Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
3934 ogledov

To o ukinitvi DDV na sončne elektrarne pravijo na ministrstvu

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • rd2dmk2 08:09 29.september 2022.

    spet znižanje DDV ja od česa pa bo država živela ? nehajte s to finto, smo ugotovili pri peletih in bo tu isto. končna cen nič nižja, prodajalca pa mnogo bogatejši. raje naredite dvoje. uvedite prodajo elektrike in tam uvedite ...prikaži več olajšave za davčne obremenitve prodajalcev elektrike to je občanov, mogoče izuzem iz skupne dohodnine in drugo. takoj uvest politiko zaprtega sistema toplotna črpalka, fotovoltaikahranilniki toplote in elektrike in nič oddaje v omrežje. tu je manjša količina fotovoltaike.

    • rd2dmk2 08:12 29.september 2022.

      in da nadaljujem . današni sistem ti meni jest tebi je narejen tako da lastnik fotovoltaike je nategnjen on podarja ogromne količine elektrike, dobi jo pa .. mesečna poravna je nateg. poleti podarjaš ogromno, pozimi pa kupuješ ogromno. izravnava pa ...prikaži več vsak mesec. pa jade. naredite da se lahko proda brez s.p. in brez dodajanja dohodnini pa bodo ljudje radi gradili. p.s. elktro pa naj začne končno že delat lokalno omrežje, ne pa da jebe ljudi da to delajo.

    • oneh 08:49 29.september 2022.

      Zopet dokazuješ, da nimaš pojma o temi v katero se oglašaš. Obstajajo dve vrsti ljudi- eni, kateri razmišljajo kot ti in drugi, kateri imajo lastno SE. Medtem ko ti razmišljaš kako so oni nategnjeni se ti oni smejijo, kašen bedak ...prikaži več si, da tako misliš. Res nekateri lastniki SE podarjajo ogromno elektrike a to le zaradi tega, ker so si postavili premočno SE za trenutne potrebe in načrtujejo, da bodo imeli jutri TČ in EV. Potem pa ne bodo podarjali nič več, pa čeprav je svoboda in levaki plešete.

    • rd2dmk2 09:26 29.september 2022.

      ja oneh, pred leti si imel subvencionirano cene prodane elektrike, potem si imel letno izravnavo še kasneje pa mesečno. in ja eni imajo elektrno drugi pa bi jo radi, pa jo ne morejo. in ti drugi veselo plešejo verjetno po ...prikaži več tvojem žvižganju. in zradi mene lahko kupiš TČ in floto EV, lahko si omisliš še kaj. samo dragi moj najprej boš moral spet seči v žep pa nabavit hranilnik el. energie, al pa bit čez dan doma, pa it kot vampir z doma z večer. in ti veš veliko. oh ja. jest vsaj vem da nič ne vem.

    • oneh 09:59 29.september 2022.

      Mesečne izravnave ni, je zgolj letna. In po trenutni zakonodaji bi naj to bilo še naprej, zagotovo pa še nekaj let. Če se bo kdaj sistem neto meritev spremenil, se bo bo do takrat vložek v SE več kot povrnil. ...prikaži več. V primeru, da bo nov sistem nekonkurenčen se bo pač izključilo stikalo na SE in plačevalo elektriko, kot jo ves čas ostali brez lastne SE. Paneli na strehi pa bodo itak ščitili prostore v mansardi pred pregrevanje in s tem nižali stroke za hlajenje s klimo. Torej še naprej prihranki.

    • rd2dmk2 15:18 29.september 2022.

      oneh nima smisla..ne vem zakaj omenjam mesečno izravnavo. ? mogoče zaradi heca. al mogoče ker sedaj prihajajo take pogodbe. sicer pa a ne bi ti vsevedneš, najel enga elektrikarja, pa bi ti SE mal prevezal in priklpil na tvojo famozno ...prikaži več klimo, da bi delala na SE. al mogoče to ni mogoče. al pa je mogoče samo levakom, in SE ob kateri plešejo levaki.

    • rd2dmk2 15:25 29.september 2022.

      aja. pa še tole. prvi, ki so naredili SE so verjetno še lahko izkoristili omrežje, danes vsakemu, ki želi SE lastnik omrežja postavlja dodatne pogoje od najbolj bizarnega da je plačnik prestavitve zračnih vodov v zemeljske. kaj to pomeni ti ...prikaži več vsevednež sigurno veš, za ostale pa služnostne pravice in pa lahko tudi predelava pol fasade. da ne omenjam reveže, ki imajo svoj objekte pod spomeniškim varstvom. in če se zamisliš da je pogoreli mlin v kranju spominško zaščiten, potem je kaj ?

  • lojs 07:50 29.september 2022.

    ta vlada bi lahko na počitnice vzela sabo kakšno zakonodajno literaturo in bi malo preštudiral, namesto, da so ga samo pili ... eno samo zaletavanje, ja zdej pa sonce, paneli ... ja odlično, ampak še vedno se premalo ukvarjajo z ...prikaži več gospodarstvom, ki je neprimerno večji porabnik elektrike ... proizvodnja poteka tudi ponoči, ko vsi že spijo in tudi paneli "spijo" ... pa tudi če bo nabava brez ddv, je v teh časih še vedno velik zalogaj, krediti se pa dražijo

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.