Pod streho /pod-streho/nepremicnine
28843 ogledov

Toliko davkov utajijo najemodajalci

Komentarjev 58
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • dd 10:11 20.december 2022.

    Naj se raje spravijo na bogataše, ki imajo denar v davčnih oazah, in tako za milijarde davkov ropajo Slovenijo.

    • endrug 10:43 20.december 2022.

      Tudi te bi morali kaznovati.

    • oneh 10:50 20.december 2022.

      Vrana vrani ne izkljuje oči- levak levakom ne bo iskal premoženja v davčnih oazah. Normalno pa kar imamo imamo doma, na to pa se lebvaki intenzivno spravljajo.

    • Avatar olor
      olor 14:05 20.december 2022.

      oneh , ti in tvoji levaki. Desnaki so pa božje poštene ovčke, a ne oneh ?

  • bobubob 08:45 20.december 2022.

    Decentralizacija - pa ne bodo vsi rinili v Ljubljano in v še kako večje mesto, zaposlitev bo lokalna, manj bo voženj in s tem povezanih nevarnosti, stroškov, porabe časa in svinjanja po okolju. denar bo porabljan racionalno, pritisk na mestna ...prikaži več stanovanja se bo zmanjšal, najemnine tudi, veselje do dela doma bo večje tudi pri mladini...ups, ampak kam pa potem s preštevilno takoimenovano elito, ki sedaj najprej zakuri, da lahko nato glasno gasi ? Ki nas jaha nepretrgano že skoraj sto let ?

    • villa 12:04 20.december 2022.

      Kaj pa vi kvasite?! Imate prav, glede prvega dela. To, kar pa pisete na koncu pa je debela laz. Kaj nic ne hodite po svetu z odprtimi ocmi, pa da znate jezike, da se tam pogovarjate s kaksnim domacinom, pa ...prikaži več vam bi vsi v Evropi npr., da ne govorim o Ameriki povedali, koliko so obdavceni. Vsi Slovenci pljuvate po bivsi Jugi, pa ziveli v raju. Vse zastonj, solstvo, zdravstvo, nobenih davkov itd. Le kje na svetu imajo delavci svoje hise?!

    • Avatar olor
      olor 14:00 20.december 2022.

      no ti se zagotovo ne voziš nekam v drugo mesto na delo, drugače nebi pisal takšne bedarije. Če v domačem okolju ni dela, si verjetno primoran na delo, naprimer v Ljubljano, ali je bolje da si na sociali.?

  • jakec42 08:40 20.december 2022.

    Pa evidentirat in prijavit je treba neprijavljene osebe po blokih,ki ne plačujejo prispevkov kot ostali stanovalci in jih prijavit upravniku stavbe,tu res vlada anarhija!

    • h4ck3r 11:15 20.december 2022.

      jakec42...torej potrebno je ustvariti ligo v najljubšem slovensekm športu...tožarjenju. :-D Najbolje bi bilo, da inšpektorat ustvari nagradno igro pri kateri vsak dobi nagrado v višini mesečne najemnine, ki jo plačuje najemnik, katerega najemodajalec deluje na črno. Huh, v prvem mesecu ...prikaži več bi bile odkrita vsa oddajanja na črno. :-D Sem zato, da se uredi, ampak ne skozi "špecanje".

    • Avatar Leon
      Leon 13:35 20.december 2022.

      Inšpektorji se NEODZIVAJO na tovrstno tematiko . Poizkusi s prijavo in povej kaj ti bodo napisali . Bilo je že veliko napisanega o tem . ZELS ima evidenco o tovrstnih prijavah .

    • Avatar olor
      olor 14:04 20.december 2022.

      V prispevku je lepo napisano kako in kaj, registracija najemodajalcev. Naprimer, če imaš hišo in v njej ne živiš, jo oddajaš, in če hočeš jo oddati tretji osebi se boš registriral in oddajal. FURS pa tako ima vpogled koliko ljudi ...prikaži več je prijavljenih na določenem naslovu.

    • Avatar Leon
      Leon 14:18 20.december 2022.

      olor...predlagam ti da kupiš čopiče in barvo ter začneš slikati . Naivci se danes odlično prodajajo .

    • h4ck3r 14:20 20.december 2022.

      olor...ti že najdem prvo luknjo pri teh registracijah...imam nepremičnino ne oddajam je uradno v najem, ker sem jo kupil kot investicijo. Notri pa dam najemnike, ki ne potrebujejo začasnega naslova, ker so straši blizu in so še vedno tam prijavljeni. ...prikaži več Če kdo pride slučajno na kontrolo, pa so to samo prijatelji na obisku. Saj prijatelj me lahko obišče vsaki dan ali ne? No samo kot primer, da to vse skupaj je samo govorjenje, ker brez strogega nadzora ni nič od nič.

    • Grof 07:38 21.december 2022.

      Leon, da si še cinkaroš, udbaš, vohljač, prijavitelj in še marsikaj drugega, da te ne jebejo, ti ne odgovarjajo, si zelo umazan prdec, vsaj tako sem razumela tvoje pisanje

    • Avatar olor
      olor 20:46 21.december 2022.

      h4ck3r, kot tujec mora imeti prijavljeno bivališče, vse ostalo je nadzor, poraba vode, elektrike, fizični nadzor, ... vse se da, le volja je potrebna.

    • h4ck3r 21:17 21.december 2022.

      olor...ja za tujca že mogoče, kaj pa naši državljani, saj se ne oddaja samo tujcem. Nadzor porabe...hja dokaži mi, da nimamo vsaki dan fešte v vsakem mojem stanovanju. Saj jo lahko imam ali ne? ;-) Sama registracija, brez fizičnega nadzora ...prikaži več in rednih popisov navzočih v stanovanju pač pri nas ne ne deluje...sam nisem najemnik ne najemodajalec, pa sem ti našel nekaj lukenj. Koliko ti jih najdejo tisti, ki se s tem preživljajo ;-)

    • Avatar Leon
      Leon 08:34 22.december 2022.

      Stalno bivališče si lahko uredite brez problema.

  • villa 11:58 20.december 2022.

    Pa kdaj se bo koncno vzpostavil en red v tej drzavi?! Saj ne mores verjeti, da fizicna oseba, ki oddaja stanovanje, placuje vec davka kot pa pravna oseba, gre pa za isto stanovanje. To treba takoj izenaciti in davek obcutno ...prikaži več zmanjsati, pa bo takoj vec stanovanj za oddajo in manj zlorab.

    • Grof 07:42 21.december 2022.

      Apsolutno so davki previsoki, a levaki tega ne razumejo,

  • villa 13:28 20.december 2022.

    Odlicen predlog v clanku, da se vzpostavi centralna baza najemodajalcev in le ta primerja z vsemi zacasnimi in stalnimi bivanji. S tem bomo resili se nezakonita, navidezna bivanja delavcev z Juge pri nas, ki tu nekje na crno prijavljeni s ...prikaži več pogodbo za 10 eur mesecno, samo da izkoriscajo socialne in druge transferje. Pa povezati sistem z vsemi UE, ki bo onemogocal prijavo bivanja, ce najemodajalec ni v centralni bazi podatkov. Pa se preveriti, ce placujejo tudi NUSZ in to kot pridobitno dejavnost.

  • Avatar olor
    olor 14:09 20.december 2022.

    Je že imel kdo primer na Hrvaškem v kakšnem privat apartmaju, ko pride policija na vrata in te ligitimira in povpraša o prijavi? Če nisi prijavljen, plačaš kazen in zapečatijo apartma in še lastnika kaznujejo ker ni prijavil ali ker ...prikaži več se niso prijavili na pristojen urad. Preverjeno na otoku Krku. Tudi tako bi lahko pri nas preverjala policija, ne da samo lovi voznike na radar.

    • villa 14:46 21.december 2022.

      Vse to res na Hrvaskem, policije pa v to ne bi mesala, saj vsi podkupljivi. Treba samo vzpostaviti sistem kot ga predlagajo v clanku, centralno bazo najemodajalcev in to povezati z vsemi UE, ki ne bodo mogle prijaviti nobenega na ...prikaži več naslovu, ce ga ni v bazi in problem resen in tako se resimo se Kosovarjev, ki vecina od njih tu biva na nezakonit nacin, samo da vlecejo socialo. In bo drzava se tu privarcevala in ta denar dala raje slovenskim otrokom in upokojencem.

  • villa 12:39 20.december 2022.

    Se o oddajanju sob kot sobodajalci. V Avstriji in na Hrvaskem imajo progresivno lestvico obdavcitev v sektorju namestitev. Placujes davek kot letni pavsal glede na stevilo sob. Oblika opravljanja te dejavnosti, bodisi kot gospodarska dejavnost ali pa kot sobodajalec ne ...prikaži več igra vloge, kar je edino prav, saj steje edino stevilo sob. Celo tako imajo, da niti niso dolzni izdajati racunov, saj drzava dobi svoj denar s tem pavsalom. Zakaj pri nas vse zakomplicirati, ce je lahko povsem enostavno?!

  • villa 12:51 20.december 2022.

    Kaj tu nekateri pisete, ce lepo napisano kot apel vladi, da se koncno to podrocje stabilizira, da se davek na oddajanje nepremicnin zniza, kar edino prav, mora pa vlada najti resitev, da pobere denar od najemodajalcev. Najemodajalci mnozicno prijavljajo na ...prikaži več svojem naslovu delavce, z njimi sklenejo pogodbo za 10 eur!!!! na mesec in najemnik s to pogodbo na UE, da prijavi bivanje, pa bi morala uradnica to takoj prijaviti na FURS oz. zavrniti tako prijavo bivanja, ona pa ne in gre gladko skozi.

  • Plavi-mil 13:45 20.december 2022.

    Mladina naj malo manj po bifejih hodi, naj špara, tako kot smo morali MI, pa si bodo kaj ustvarili, ni treba samo gledati, kaj ti bo država (drugi) dali. Mantra levičarjev; kradi tujo lastnino, sam pa uživaj na tujih žuljih.

    • jakec1575 13:53 20.december 2022.

      ne bluzi. ti si kupil po 500 ali 1000e/m2. Place so sle gor za moj hurac, kvadratni meter pa za 300%. Niso iste razmere za njih. in to bi ti bilo lahko jasno drekac.

  • villa 13:55 20.december 2022.

    Stanovanja se gradijo po Stanovanjskem zakonu za bivanje, ne pa za opravljanje gospodarske dejavnosti.

    • Grof 07:53 21.december 2022.

      Moje stanovanje se ni gradilo po stan. zakonu, torej ne lapaj, lolek, ti kar uživaj, na moj račun

  • rd2dmk2 09:18 20.december 2022.

    kot prvo, veste kdo plača kazen, če ga inšpektor najde brez računa ? no kdo ? JA KUPEC , A NE ! torej , kaznovat najemnike, kajti ti omogočajo goljufije, ne najedomajalci. ko se bo najemnik bal za svojo rit ...prikaži večt vsaj tako kot najemodajalec bo pa mir. in končno enkrat se streznite. ljudje niso po naravi dobri, ljudje so po naravi barabe, dokler se ne dokaže nasprotno. ni res pravite. no začnimo s vožnjo avta. prehitro ste peljal. ne ni res,sem peljal po omejitvi. no kdo je priznal od prve ?

    • h4ck3r 11:20 20.december 2022.

      rd2...bobu bob...tako je. Vsi iščemo bližnjice. In če mi najemodajalec reče, da bo najemnina 600 na črno, če me prijavi pa 800...hja priznam bom vzel za 600, pa čeprav bom moral biti potem prijazen do vseh sosedov ne glede na ...prikaži več to če me motijo, samo da me ne "zatožijo".

    • villa 13:32 20.december 2022.

      Cas je ze, da se tudi Slovenclje "disciplinira" in da zacnejo placevati davke, saj je tako v EU, oni pa so del nje. Sami prevarantje, brez izjem, od najnizjega do najvisjega sloja.

    • h4ck3r 14:17 20.december 2022.

      villa...se strinjam...če nič ne daš, ne moreš tudi nič dobiti...kot prvo pa bi bil potreben nadzor. Ne v stilu razvitih držav, ker za razliko od teh smo mi še vedno balkanci in potrebujemo večjo palico, kaj palico, kol za enako ...prikaži več velik korenček. Kot napisano, brez izjem za vse.

  • Avatar jezeran
    jezeran 15:48 20.december 2022.

    Nima smisla, ogromno je na črno oddanih stanovanj, kontrole pa nikjer

  • sam1 08:39 20.december 2022.

    Saj to poteka po ustaljenem redu-sto evrov na račun,ostalo gotovina plus stroški-in ker se ve,kdo so lastniki več stanovanj,lahko hitro seštejemo,koliko neobdavčenega denarja slednji pobasajo v svoje žepe,pa še fiktivnih stanovalcev imajo za cele avtobuse v malih garsonijerah.....

    • Grof 07:46 21.december 2022.

      Ti poznaš te lastnike pa bi kar prijavljal, ti pa afne guncas v socialnem stanovanju, ….

  • Plavi-mil 09:12 20.december 2022.

    Še premalo, NIČ za to ptičjo vlado, NIČ, naj si kaj ustvarijo, potem naj pa ropajo sami sebe.

  • jakec1575 08:34 20.december 2022.

    Torej nizek davek ni resil problema. Sds ovce

    • oneh 08:54 20.december 2022.

      Oh, jakec, jakec... Že ob nizkem davku so ljudje goljufali državo, ob višjem davku pa očitno po mišljenju davčnega genija #jakec1545 tega ne bodo več počeli, saj bi se jim še bolj splačalo. Le kje spiš, da te ne ukradejo ...prikaži večo medtem, ko šteješ ovce in ustvarjaš idiotizme. Bodo raje v svobodi in levaki plešite, plešite... dokler bo še trajalo.

    • rd2dmk2 09:15 20.december 2022.

      oneh spet si falil. bistvo je da znižanje davkov ne reši težav, vi ljubetelji desnih , pa trdite kolk si ti desnuharji dobri do državljanov in države. točno se ve, da nižji davki ne znižajo najemnim, torej najemniki nimajo nič ...prikaži več koristi. dojet je treba bistvo pisanja torej sporočila, ne pa meketat eno tisto zapovedano traparijo.

    • oneh 10:47 20.december 2022.

      Nižji davki mogoče res ne nižajo najemnin, jih pa višji davki zagotovo višajo. Z nižanjem davkov mogoče kak najemodajalec ne bo izvedel nameravano zvišanje najemnin in bo ta zato ostala enaka. Z višanjem davkov pa bo tudi tisti najemodajalec, kateri ...prikaži več ni nameraval dvigniti najemnin to zagotovo storil. Da pa bo za nekaj časa mir, in ko ravno dela bo pa najemnino dvignil za več, kot so se povečali davki. Zato mejte svobodo in levaki plešite- o ostalem itak nimate pojma.

    • rd2dmk2 14:30 20.december 2022.

      oneh, pa teb se res ne da nič dopovedat. bencin je bil nekoč ne tako davno nazaj med vladavino SDS nekaj časa en euro. zdej pa ti meni povej en sam izdelek, ki se je takrat pocenil. no dej. ga ...prikaži veča ni. sedaj pa najbolj važno. če bo lastnik ugotovil, da je njegova nepremičnina vredna več, bo povišalnajemnino, pa četudi se davek zniža, ker -- kar govorim že leta, pa enim ne kakpne, če lahko, pa dajmo. a boš dojel kaj lahko. ja kasira najemnino.

  • Pišmevuh 17:56 20.december 2022.

    Rešitev je, da bi država imela prednajemno pravico. Baza potencialnih najemnikov in registracija najemnih pogodb. Anomaij ne bi bilo več.... Prosim, malenkost.

    • Avatar NX11
      NX11 18:30 21.december 2022.

      Zakaj ne predlagaš kar nacionalozacije?

  • Luksi 09:02 20.december 2022.

    Kar naj ptič viša davke, na koncu bodo to lepo najemniki plačali.

    • h4ck3r 11:17 20.december 2022.

      In to ravno tisti, ki so ga volili, ravno zaradi lepih besed o nepremičninah...torej mladi in naivni. :-D

  • endrug 10:42 20.december 2022.

    Zato pa obdavčit več kot eno leto "nezasedena" stanovanja. Tudi če je res nezasedeno, pa ga naj odda, ali pa plača davek. Enostavno

    • tlacan 10:53 20.december 2022.

      Če bi obdavčili neumnost bi bila državna blagajna res polna

    • h4ck3r 11:15 20.december 2022.

      S tem davkom bi pa res postali druga Švica. :-)

    • villa 12:15 20.december 2022.

      To pa bi bilo krsenje Ustave RS, saj smo pred zakonom vsi enaki in ne more nihce, tudi drzava ne, nekoga prisiliti z visjimi davki, da mora oddajati svojo nepremicnino, saj zanjo za placuje NUZS. Zasebna lastnina je tudi zascitena ...prikaži več kot najvisja vrednota po Ustavi RS.

    • h4ck3r 14:08 20.december 2022.

      villa...hja to so še prijemi iz prejšnjega režima. Koga briga, če imam sam 3 hiše in 10 stanovanj. Za vse sem ob nakupu plačal davek, plačujem letno nadomestilo, tudi stroške aktivnih priključkov in porabe. Torej če so prazna je samo ...prikaži več in izključno moj problem in ne sosedov ali od nekoga, ki si želi stanovanje ampak si ga ne more privoščiti. Želje so eno, realnost pa drugo in vsi pač ne moremo imeti vsega, sploh pa če ni sposoben za to plačevati...no razen rdečih menda.

    • villa 15:08 21.december 2022.

      Problem Slovencev je, da zelijo imeli vse zastonj, nobenega placevanja davkov, hkrati pa ziveli na veliki nogi. Hisa v Sloveniji in na Hrvaskem, za to pa najraje ne bi nic placevali. Vedno so bile razlike med ljudmi in tako bo ...prikaži več vedno. In se popolnoma strinjam z vami, vsak ima lahko vec his in stanovanj, kaj je tu narobe, ce za to placuje davke. In njegova odlocitev, ce ima vse to prazno, zato so najvecje neumnosti, ki jih tu nekateri pisejo, da treba prazna stanovanja obdavciti.

  • villa 14:34 21.december 2022.

    Saj ne mores verjeti, namesto, da bi vlada vzpostavila sistem, da od vseh pobere davke, zeli zvisati davcno stopnjo. Pa to lahko stori vsak bedak, ni treba biti minister. Najprej polovite tiste, ki oddajajo luknje, garaze in sobe ter stanovanja ...prikaži več delavcem za 10 eur na mesec, da tsm prijavijo svoje bivanje, vecina njih pa nekje v tujini dela na crno, gazda pa mu tu placuje minimalca. UE bi morale dobiti program, ki bi to sam blokiral in tako bi odpadla tudi prijava bivanja.

  • jakec1575 13:57 20.december 2022.

    vse najemnike v registracijo. Progresivni davek za oddajanje. 10% za eno 15% za dve, 205 za 3 in 25% za vec kot 4 stanovanja. ukinitev olajsave davka na dobicek po 15 letih. Dejansko izvajajanje premoženjskega davka za prazna stanovanja. v ...prikaži večv primernem znesku. Ni treba, da je znesek velik. lahko je 500€ ali jurja v mestnih sredninah. Naenkrat bo vec kot dovolj stanovanj na trgu. od 150 tisoc mrtvih enot bojo vse zaokrozile v prometu.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.