Slovenija
380 ogledov

"Trg stanovanj ne zagotovi, naj jih država!"

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • h4ck3r 13:17 13.januar 2023.

    Torej ne samo, da moram sofinancirati nekomu že od vrtca, šole, lenarjenja itd., sedaj bodo to še razširili na nakup stanovanja. Torej kam se vpišem, da lahko nekomu kupim eno 3 sobno stanovanje, medtem ko bodo moji otroci očitno morali ...prikaži več pristati na minimalcih ali celo sociali, da bodo deležni takšnega "luksuza", saj sam ne bom imel ničesar več da bi jim dal. Hjao ko se bo raji odpeljalo, si boste financirali samo še linije do venezuele.

    • LudvikK. 13:28 13.januar 2023.

      Pa poleg svojega si enega s previsokimi davki že kupil javnemu uslužbencu

    • jakec1575 14:12 13.januar 2023.

      ne bluzita. verjetno sta do svojega fonda prisla po jazbinsku. Berita kraji javnega stanovanjskega fonda za 100 mrd takratnih mark. Pun hurac mam takih pametnjakovicev. Mimogrede, sam sem si kupil in odplacal vse kredite , ampak mladi nimajo šans pri ...prikaži več 3000 do 5000€/m2. parkiran kapital je treba spravit ven iz stanovanjskega fonda. Će si rezident in imas stalni naslov si brez davka. ostalo pa obdavciti. denar plemenitite na borzi, kripto, zlatu. ne na prihodnosti mladih.

    • h4ck3r 15:01 13.januar 2023.

      jakec...kar nekaj nabijaš, sam še nisem star toliko, da bi imel karkoli od jazbinškovega zakona. Z lastnim delom in nekaj malega dobljenega denarja od staršev, sva si z ženo kupila stanovanje pri 27. na kredit s hipoteko. No sedaj imam ...prikaži več že lastno hišo...odplačano kreditov z denarjem od plače.

    • h4ck3r 15:03 13.januar 2023.

      Ampak da sem to dosegel, sem si znal postavit prioritete. Telefon menjaš, ko stari crkne, nisi oblečen po zadnji modi, ampak lepo samo toliko kot je nujno. Hrane se ne meče stran, tudi če je jogurt 1 teden po roku, ...prikaži več ga odpreš in poješ če je ok, itd. To kar današnji razvajeni mladini manjka, ker jim je vse bilo prineseno k riti. Ja obstajajo izjeme, ampak jih je prekleto malo. Zakaj? Ker vse dobijo, od staršev, od države in na konec konecv od nas vseh.

    • h4ck3r 15:04 13.januar 2023.

      Bi bilo zanimivo vpeljati sistem plačevanja dohodnine in davka po sistemu donacij. Torej imaš %, ki ga moraš oddati poljubnemu skladu iz katerega se potem jemlje za točno določene namene. Pa me zanima koliko bi ga dobil sklad za stanovanja ...prikaži več za mlade. Mogoče kakšen % od tistih, ki že zdaj filajo te razvajene riti, samo da imajo mir pred njimi ali pa so sami popolnoma nesposobni za vzgojo.

  • bobubob 13:51 13.januar 2023.

    Zarotniki poznamo čarobno besedo - decentralizacija! Zakaj bi moralo biti vse v Ljubljani? Pa bodo cene stanovanj hitro padle na neko evropsko raven. Če pa bi si kdo upal poseči še na zakonodajno področje ali vsaj v sodno prakso in ...prikaži več 'odščitil' nemarne in lahkomiselne najemnike, bi bilo v trenutku dovolj tudi najemnih stanovanj. Če bi disciplinirali tudi davčne krvosese, pa sploh. Upadel bi tudi promet po AC (+tranzit na železnico), pa zamaški (cestni, žilnih bo še kar nekaj). Za začetek.

    • jakec1575 14:10 13.januar 2023.

      ne pomaga. po celi drzavi so šle cene gr. ker folk, ki ima denar kupuje, da se po 15 letih znebi davka na kapitalski dobicek. gre za lomastenje po stanovanjskem fondu. decentralizacija ne bo pomagala kopru, celju. in še komu.

  • LudvikK. 13:26 13.januar 2023.

    Psihopat

    • jakec1575 14:09 13.januar 2023.

      vse to pocnejo na dunaju, v Berlinu in še kje. zate pa je to socializem. preberi si Ustavo. Država je dolžna zagotoviti pogoje za stanovanje. Trgu smo zaupali in izneveril je mlade. imamo 150 tisoc praznih investicij. denar mora ven. ...prikaži več Stanovanje ni hebena delnica.

    • LudvikK. 15:48 13.januar 2023.

      Nehaj pametovat, ker nisi pameten. A je blo pred 20 leti kaj drugače? Ni blo. A je kdo delal paniko zaradi tega? Ni.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.