Slovenija
90 ogledov

To so ukrepi, s katerimi bi spodbudili ljudi, da bi delali dlje

Komentarjev 46
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Leon
    Leon 18:53 03.september 2016.

    Akademski paraziti nočejo v pokoj saj jim je lepše v javnem sektorju kakor doma gledat svoje zatežene in dementne partnerje ! Profesorji,doktorji ,sodniki ................to so paraziti ,ki odžirajo delo mladim ! Mladim dajte delo !

  • sprehajalec 19:14 03.september 2016.

    Res nisi nikoli povohal gospodarstva. Skrahirani TOZDi so se šli lastniniti, zapufani do grla so se spravili odplačevati še same sebe. Ob delavsko samupravni zakonodaji in prikriti nezaposlenosti po firmah, je bilo nemogoče narediti firmo vitko. Ni bilo za mašine, ...prikaži več ni bilo za dolgove ni bilo za odplačevanje tajkunskih kreditov, ni bilo za repromaterial, ni bilo za plače. Logično so sledili bypasi s poskusi prenosa vrednejših delov na nove firme, sledila je veriga stečajev. Model lastninjena prof. Mencingerja in ljubljanskih profesorjev. Imeli so za vzor južno korejskega, katerega so poučevali. A kaj, ko niso imeli opraviti z južnimi korejci in njihovim diktatorjem, ki je bil neusmiljen do tistega, kateremu ni šlo po načrtih.

  • mph 20:28 03.september 2016.

    Motiš se, ravno tega sem takrat dobro poznal in sem videl, kako nekdanji direktorčki in vodje postajajo nenadoma lastniki, odkupujejo delnice, kradejo kjer morejo. Ampak za razliko od ameriških kapitalistov, ki so večinoma ustvarili svoje firme s trdim delom, so ...prikaži več tukaj barabe dobile v roke kar so milijoni prej ustvarjali. In jasno delali z lastnino kot svinja z mehom, samo eno jih je zanimalo, kako si čimbolj napolnit žepe. To zamerim vsem politikam, da ne gredo 25 let nazaj in ugotovijo, kako so ravno razni direktorji pripadlih firm postali nenadoma milijonarji. Firme so bile večinoma stabilne vsaj v Sloveniji v času Juge mimogrede. Kaj pa misliš, da se tako intenzivno krade 25 let?? Vse tisto, kar je bilo ustvarjeno iz nič po vojni v prejšnji državi. Ko pa si že omenil tajkune ... toliko bi pa lahko ja vedel, da so v času Janševe vlade postavljeni vsi temelji za kreiranje tajkunov in glej ga vraga, večina so bili celo njegovi nekdanji "soborci" ali prijatelji. Malce si razširi obzorja

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:13 03.september 2016.

    "V Sloveniji je v starostni skupini 55–64 let v primerjavi z ostalimi državami članicami EU28 delež neaktivnega prebivalstva najvišji. "Normalno če pa so oddelal svoje. To sam pomen da se pri nas v nulo znuca delavce; da pr ...prikaži več teh letih ne zdržijo več. Pri nas delat kljub nizki produktivnosti je velik bl uničujoče kot v marsikateri državi kjer je produktivnost višja.

  • Marko Rossi 08:16 03.september 2016.

    valjda oni lahko delajo tudi do 80 pa se ne bodo pretegnili

  • Gigiiinjo 08:36 03.september 2016.

    ja pa pičkomaterno. kdaj bomo pa mladi potem začeli delat če bodo starine delale še dlje*

  • sprehajalec 09:48 03.september 2016.

    Narobe, Drnovškovi penzionerji so to. Sam vem 10 primerov, ko so šli v penzijo med 38 - 48 leti.

  • Laznivi 10:14 03.september 2016.

    Ma kaj nas statisticno primerjate z €uropo....Primerjajte nas z nam enakim afganistanom,eritrejo,guatamalo,rusijo,albanijo...tam ljeudje delajo za 400 - 500€ mesecno nimajo dostopa do zdravstva ,specialista cakaj po leto sli dve...ne nas primerjat z €uropo in jo s tem sramiti.

  • Janez_53 10:22 03.september 2016.

    Natrosil si izmišljotine, poleg tega ti kakšen tečaj slovenščine ne bi škodil.

  • mph 10:49 03.september 2016.

    ...omejevat službe, imigracijo pa dovolit samo v številu in profilih, ki bodo strogo koristni za državo v katero ti pridejo. Ampak ostajem pri temu, da je islamu edini cilj imet za kalifat celi svet, ni čudno, da na Japonskem, Avstraliji, ...prikaži več ... vedno več držav je, nimajo vstopa.

  • sprehajalec 11:06 03.september 2016.

    Pa ne boš verjel, imajo vsi čez tisočaka penzije, zaradi nerealnega vrednotenja delovne dobe v socializmu. Če boš pa večino delovne dobe opravil po letu 90, se ti pa za polno dobo obeta petstotak.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 11:51 03.september 2016.

    Jaz bi z veseljem delal do 70 leta starosti, če bi delal zase. Za to smrdljivo državo pa ne bom!

  • jakec1575 11:54 03.september 2016.

    ne cakaj na gotovo sluzbico. raje naredi svojo. če gredo oni zgodaj v penzion, jih moramo potem mi futrati, ki delamo. ta politika nas je tudi pripeljala do roba prepada, ker nam je stevilo upokojencev raslo s svetlobno hitrosto. danes jih je cca 620000.

  • mirror 12:35 03.september 2016.

    Vlada in Mrakova naj raje načrtujeta, kako bosta zaposlili čez 100.000 mladih brezposelnih.

  • bojovi 13:16 03.september 2016.

    Ljudje naj delajo dlje? Toliko brezposelnih, maldi bežijo iz slovenije, oni pa bi radi da ljudje delajo dlje? To bo čez par let pomenilo, še več brezposelnih in še več mladih bo pobegnilo iz Slovenije, ta vlada nima pojma kaj dela.

  • endrug 13:35 03.september 2016.

    Točno. Vse privatizirat in manj davkov. Pa da vidimo, kako boš potem pogrešal JS, ko boš mastno plačeval šole, zdravstvo, gasilce,...

  • macola 13:50 03.september 2016.

    Mi lahko kdo pove kdo so "Drugi neaktivni", ki jih je skoraj toliko kot brzposelnih????

  • max 15:01 03.september 2016.

    javni sektor :) :) :)

  • matermila 15:27 03.september 2016.

    Takle bo to zgledalo,če vzamemo resno,da stari morajo delati dlje:Janezek poriva invalidski voziček po ulici,pa ga vpraša soseda:"Janezek,kam pa pelješ dedka?"Janezek kot iz topa:"V službo".

  • sprehajalec 09:54 03.september 2016.

    Ne gre tukaj za delati dlje, to je krinka za preprosto ljudstvo. Tukaj se gre, kdaj lahko pričakuješ povratni finančni tok od ZPIZa. Svojo propadlo situacijo rešujejo s tem, da bodo čim kasneje dajali ljudi na penzijo, po drugi strani ...prikaži več pa zahtevali od njih vplačila v blagajno ZPIZa. Briga jih za njihovo delo in za njihovo zmožnost delati. Bodo pa kakšen Zakon spisali da se starejšim od 70 let šteje 8 ur za opravljene štiri, pri naprimer višinskih delih. V realnosti je to tako kot večina stvaroi le mrtva črka na papirju, vendar pa bo 70 letnik brez dela vseeno dobival položnice za vplačila v ZPIZ. Samo zato se gre za ta vplačila. Vse ostalo je prozorna krinka.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.