poprj vse uredil kot je treba ...... no želel bi si pa slišat, kaj je šlo narobe

  • jakec1575 23:00 29.januar 2017.

    To je zgodba, ki pove, koliko smo vredni v EU. če bi to bila zgodba Nizozemske kraljevine, bi to odmevalo....se ne bi zgodilo. Slovenija je pa V blok in 2x manjsa od hrvaske, pa se brez otokov in finih lokacij ...prikaži več za podkupovanje. če pade to, pade tudi tokaj, ki smo se mu morali odpovedati, pa mozzarela v italiji. stvar ni tako enostavna. ce pade teran pade vse. naj pade, ce upajo podkupljivi banditi v bruslju.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 17:26 29.januar 2017.

    teran je trta refošk in je razlika le da je na rdeči zemlji ,zato je dobilo ime teran in to je vsa umetnost in ,če imajo hrvati rdečo zemljo in seveda trto refošk potem bodo imeli teran in drugače ga ...prikaži več nikdar in nikoli ne bodo imeli razen umetno dodelan ukus ki bo kao kot teran

  • Papaja Popi 17:30 29.januar 2017.

    Hrvatarji bodo vedno srali.Če ne z vinom pa z čim drugim.Si bodo že kaj izmislili.Trump bi moral zid najprej narediti na Kolpi.

  • primozzm 17:53 29.januar 2017.

    na konc bo hrvaška zmagala in bodo morali naši vino preimenovat v kej drugega al pa ga sploh ne bojo smel več pridelovat pa prodajat. neki takega bo. potem se bo pa oglasila naša opozicija in zahtevala vse mogoče, koalicija ...prikaži več pa ne bo nrdila nč in prah se bo polegel.

  • wolf.ata 20:27 29.januar 2017.

    pa vse je tako kot trba,zaščita in vse,sam Hrčki spet podkupujejo Eu uradnike-komisarje,kot so z Kranjsko klobaso ne,naši takrat ne bi smeli popustiti,tisti popisan-prekrit list mi je sumljiv,so dodali not še engako se je za Kranjsko klobaso pisalo-pa počakali,pa spet ...prikaži več sedaj not dodali,baje nekaj mutijo z nekim vinom,kot da bi bil šampanjec,to bi nekaj spet nekaj dodajali,to bojo Francozi ali Avstrijci veseli,ja je banda tale Hrvaška,ne mi zamerit ampak so barabe,takrat ko smo lahko bi jih morali blokirat in pika,bi takrat morali reči,ste pridružena članica,dokler ne rešimo meje in pika,sedaj pa imate,pa so se naši bali Zda ali Nemčije,ki je kmalu sama videla kaki so,ko so imeli spor okoli vojnih zločincev ali nekaj takega,mejo pripret-stavka 1 mesec,ja

  • Sonja Sonja 17:41 29.januar 2017.

    Pri tako skorumpiranih,lenih innesposobnih javnih uslužbencih na najvišjih položajih drugega ni za pričakovat ,kot da izgubimo vse spore s Hrvaško.Zato bomo tudi izgubili zaščito za Teran kot tudi celovit Piranski zaliv in prost izhod na odprto morje.Le človek ...prikaži večk podkupljen od hrvaške vlade ,z dneva v dan prejudicera skorajšno odločitev arbitražnega sodišča o meji in vsak dan razglaša ,kot da je odločitev že padla grozi Hrvaški z raznovrstnimi sankcijami...Naš zunanji minister ni tak idot da bi to delal slučajno.Penzijo bo užival na Hrvaškem morju,z novo jahto in računom v davčni oazi.Pa saj to je že vsem jasno le naši vladi ne ,in organom ki bi morali tako korupcijo preprečiti.

  • Avatar praufo
    praufo 07:31 30.januar 2017.

    koliko smo vredni je eno, drugo je pa kako se ta unija drži pravil ... če se ne drži, se tudi nam ni treba, obstajajo pravila, pogodbe, patenti in podobno, če se krši, sledi tožba, če je pa tisti neresen ...prikaži več in krši pravila, pri katerem vložiš patent, ja potem je pa konec igre ... žal take evrope ne rabimo in če tega ne zmore povedat minister na glas, potem nima kaj delat na ministrstvu ... če bi bil referendum o izstopu - sloexit, bi ga včeraj podprl, ampak žal smo preveč zadolženi in nekateri paraziti živijo nebeško življenje gor v brukslu, s polnimi bančnimi računi

  • Avatar čavez
    čavez 16:34 29.januar 2017.

    Najbolje da Kraševci Teran poimenujejo vladni nateg.

  • Žurnalček 23:55 29.januar 2017.

    Isti moment zapreti mejo , na mejo pa SV na izvajanje strašilnih manevrov turistov , pa da vidimo , če jim bo še kaj padlo na pamet . Na vsak mejni prehod 2 tanka , 3 patrije in četo pešaštva !

  • kana 08:25 30.januar 2017.

    hrvaški posli.

  • KOJAK 08:28 30.januar 2017.

    Blagor tvojim sosedom, a se če se kaj skregaš z njimi takoj pošlješ ženo z vilam na cesto, sam pa izza zavese kukaš in v pižami s litrom vina komadiraš?

  • dd 13:10 30.januar 2017.

    Vse kaže na koruptivnost s strani hrvaške. Ko bomo v Sloveniji delovali po enakem sistemu, bomo zmagovalci, sicer pa ne.

  • Marija Fortič 10:13 31.januar 2017.

    Saj pravim,da ne rabimo sovražnikov smo dovolj dami sebi volk

  • hubertfast 06:49 03.februar 2017.

    Balkan je balkan, se vidi, kdo je bil njihov frend, ko jim je prodajal orožje in se dogovarjal o incidentih v Piranskem zalivu.

  • Avatar praufo
    praufo 07:33 30.januar 2017.

    takoj sem za, ampak žal obadva veva, da se bodo našli zaščitniki človekovih pravic, ki jim je mar vse drugo kot lastna država

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.