Zdravje /zdravje/aktualno
8723 ogledov

Minister: To pravico bi znova vpeljali, vendar po vzoru drugih držav

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 08:11 19.oktober 2022.

    Tokrat se z ministrom povsem strinjam. Ne moreš dati Balkancem v roke inštrumenta, ki je v uporabi v Evropi in je uporaba odvisna od poštenja posameznika.

  • h4ck3r 08:52 19.oktober 2022.

    Sistemsko se lahko uredi samo tako, da se poveča nadzor nad koriščenjem bolniških, da jih zdravniki ne delijo kot po tekočem traku, ampak dejansko preverijo zdravstveno stanje in pa omogočiti delodajalcu, da takšnega "bolanega" delavca tudi odpusti med bolniškim staležem. ...prikaži več Seveda bo potem potrebno urediti tudi ta del, da ne bo izkoriščanj s strani delodajalca, torej spet nadzor. Na žalost je pri nas balkancih poštenje samo beseda in brez nadzora je kaos.

    • tlacan 09:27 19.oktober 2022.

      Problem je, da že sedaj določene inšpekcijske službe delajo v prid nekaterim "močnim" delodajalcem.

    • h4ck3r 10:13 19.oktober 2022.

      Upam, pa čeprav sem v preostalih pogledih na nasprotnem bregu, da tukaj Levica naredi vsaj malo reda. Podpiram zamenjavo glavnega delovnega inšpektorja, me pa preseneča trenutno zatišje, saj glede na primere, ki so bili izpostavljeni in jih je po njihovih ...prikaži več besedah še veliko več. Ni trenutno nobene besede o teh primerih ali napredovanju. In me je strah, da se je spet menjala samo "oblast" in so vse skupaj samo velike besede in obljube.

  • tlacan 09:33 19.oktober 2022.

    Včasih si lahko obiskal zobozdravnika brez bolniškega lista. Tudi ob slabosti ali slabem počutju si lahko s dovoljenjem nadrejenega odšel domov in ni bilo potrebno nositi bolniških listov. Sedaj pa moraš koristiti dopust ali pa urediti bolniški list. Pred elektronsko ...prikaži več različico je to pomenilo, da si moral k zdravniku. Torej: če si šel popoldan, si za službo koristil svoj prosti čas. Če si šel v delovnem času pa si potreboval še dodatni dan bolniške in delodajalec ti je plačal dva dneva bolniške.

  • Luksi 09:07 19.oktober 2022.

    Ja, ptič se bo moral odločiti, ali smo raje Evropa, ali Balkan. Dejstvo pa je, da razvite države to imajo in, da delodajalcev tudi ne bo konec zaradi treh dni. Loredan je pa lahko samo tiho, ker toliko dopusta, kot ...prikaži več v zdravstvu nimajo nikjer.

  • sandi76 10:02 19.oktober 2022.

    Kdaj bo ukinjeno dodatno zdravstveno zavarovanje, ki pomeni samo veliko finančno breme za tiste, ki itak krpajo konec s koncem. S tem denarjem pacientu ni omogočen noben boljši tretma ali krajše čakalne vrste, gre samo za polnjenje zdravstvene blagajne, ki ...prikaži več jo uspešno prazne tudi več tisoč nepotrebno zaposlenih na zavodu !

    • tlacan 13:09 19.oktober 2022.

      Dodatno zdravstveno zavarovanje polni blagajne zavarovalnicam in ne ZZZS.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.