Slovenija
65 ogledov

"To je navadna goljufija"

Komentarjev 41
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • fletrcar 10:03 30.avgust 2012.

  tudi jaz sem imel podoben primer! Takoj ko sem kupil motoristično vinjeto sem jo nalepil na svoj motor, ker pa sem z njim tisti dan naredil že 100 km je bila povšina na ketero sem jo nalepil malo mastna in ...prikaži več vinjeta se ni lepo prijela podlage, skrbelo me je da jo med vožnjo izgubim. Pet dni kasneje sem se pozanimal na petrolu kaj naj storim in napotili so me na dars. Na darsu pa sem doživel razočaranje in ŽALJIVE besede, saj nisem ravnal v skladu z navodili in povšine nisem očistil, imel sem seboj potrdilo o nakupu vinjeto ki sem jo brez težav odlepil vendar mi niso hoteli zamenjati le uradnik na darsu mi je zabrusil citiram: "če imam za motor bom imel tudi za novo vinjeto" Pa človek božji pet dni nazaj sem jo pošteno plačal sedaj na pa še enkrat novo kupim?!!!ABSURD!!!

 • XX 23:56 29.avgust 2012.

  Vse kar si napisal je narobe. Tu ne gre za to kar Darsovci zahtevajo, ampak kar zahteva uredba o cestninskih cestah in cestninjenju, ki jo je napisalo bivše Ministrstvo za promet. Nihče ti nikoli ni rekel, da poleg potrdila o ...prikaži večo razgradnji moraš prinesti še račun o menjavi stekla. Potrdilo o razgradnji se zahteva zato, ker je edino to verodostojno dokazilo, da vozilo ne bo več vozno, hkrati pa je treba vedeti, da vinjeta ni prenosljiva na drugo vozilo, če za prvo vozilo še obstaja možnost uporabe. Obenem s tem tudi poskrbijo tudi za to, da se vozilo ekološko razgradi in ne, da vozila ali dele vozila odvržejo v naravo!Kar se pa nadzornikov tiče, pa ne dajaj komentarjev, ker ne poznaš njihovega dela. Mnogo tujcev brez vinjet oglobijo, seveda pa več kazni dobijo slovenci. Zakaj? Statistika! Več slovenskih kot tujih vozil je dnevno na AC.Verjamem, da si razočaran, a žal je z vsemi zakoni tako... noben zakon ne more biti na strani vseh. V enem primeru je dobro zate, v drugem za ne

 • Skippy 14:47 29.avgust 2012.

  tudi nove avstrijske in prenovljene nemške avtoceste so brez odstavnih pasov. Bo treba malo naokoli ...

 • Skippy 14:46 29.avgust 2012.

  Če bi ti bil malo razgledan, bi vedel, da ti Nemci lahko uradne dokumente pošljejo tudi v slovenščini in jih tudi izpolniš v slovenščini. A res mislite, da imajo vsi ta sindrom majhnega, kot Slovenci, ki s takimi banalnostmi mislimo, da smo največji?

 • XX 14:07 29.avgust 2012.

  1. Po prvem odstavku 177. člena ZUP pa ima organ diskrecijsko pravico, ali bo zahteval od stranke tudi overjeni prevod listine, če je listina predložena v tujem jeziku.2. Uredbe, katere DARS mora upoštevati, sprejema Ministrstvo za infrastrukturo in prostor ...prikaži več (nekdanje Ministrstvo za promet).3. Slovenščina je uradni jezik ter enakopraven vsem evropskim jezikom.Prosim, ne delajte si sramote z nerazgledanostjo. To leti tudi na novinarja, ki pljuva čez lastno državo.

 • simon79 09:38 29.avgust 2012.

  Ta DARS je res poden od podna. Kupim rabljen avto v avtohiši, namestim (še decembra) letno vinjeto za prihodnje leto, čez par dni se pa izkaže, da je bil avto potopljen (v poplavi). Avtohiša ti mora itak po zakonu dati ...prikaži več garancijo tudi za rabljen avto, tako da sem ga pač vrnil in dobil denar nazaj, za vinjeto mi ga pa pač niso mogli dati. OK; ni problema, pokličem na DARS in razložim situacijo. Pravijo, če je v garancijskem roku vozilo vrnjeno, naj vam izdajo potrdilo, prinesite vse na DARS in to je to. Rečeno storjeno, strgam vinjeto dol, dobim pri prodajalcu potrdilo, da je bilo vozilo vrnjeno v garancijskem roku in nesem na DARS. Tam pa šok. Ne želijo dati nadomestne vinjete, ker v zakonu piše, da mora biti vozilo ZAMENJANO v garancijskem roku, ne vrnjeno. Jim razložim, da sem jih pred odstranitvijo klical in spraševal točno to, kakšen je bil odgovor, ... Nič. Vodja mi celo reče, naj dobim nekje potrdilo, da je bila zamenjana šipa, pa mi bodo dali novo vinjeto. "Torej naj lažem in gol

 • MK 09:06 29.avgust 2012.

  Kakšen kmetavz!Če ti že pride fotograf v bajto si vsaj majco oblečt! A v Nemčiji si ceste pometal, da se nisi naučil manir.Poizkusi s slovenskim uradnim dokumentom kaj urediti v Nemčiji, ko si tako pameten. Ja zaradi tebe ...prikaži več bomo spreminjali zakone, da boš ti lahko svoja švabska jajca vozil brez majce po Sloveniji in se hvalil s tem, kako si ti celo življenje delal v Nemčiji in da tam je pa klasa!Ja pa predenj pokličeš TV si obleč majco! Da ne bodo Nemci mislili, da smo vsi Slovenci taki kmetavzi kot ti.Najbolš, da DARS zaposli strokovnjaka za vsak jezik, da boste taki kalibri lahko svoje papirje pošiljal. Men tud na Norveškem niso izdali potrdila o kazni v slovenščini. Komu naj se pritožim spoštovani g. Šafarič.

 • privat 06:59 01.september 2012.

  dars je car v korupciji...tukaj se vrtijo zlatniki in naša mafija to ve!! Kam se bo mafija po tem takem zatekla ,če je vse drugo v riti??

 • XX 12:52 31.avgust 2012.

  800eur je za pravne osebe, 300 eur za fizične. To ni 50% popust, ampak polovična kazen, če je plačilo izvedeno v roku 8 dni. Tudi ti plačaš polovično kazen za prehitro vožnjo, če si plačal v 8 dneh pa čeprav ...prikaži več si zavestno vozil prehitro! Prosim ne s takimi neumnimi izjavami. Pa saj imaš vsaj srednjo šolo narejeno in si dovolj razgledan, da poznaš vsaj te dokaj osnovne zadeve, kajne?

 • Mrzim Timeline 23:29 29.avgust 2012.

  Tudi za mene je dars ............. .Namreč imel sem letno vinjeto.Po prometni nesreči je bil avto ocenjen totalka nevozen odjavljen iz prometa.Tablice vrnjene itd.itdKljub vsem papirjem so darsovci zahtevali še potrdilo,da je avto na odpadu čeprav je bil razbit,nevozen,odjavljen ...prikaži več iz prometa so mi rekli,da hočejo še potrdilo o menjavi stekla Halooooo !!!!!!!!!!!!!!.Hm ko sem jih vprašal kako naprej so rekli,da naj kupim novo letno vinjeto in,da mi bodo ko bajagi refundirali.Za mene je to navadna lopovščina in barabija.Njihovo nadzorniki pa tako in tako kontrolirajo delavce ,kateri se vozijo po obvoznicah na delo tujcev in gasterbajterjev pa ponoči sploh ne upajo ustavit,ker se bojijo,da bodo dobili kakšno po p......Večkrat sem se v glavni turistični sezoni peljal proti Zagrebu in nikjer ni bilo nobenega kombija znajo pa se postavljat v Domžalah,Šentjakobu itd itd

 • mia 11:30 29.avgust 2012.

  tudi Slovenščina je uradni Evropski jezik, spoštujmo jo.

 • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 10:01 29.avgust 2012.

  Podpiram DARS.Naj se Nemci (in tisti, ki delajo zanje) navadijo, da obstajajo tudi drugi jeziki.

 • anonimni12 09:03 29.avgust 2012.

  ce so pogoji necloveski ne mores govoriti, da je to problem potrosnika. Sicer pa so poslali papir v nemskem jeziku in ta obrazec bi moral zadostovati. Kaj se zajebavajo s sodnimi cenilci. Mislim kretenizem na kup. se profiliramo kot odprta ...prikaži več drzava kjer ljudje znajo tuje jezike, v resnici pa smo ksenofobna kretenska drzava brez pameti.

 • XX 12:38 31.avgust 2012.

  Ne pišem neumnosti, ampak napišem tako KOT JE! To ni moje mnenje, ampak je dejstvo, ki da določa uredba postavljena s strani bivšega Ministrstva za promet. Zato ne žalite DARS-a on njegovih uslužbencev. Tudi drugod so zakoni ali uredbe, ki ...prikaži veči niso najbolj logične ali ljudem prijazne.p.s.: Očitno nisi sodeloval pri čistilski akciji Očistimo Slovenijo ali katerikoli drugi... Če bi, bi se dobro zavedal koliko je šele ostankov vozil odvženih v naravo!! Še dobro, da se vsaj nekje zahteva ekološja razgradnja!!

 • Skippy 20:10 30.avgust 2012.

  Xx, ne pisi neumnosti. S tem ko je avto popolnoma unicen, se vseeno moras poslati staro vinjeto. Torej je v nobenem primer ne mores prenesti oz. Imeti dveh. Hkrati pa je dars upravitelj avtocest in nima nic z ekolosko razgradnjo, ...prikaži več ampak dars samo podeljuje dovoljenje za voznjo po njihovih cestah. Zdaj pa ljudje, ki so legalno kupili vinjeto, je ne morejo uporabiti, v kolikor unicenega avta ne razgradijo, cetudi ne onesnazuje okolja.

 • svizec 09:52 30.avgust 2012.

  Neumnež bi rad v sloveniji red naredil pa jamra z Detsche penzijo ko hodi za vikende poceni v domovino živet, kje pa davke plačuje?Al pa je hotu sam povedat da ma nov avto ker ga itak noben ne pozna!

 • CastrumFF 21:02 29.avgust 2012.

  Tone, Tone govorite o urejenosti, sam se pa pred aparat postavite na pol nag ! Bljak.Sploh pa, kaj je tu čudnega če DARS zahteva prevod v Slovenščino? Popolnoma pravilno in po zakonu. Mislim pa, da je največja sramota ...prikaži več tega članka prav novinarka Kosova, ki hoče iz muhe narediti slona. Naj pošlje ta članek v Alemagne zeitubg in bomo videli ali ga bodo sami prevedli ali bodo zahtevali da ga ona prevede :-)....

 • Trsten 13:18 31.avgust 2012.

  Vinjete bi morale veljati le za avtoceste in ne za LJ obroč in ostale priključke. Ta golazen darsovska nam toliko zaračunava zaradi kraje SCTeja in ostalih lopovov.

 • XX 12:52 31.avgust 2012.

  800eur je za pravne osebe, 300 eur za fizične. To ni 50% popust, ampak polovična kazen, če je plačilo izvedeno v roku 8 dni. Tudi ti plačaš polovično kazen za prehitro vožnjo, če si plačal v 8 dneh pa čeprav ...prikaži več si zavestno vozil prehitro! Prosim ne s takimi neumnimi izjavami. Pa saj imaš vsaj srednjo šolo narejeno in si dovolj razgledan, da poznaš vsaj te dokaj osnovne zadeve, kajne?

 • XX 12:38 31.avgust 2012.

  Ne pišem neumnosti, ampak napišem tako KOT JE! To ni moje mnenje, ampak je dejstvo, ki da določa uredba postavljena s strani bivšega Ministrstva za promet. Zato ne žalite DARS-a on njegovih uslužbencev. Tudi drugod so zakoni ali uredbe, ki ...prikaži veči niso najbolj logične ali ljudem prijazne.p.s.: Očitno nisi sodeloval pri čistilski akciji Očistimo Slovenijo ali katerikoli drugi... Če bi, bi se dobro zavedal koliko je šele ostankov vozil odvženih v naravo!! Še dobro, da se vsaj nekje zahteva ekološja razgradnja!!

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.