Slovenija
661 ogledov

Tik pred diplomo, a ne more zaključiti

Komentarjev 44
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Aminta 14:33 30.september 2016.

    Zakon 30.9.2016 preprečuje končanje študija marsikateremu ODLIČNEMU ŠTUDENTU. Osebno poznam več primerov:- Študentje, ki so diplomirali s povprečjem okoli 9. Ob delu in družini opravili znanstven magisterij. Zdaj pa jim še ni uspelo končati doktorata (ali znanstvenega magisterija ...prikaži več na drugi smeri).- Študentje, ki so diplomirali s povprečjem okoli 9. Ob delu in družini jim ni uspelo zagovarjati magisterija.- Študenti, ki so s super ocenami zaključili enega od dvopredmetnih študijev, a jim za las ni uspelo zaključiti drugega. Zdaj ne morejo diplomirati na nobeni smeri.- Študenti, ki imajo super povprečja in so za diplomska dela in zagovore dobili 10 - potem pa jih niso pustili naprej na ustnem diplomskem izpitu. - Študenti s povprečji ocen 8 ali več.Recite, kar hočete, ampak vsem tem ljudem se je zgodila krivica. Sploh tistim, ki so imeli za končanje njihovega programa manj časa.

  • jakec1575 20:36 30.september 2016.

    Časa je bilo res dovolj, vendar bi jaz vsaj omogocil tistim, ki so sedaj zamudili vpis ali imajo tehnicno oviro poklicna proti splosni maturi, da se jim omogoci bolonjski studij. Jaz ne obsojam nikogar. Tudi strupeni komentarji se mi zdijo ...prikaži več neprimerni. Ljudje se rodimo z razlicno kolicino energije in vztrajnostjo. Eni lahko ob otroku in sluzbi se naspidirano studirajo drugi tezko ze ob redni sluzbi. ni nujno, da gre za inteligenco. imajo vrhunske ocene lahko. Od leta 1996 se je zaradi statusa države kot moderne razvite druzbe propagiralo samo studij. propadali so stevilni deficitarni neuniverzitetni programi, ker se je otroke šibalo na fakultete.Tam so prisli dalec a mnogi niso zakljucili, ker so zaceli veliko delati. Ne samo preko studenta. ali kker so pred ciljem omagali. Upam, da se cimvecim uspe vpisati v bolonjski program in da jim priznajo cimvec. Dvem frajerjem tu spodaj, ki se duvata. Taki, ki se duvajo so bolj slabi delavci in se manj raziskovalci. verjetno sta se kje v JS napa

  • Avatar mike1968
    mike1968 12:15 30.september 2016.

    Ne rabiš biti sarkastičen. Sem napisal v zapisu kdaj in kako. Sem šel čisto normalno skozi sistem šolanja. Mnogi so še veliko hitreje doštudirali.\s\sJ..bi ga..se pač dogaja.. HAHA

  • MK 13:05 30.september 2016.

    lubica, dost si mela časa....si raje delala prek študenta namesto, da bi hitro študirala.jaz sem mel diplomo v žepu v 4 letih in 7 mesecih. če ravno nisi bila hudo bolna in imela druge ogromne težave ...prikaži več zasebne narave si si povsem sama kriva.uživaj na boloncu.ps: pri nas zaposlujemo tiste s pravo 7 stopnjo izobrazbe

  • klepetava 13:48 30.september 2016.

    Zakaj zaboga se treba obregat ob druge? Vsak po svoje, vsak s svojimi razlogi in cilji. Če ste pred svojim pragom že pometli, pustite tudi drugim, da to opravijo sami, ko bodo to želeli storiti, če sploh!!!Zato pa je ...prikaži več v naši družbi tako, ker vse bolj skrbi za sosedovo "rit".

  • MK 14:16 30.september 2016.

    ne. najboljše je da jih država ujčka do penzije z 2 jurjema nadomestila za njihovo posebnost na mesec.za pozitivne ocene v okornem sistemu se ti ni treba učit. ves čas za učenje pa bi namenjal čemu drugemu s ...prikaži več katerim bi si dvignil reference.2 moja sošolca, totalna luzerja, sta danes vodilna na svojih umetniških področjih in od tega živita. vse se da če se hoče. če pa doma sediš in jamraš da je sistem gnil se pa ne bo nič zgodilo.

  • JT_Thomas 15:01 30.september 2016.

    Prosim? Sploh ne veš, KAJ SEM ŠTUDIRAL, pa sereš, da je izredni študij lažji? Konkretno na študiju, ki sem ga študiral smo imeli izredni kao konzultacije - pa še tam je bilo rečeno, da naj "redne vprašamo". Zapadel sem pod ...prikaži več ČISTO VSE obveznosti, kot so imeli redni študentje (ISTO SEMINARSKE IN ISTO VSE OSTALO). Mater si ti en seronja, drugega ne morem reči. Kar se pa doktorata tiče pa... Najprej ga naredi, potem pa pametuj. Mimogrede... Moja smer je prvo generacijo vpisala še pred vojno (pa ne slovensko osamosvojitveno).

  • Jože Bele 18:23 30.september 2016.

    10 let je bilo več kot dovolj - dejansko so mnogi na koncu izsiljevali profesorje, češ da so ubogi in se jim godi krivica itd ... večina teh, ki bodo diplomirali v teh dneh, si diplome sploh ne zasluži ... ...prikaži več.. kaj šele tisti, ki jim ne bo uspelo izsiliti diplome v zadnjih minutah ...

  • Avatar Zala
    Zala 00:08 01.oktober 2016.

    V desetih letih jim ni uspelo zaključiti štiriletnega študija + leto za diplomo? Oprostite, kaj bi ti faliranci sploh radi? V tujini, kjer je študij plačljiv, študentje opravijo svoje obveznosti v razumen roku. Kako dober je lahko inžinir, ekonomist, profesor ...prikaži več ....... ipd., ki v desetih letih ni uspel zaključiti šolanja? Hvala, takih ne potrebujejo. Pa brez zamere.

  • h3o 13:34 30.september 2016.

    delajo pa zato, ker imajo ogromno denarja...

  • kmetek 10:17 30.september 2016.

    dosti jih je moralo delati vmes ipd....

  • allstarr111 11:46 30.september 2016.

    Kaj pa si dokončal in če lahko izvemo kdaj, ker tok kot se tebi dogaja v teh 40 letih bi pričakoval da si se že rodil z osemletko.

  • klepetava 11:50 30.september 2016.

    Super si, res. Nekateri pa so si v tem času poleg študija ustvarili tudi družino in še študirajo starševstvo ter skrb za družino.

  • sprehajalec 12:35 30.september 2016.

    10 let se grozi s tem, pa vendar je za nekatere tole popolno presenečenje in šok....

  • MK 13:07 30.september 2016.

    jaz strojništvo. v 4 letih in 7 mesecih. stari sistem.vse se da, če se hoče.ing.

  • MK 13:09 30.september 2016.

    čestitam na družini. če bo froc fuzbaler boš pa ti bolj uspela kot jaz.

  • wingspan15 13:21 30.september 2016.

    Zdi se mi, da so imeli časa več kot dovol, da bi lahko končali. Delajo preko študenta, imajo dodatne bonuse, le komu bi se mudilo. Tokrat se očitno marsikomu ni izšlo. Krivi so pa študentje sami.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:01 30.september 2016.

    Ja tisti k pa niso fizičarji pa k niso za okorn šolski sistem primerni naj se pa ubijejo ane? Najboljš.

  • MK 14:14 30.september 2016.

    mene kratko malo briga za vse. na klinac mi pa gre, ker so vsi ostali krivi, samo sami ne.jbg. odločil si se napačno (ali prav v tistem trenutku zdaj pa nosi posledice). Kdaj pa je potem pravi čas da ...prikaži več se konča študij? Čez 30 let? Ker se bo menda tudi takrat nekdo našel ki ni imel časa.Mejte jajca pa prevzemte posledice odločitev nase.

  • Apis 04:02 20.januar 2017.

    Starega sistema visokošolskega izobraževanja ni več. Zdaj naj gredo faliranci kar nazaj med bruce v prvi letnik prve bolonjske stopnje in upajo, da jim priznajo čim več izpitov. Poleg tega naj iz lastnega žepa plačajo celotno šolnino za prvo ...prikaži več bolonjsko stopnjo.Tisti, ki nimajo splošne mature, naj gredo na visokošolske programe. Določene izpite bi falirancem priznal samo, če so jih opravili v zadnjih desetih letih. Po določenem času znanje enostavno propade in ga je potrebno znova izkazati.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.