Avto
449 ogledov

Tesla v Sloveniji? Le, če nas zamenjajo s Slovaško

Komentarjev 22
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • alibaba 16:41 04.marec 2017.

    Kot da se delo v Revozu in pri Tesli lahko primerja.Imam tri prijatelje ,ki delajo pri revozu in vem kakšen je tam režim.Plača v izključno nočni izmeni je cca 850€.Delavci iz agencij dobijo 650€.Za malico imaš 10-15 minut časa,ker je ...prikaži veče takšna gužva ...Na stotine elekrtonikov in ing. je pri nas brezposlenih.

  • Avatar praufo
    praufo 08:10 04.marec 2017.

    45 let uničevanja slovenije in potem še več kot 25, da se dokončno dotolče in uniči skoraj vso slovensko proizvodnjo, potem pa take ideje ... "gigatovarna", jao, jao ... škoda, da tile mojstri politiki, al komu se pletejo take neumnosti, ...prikaži več ne pogleda kdaj atlasa ali globusa, in poskuša najti slovenijo ... naj dam namig, to je butična država, zato je smiselno, da se gre butične posle, kjer se da še bolj zaslužit in ne garat za tujce od jutra do večera za mizerno plačo ... spet bi pozidali (uničili) na stotitene hektarjev zemlje (s katero ne vedo kaj bi, ker je kmetijstvo nesmiselno, ker mamo založene štacune) ampak temu se reče vizija, skor tako kot 300 mil projekt v btc štacune, kamor se bodo valile trume folka z neomejeno količino keša, bravo, vse čestitke za tako vizijo !

  • maresem 12:09 05.marec 2017.

    Pa vtakni si ti te domobrance in še tvoje rdečkarje v svoj šupak.

  • Avatar cvichekbrother
    cvichekbrother 08:32 06.marec 2017.

    V tovarni belih sužnjev so celo pogruntali, da sploh ne rabijo delavcev za tretjo izmeno. Iz prve in druge izmene jih nekaj prisilijo, da delajo po 12 ur in imajo tretjo polovično izmeno.

  • stanko75 11:16 04.marec 2017.

    Če pogledamo podatke tovarne v ZDA:Letno bo prinesla 5 milijard dolarjev v lokalno ekonomijo, če bi slovenska samo ene desetino tega bi bilo to že skoraj nepredstavljivo za naše razmere.Izdelki so sama visoka dodana vrednost.Izdelovali se bodo ...prikaži več hranilniki energije za kar v Sloveniji že tako obstajajo EU projekti.Elektrarna ima 70 MW sončno elektrarno kar bi prineslo dodatnih 30% k inštalirani moči obnovljivih virov energije (solarnih) pa še nič ne bi rabili dati za to.6000 direktnih delovnih mest in vsaj še nekajkrat toliko bi v SV sloveniji pomenilo konec izseljevanja pa tudi dvig povprečnih plač na tistem področju bi bil ogromen.

  • mib 11:36 04.marec 2017.

    Kako imam jaz poln kufer tega, da ni kadra in še kaj... Naj dajo ljudem normalno plačilo in delovne pogoje, pa bodo takoj imeli kader. Iščejo vrhunski kader za mizerno plačilo, kot bi od fičota pričakoval performanse bmwja..Berem o tem ...prikaži več nesrečnem renoju v Novem mestu, vidim razmere npr. Boxmark Kidričevo... v bistvu sodobni dahau. Pa kaj mislijo zakaj štajerci in korošči delajo v Avstriji, iz ljubezni do Avstrije? V vsem se ravnamo po Evropi, cenah tega, onega..., ko pa pridemo do standarda pa smo ostali balkanci!V bistvu, naj grejo na Kitajsko ali v Južno Ameriko, samo, aja pol pa jih bo Trump po riti...

  • bojovi 12:53 04.marec 2017.

    Jaz sem strojni tehnik, nimam službe, ker nimam izkušenj, izkušnje pa se pridobijo z delom. Tako da tehnikov je dovolj, samo vi iščete izgovore, da nebi kaj naredili za brezposelne.

  • Avatar praufo
    praufo 12:29 04.marec 2017.

    naj bodo številke še tako odlične, tega v sloveniji ne bo, ker manjka še marsikaj drugega, boljša cestna infrastruktura, manj birokracije in manj obdavčene plače ... lahko je primerjat slovake pa romune, poljake, kjer je standard precej, precej drugačen in ...prikaži več tudi cene, pri nas bi se pa šli kao razvito evropo s plačami 500€ (kar sicer delodajalca stane 1000€)

  • Avatar praufo
    praufo 13:42 04.marec 2017.

    nisi edini, kriva je pa država ker ni sposobna organizirati povezave med šolstvom in gospodarstvom, šola je planet zase, gospodarstvo se pa spet znajde kot se in je drug planet, razpisi vedno zahtevajo neke izkušnje, ki jih pa zelenci ko ...prikaži večo pridejo iz šole nimajo, le kje naj jih dobijo, če je šolstvo ena sama prodaja teorije ... kaj zdaj, politiki? če se greste zastopat narod, naredite nekaj za narod ali pa odstopite

  • Avatar praufo
    praufo 13:44 04.marec 2017.

    500€ za kvalificiran kader ..., bravo politiki, tako se dela! povsod drugod bi vas nesli čez prag na smetišče, samo pri nas vas še gledajo!

  • rogixl 14:27 04.marec 2017.

    Spet samo jamranje, namesto da bi se lotili sprememb. Ali imajo Slovaki boljšo delovno silo? Naredili bi vse, da le nebi bilo potrebno nič narediti.

  • sprehajalec 12:59 04.marec 2017.

    Pa še nekaj, kar prav nihče tukaj ne upošteva. V Nemčiji so Aldiji cenejši kot tukaj, štrom je isto drag, nafta je bila celo pod euro na čase po vaseh v Nemčiji, v diskontih je pa za 20% ceneje. Kar ...prikaži več Slovenskega delavca duši je visok monopolni nivo cen storitev in produktov državnih in paradržavnih monopolistov, tako, da mu od plače malo ali nič ne ostane. Dobički gredo v žep državnih in političnih izbrancev, ki hkrati dvigajo še nivo cen vsakega, ki pride sem s svojimi produkti ali storitvami. Enako boš naprimer živel s 1000 euri ob sedanjih cenah, ali pa s 600 Eur ob 30-40% nižjimi cenami. Bolj boš pa konkurenčen s 600 pa še delavce boš dobil pri nas, čeprav je Slovenec že tradicionalno od uvedbe samoupravnega socializma naprej Vodja in Šef. Srž sindikatov bi se morala torej usmeriti v državne monopoliste.

  • maresem 12:07 05.marec 2017.

    Za pošteno plačilo bo vedno dovolj delavcev.

  • rogixl 14:33 04.marec 2017.

    Lahovnik bi pa res lahko že enkrat utihnil. Sicer pa saj je problem v tem, da imamo katastrofalno slab kader na ministerstvih, kjer bi morali kaj narediti za dobro te države.

  • cogocogo 14:25 04.marec 2017.

    ja slovenija je neprijazna predvsem so toliko bolj do domorodcev ze 25 let gosposka izvaja tihi genocid ,,kdor j se pri moci pa c gre od tu ,,predvsem mladi ki jih je ta drzava izsolala nato pa jih vrgla na ...prikaži večgla na cesto ,,ce bi imali moznost zapustiti dezelo bi bila kaj hitro prazna ,,z tako politiko in takimi gospodarstveniki nimamo biti na kaj ponosni ,,da bi nas vsaj pustili pri miru da delamo ne da nas se ovirajo pri vsemu no davke pa zajo nabiti in jih pobrati ,to je edino v cemer je ta drzava res uspesna ,,seveda to ne velja za barabe goljufe - pac elito

  • sprehajalec 12:22 04.marec 2017.

    Brez veze govorjenje, o normalnem plačilu (verjetno kakšnega jurčka ali več). Konkurenca Slovenije na tem področju so Slovaška, Poljska, Romunija, Bolgarija, Hrvaška in ne Avstrija. Tesla išče delovno silo s plačilom glede na ta območja in ne območij v ...prikaži več Nemčiji, ter Skandinaviji. 500 Eur in ne 2k Eurov. Zakaj bi Tesla šel v Slovenijo za 1,5 k Eurov in ne na Slovaško za 500 Eurov? Kaj mu Slovenija nudi? Hribe, morje, prekmursko gibanico? Slovenija ima nerealno visok štandard, glede na svojo ekonomsko moč, ta štandard pa ji določajo plače v Javni upravi in Sektorju, ki se venomer dvigajo. Povprečje teh plač je nedosegljivo merilo tudi za realni sektor in ga tako dela nekonkurenčnega. zato tudi v Hočah za Steyer ne bo delavcev, navozili bodo šiptarje in Bosance.

  • YASSIR 08:50 04.marec 2017.

    Madona si pameten Lahkovnik dva mandata si il minister za gospodarstvo kaj si naredil ničTEŠ6 je tudi tvoje maslo HSE im aizgubo zaredi tebe tiho bodi

  • Avatar praufo
    praufo 12:30 04.marec 2017.

    pa naj jih navozjo, če rabijo nekvalificirano delovno silo ki dela v škodljivem smradu za male pare

  • Žurnalček 14:25 04.marec 2017.

    V KR , CE , MB , KP jo postavte in za kadre ni noben problem , saj so v teh mestih propadli giganti , ki so imeli dober kader . Kaj dajete NM za zgled !!!!! Stvarno ste na ...prikaži veča tem ministrstvu cepljeni , NM omenjajo in primerjajo , ki ima skoraj 100% zaposlenost !

  • sprehajalec 16:35 04.marec 2017.

    Na Slovaškem. Romuniji in Bolgariji jih ne. Nam nič ne pomaga, če se sami sebe smatramo razviti Zahod. Šteje le, kam nas uvrščajo drugi. Za 2k kvalificiranega plačila moraš imeti visoko vrednosten produkt, ponavadi domačega izvora, ki gre dobro v ...prikaži več promet v tujini. Podkooperantski posli 500 na mesec, sestava in ime Mercedes samo 2k + na mesec.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.