Slovenija
84 ogledov

"To je neuporaben odpad"

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar praufo
    praufo 15:47 12.september 2014.

    kdo pa pravi, da jih je treba že letos pokurit, tudi sekanci bi bili v tem primeru neuporabni, ker mora biti material ustrezno suh, ampak to je drug postopek, sam bi mogoče vzel robo, samo sem predaleč, do Gorenjske se ne splača to furat

  • valerijakregar 21:24 11.september 2014.

    zakaj niso tega vejevja skipal pred fištravčevo bajturino, da si ga bolje ogleda !???????

  • manch 22:15 11.september 2014.

    Barabe pokvarjene!A TOLE naj bi bila drva?Mariborčani, pojdite po te veje in jih zlomite na beticah tistih v mestni hiši!!!!

  • Avatar praufo
    praufo 07:27 12.september 2014.

    Skirco v roke, pa eno tnalco sabo, pa butarce delat, debele veje pa zrezat na meter al pa na pol metra. Seveda, če imaš sploh peč, ki je primerna za butarce, recimo staro dobro kmečko peč.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 09:44 12.september 2014.

    Tu bi že morala vmes poseči kakšna inšpekcija in prepovedati kurjenje tega mokrega lesa v individualnih kuriščih v mestu. Saj ti niso normalni. Kvalitetna drva se že po definiciji morajo vsaj 1 leto sušit tako, da kurjenje letošnjega žledoloma itak ...prikaži več ne pride v poštev ne glede na kvaliteto lesa. Ti odpadki niso za nič drugega, kot ali za sekance in temu ustrezno peč ali pa za mletje in kompost. Občina bi rajši investirala v manjše obrate za gretje z biomaso in potem bi lahko ta les iz mestnih parkov vsako leto koristno uporabili za gretje.

  • Avatar čavez
    čavez 20:57 11.september 2014.

    Le kje imajo obraz goveda občinska, vsak kmet ti za čiščenje gozda po žledolomu zagotovo ponudi kakovostne drva, občinska sodrga se pa iz obubožanih dela norca.Najbolje bi bilo da to občinsko sodrgo zmeče na ta kup polije z bencinom ...prikaži več in zakuri bi bila velika korist za državo.

  • Avatar Zala
    Zala 00:53 12.september 2014.

    Kaj so morebiti pričakovali metrska polena? In vi, ki ste komentirali veste kako se pride do prvovrstnih drv, ste kdaj vsaj gledali, ker če bi drvarili bi napisali kaj bolj pametnega.Drevesa je nekdo očistil, hlode izvlekel iz gozda ...prikaži več jih odpeljal na žago in šele nato se lahko pride do polen. Vleka, prevoz, razrez ........ kaj je morebiti, traktor, nafta, žaga ...... zastonj? Delo kmeta ali gozdarja sploh nisem računala. Kdor je priden, bo zavihal rokave in si pripravil butare. Komur ni sila bo zavihal nos in odšel po polenčka v Bauhaus. Ne, ni še sila za kurjavo.

  • Izudin 05:30 12.september 2014.

    Delo v gozdu je naporno, poleg tega rabiš stroje in znanje, vsak ne more prijeti za motorko. Samo tole grmovje ni nič vredno, kakšne butare, lepo te prosim. Edino smiselno bi ga bilo predelati v sekance. Fištravec se norčuje iz ljudi.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.