Slovenija
84 ogledov

"To je neuporaben odpad"

Drva v Mariboru
1/3
Bralka
Mariborčanom na voljo brezplačna drva – bralec opozarja, da to sploh niso drva.

"Ne predstavljam si v petek razočaranih ubogih ljudi, ko so bili v lažnem prepričanju, da jim bo v  zimskem času toplo, ko bodo prišli po ta odpad. Žalostno in zelo podlo, da si nekdo na tak način pridobiva predvolilne glasove," piše bralec, ki je poslal fotografije drv, ki jih je mariborska občina brezplačno ponudila svojim občanom.

Bralec trdi, da to sploh niso drva, ampak navaden odpad. Komentar mariborske občine še čakamo.

Za Žurnal24.si pa so iz urada župana Mestne občine Maribor Andreja Fištravca že zanikali, da je brezplačno razdeljevanje drv dejansko nabiranje predvolilnih točk. "Vodstvo mariborske občine ostro zavrača politično - destruktivne, dvomov polne komentarje pri tako socialni zadevi, kot je v tem primeru razdeljevanje lesa," so sporočili.

Komentarjev 8
  • Avatar praufo
    praufo 15:47 12.september 2014.

    kdo pa pravi, da jih je treba že letos pokurit, tudi sekanci bi bili v tem primeru neuporabni, ker mora biti material ustrezno suh, ampak to je drug postopek, sam bi mogoče vzel robo, samo sem predaleč, do Gorenjske se ne splača to furat

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 09:44 12.september 2014.

    Tu bi že morala vmes poseči kakšna inšpekcija in prepovedati kurjenje tega mokrega lesa v individualnih kuriščih v mestu. Saj ti niso normalni. Kvalitetna drva se že po definiciji morajo vsaj 1 leto sušit tako, da kurjenje letošnjega žledoloma itak ...prikaži več ne pride v poštev ne glede na kvaliteto lesa. Ti odpadki niso za nič drugega, kot ali za sekance in temu ustrezno peč ali pa za mletje in kompost. Občina bi rajši investirala v manjše obrate za gretje z biomaso in potem bi lahko ta les iz mestnih parkov vsako leto koristno uporabili za gretje.

  • Avatar praufo
    praufo 07:27 12.september 2014.

    Skirco v roke, pa eno tnalco sabo, pa butarce delat, debele veje pa zrezat na meter al pa na pol metra. Seveda, če imaš sploh peč, ki je primerna za butarce, recimo staro dobro kmečko peč.