Avto
10401 ogledov

Uber v Sloveniji: "Cena bo narasla, kakovost storitve bo padla"

Komentarjev 31
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • LetherHossen 10:11 26.julij 2020.

    Dober članek. Nekdo je vsaj naredil pregled zadeve glede Überja, ki jo dva ministra s svojo ekipo nista nikoli zmogla. Dejstvo je, da na dolgi rok z njim izgubijo vsi: potniki, država in vozniki,

    • Naklonsky 18:21 26.julij 2020.

      Ne bo držalo. Najprej največ izgubijo trenutni monopolisti - taxisti, nato se trg sčasoma uravnovesi. Klasično ekonomsko načelo.

    • JustPoki 18:19 29.julij 2020.

      Obiskal sem večina mests okoli slovenijo in celi balkan.... z lahkoto lahko povem da je taxi v sloveniji med najboljsimi..... ce taxi uzames za novo leto te bodo ukradli vsi... sploh uber

  • sever.bojan 14:39 29.julij 2020.

    Dober članek! Tudi sam ne vidim prednosti, ki naj bi jih prinašal Uber z vstopom v Slovenijo. Ko sem v Ljubljani se v službo vozim s taksijem. Taksi naročam preko aplikacije, ki je prav tako enostavna kot Ubrova, tako da ...prikaži več res ne vidim smisla prihoda tujega podjetja v Slovenijo, Zakaj bi podpirali tuja podjetja, naša pa pokopali?!? Lp, Bojan

  • pekristof 15:12 29.julij 2020.

    Dober članek! Končno nekdo, ki je naredil raziskavo in analizo trga. Sama se vsakodnevno vozim s taksijem (večinoma preko aplikacije Metro) in lahko samo pohvalim taksiste po Ljubljani, ter njihov sistem, saj vedno vem kdaj taksi pride pome, so točni, ...prikaži več prijazni in cenovno ugodni. #PodpiramSlovenskePonudnike

  • JustPoki 18:05 29.julij 2020.

    Kot uporabnik Ubra v Zagrebu lahko potrdim zgoraj navedene trditve o spreminjanje cen. Cena iste voznje se spreminja glede na na vreme... ista voznja je lahko tudi 30% dražja ko je dež!!!

  • LetherHossen 11:58 26.julij 2020.

    Ok, še eno stvar sem dojel. Če imaš nesrečo z Über voznikom, potem ti ostane le, da vzameš odvetnika in iztožiš odškodnino.

  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 08:40 26.julij 2020.

    Ne vem kaj naj rečem razen,da je Vrtovec lizač oranžnoglavca in Twitota!!

  • Rok 20:56 29.julij 2020.

    Zakaj bi ravno za Uber morali spreminjati našo zakonodajo? Naj bodo ista pravila za vse, to pa se Ubru ne splača kajne? Imamo dovolj taksi sluzb s klicnimi centri in aplikacijami, kjer so ti dolžni povedati ceno in te peljati ...prikaži več po njihovem veljavnem ceniku.

  • juremuren 09:17 30.julij 2020.

    Zakaj bi se prilagajali tujemu ponudniku in spreminjali našo zakonodajo, če pa slovenske taksi družbe nudijo enako storitev? Minister Jernej Vrtovec več kot očitno ne uporablja taksi storitev, v kolikor pravi da je to moderna digitalna platforma. Žal ga moram ...prikaži več razočarati, da identično rešitev uporabljam skoraj vsak dan v Sloveniji. Vozim se s taksi Rondo in sem zelo zadovoljen z taksisti in samim sistemom, vedno imam vpogled kater taksi prihaja in čez koliko časa bo pri meni. Tudi cene so ugodne.

  • Ender3 11:28 26.julij 2020.

    Vsakdo sčiti svoje interese in zaslužek, zato je vsaka konkurenca dobrodošla. Vse ostalo je nepomembno.

  • Avatar M McDragon
    McDragon 11:16 28.julij 2020.

    Uber lahko komentiram kot veckratni uporabnik in se ne strinjam da je njihov prihod v Slovenijo slab. Slab bi bil mogoce za obstojece taksiste, ki se mi pa cisto nic ne smilijo. V preteklosti so nickolikokrat opilili naivne domacine in ...prikaži več turiste. Zgrozen sem poslusal komentarje taksistov na Brniku, ki so se bahali kako so zasolili ceno voznje kakega potnika. Legitimirana mafija, vsaj tko je zgledalo z moje plati. Je res da je treba skrbeti, da se Uber taksisti drzijo vseh pravil.

    • Majazmaja 11:27 28.julij 2020.

      Sodelavka je od Brnika do Pivke plačala 270 eur za vožnjo ob 22h. 270 eur! V službi nismo mogli verjeti. Rekla je, da jo je taksist celo vožnjo spraševal, če lahko plača z gotovino namesto s kartico. Ko je rekla, ...prikaži več da gre za službene pot in bo šlo na službeno kartico, jo je začel nagovarjati, da jo pelje na črpalko, v Postojno ali Pivko, da dvigne denar in da bo tako malo ceneje, če naredi brez računa, bo pa še ceneje.

  • Blaz 13:01 26.julij 2020.

    Ni res! Kot taxsist potrebuje sp ali doo in nima veze od koga pobiras pozive od uberja, s ceste ali od taci druzbe v vsakem primeru placujes vse dajatve v sloveniji. Gre samo zato kom das provizijo za odpeljan poziv ...prikaži več uberju ali slo. Taci druzbi. Kar se pa netinfo tice najslabsa taxi aplikacija in se slabsa davcna blagajna..nm taxsitom je pa vseeno komu privzijo vazno samo da je velik dela..

  • munja 08:42 26.julij 2020.

    Kaj se spet gre naša vlada? Takšne stvari, ki so v škodo državljanov je treba prepovedat, ne pa podpirat!!!

    • Naklonsky 14:30 26.julij 2020.

      Bedak. Bi te rad videl, če kupuješ samo slovemske proizvode. Nekateri pa res padate na finte.

  • Avatar vec
    vec 09:19 26.julij 2020.

    gospodič pa počne s firmo za katero dela EANKO kot omenja da počne UBER, ne rabimo nobenega, bi blo pa fino če bi cene za taxi padle za vsaj 30% ker potem bi res vsak imel dostop do njega

    • Naklonsky 14:28 26.julij 2020.

      Drži. Pričeti z Ubrom.

    • Avatar vec
      vec 21:57 26.julij 2020.

      ja morebiti, sem probal Cameo ter Intaxi oba imata neko aplikacijo (ki jo nimam naložene) Cameo zelo odziven, dobiš celo SMS nazaj kdaj in KAKA registrska bo na svtu ko pride ter kdaj točno pride, nisem preverjal če to drži ...prikaži več ampak okay. Cameo ima zame eno napako, voziš se v vozilih ki so sicer nova, ampak gre za nižji srednji razred, plačaš pa KM enako kot bi te nekdo vozil v leto starem mercedesu. Druga napaka pa je ZADAJ NI ROČAJA za prijet, pač jest se rad primem na ovinkih, so pa prijazni.

    • Avatar vec
      vec 22:02 26.julij 2020.

      Intaxi zelo dobra usluga le premalo jih je, cena podobna vsem. Metro zelo neprijazni dispečerji, šoferji večinoma okay, vozni park kot pač naletiš, cena podobna. Laguna zelo prijazni dispečerji (le vedno vprašajo kam greš kar mi ni glih) cena podobna, ...prikaži veča, avtopark v nulo. Letno naredim vsaj 1000km po LJ s taksiji, zato bi lahko rekel da sceno poznam, pač ne vozim iz zdravstvenih razlogov, na trolo pa mi ni za iti.

  • Butterfly 12:05 30.julij 2020.

    Odlične članek. Da gospoda ministra ni sram, da je tako očitno naklonjen velikim kapitalu namesto da podprle več kot 700 malih podjetnikov in njihovim zaposlenim, ki že tako delajo cele dni (čas covid-19), da lahko prinesejo kruh na mizo!!!

  • neza089 15:31 30.julij 2020.

    https://arstechnica.com/tech-policy/2020/07/judge-orders-new-york-to-pay-unemployment-to-uber-and-lyft-drivers/?amp=1 ...Uber ostani tam kjer si!

  • Waltter 15:06 26.julij 2020.

    Zanimiv clanek od nekoga ki je informatik, seveda pa v prvi vrsti ponudnik necesar kar mu je dejansko konkurenca. To kar razlaga so sicer s preciznostjo izdelane anti marketinske poteze za ohranitev primata nad tem kar ima. Je pa res ...prikaži več da bo trg odlocil namesto njega in ce bodo trzne cene nesprejemljive jih uporabniki pac ne bodo uporabljali, tako pac je, Trenutno sedaj te napizdijo na vsakem vogalu ce le lahko, mogoce se takxisti bojijo predvsem da bo stranka placala pravo storitev.

  • Avatar M McDragon
    McDragon 11:17 28.julij 2020.

    Uber lahko komentiram kot veckratni uporabnik in se ne strinjam da je njihov prihod v Slovenijo slab. Slab bi bil mogoce za obstojece taksiste, ki se mi pa cisto nic ne smilijo. V preteklosti so nickolikokrat opilili naivne domacine in ...prikaži več turiste. Zgrozen sem poslusal komentarje taksistov na Brniku, ki so se bahali kako so zasolili ceno voznje kakega potnika. Legitimirana mafija, vsaj tko je zgledalo z moje plati. Je res da je treba skrbeti, da se Uber taksisti drzijo vseh pravil.

  • bogomil 13:40 29.julij 2020.

    Hvala Bogu, da prihaja Uber. Ko bo mal več konkurence na tem področju, si tudi dosedanji ''slovenski'' taksisti ne bodo mogli privoščit oderuštva. Sem prepričan, da za prevoz iz Ljubljane do Brnika Uber ne bo računal 150 evrov ali več, ...prikaži več, kot so morali plačati nekateri. Taki taksisti, kot jih imamo danes, so tudi zelo slaba reklama za Slovenijo. https://www.finance.si/306532/Intervju-Mesto-brez-jazzovskega-kluba-in-z-goljufivimi-taksisti

    • juremuren 14:25 30.julij 2020.

      Bogomil misliš, da bo Uber pripeljal kirurge iz Nemčije za svoje voznike, kateri bodo delal se ceneje kot "slovenski" taksisti kot pravijo pri Ubru? V vse več državah Ubru odpovedujejo dovoljenja za delovanje, pri nas bomo pa tako podjetje, ki ...prikaži več posluje z ogromno izgubo podprli in jim dali proste roke?!

  • Decko 09:06 26.julij 2020.

    Jaz pa iz svojih izkušenj po svetu vem da so Uber in podobne aplikacije veliko cenejše in bolj praktične. Prevoz pride zelo hitro in po najbolj pošteni ceni. Aplikacije so zelo enostavne in nazorne in ni mo6noh nobrnoh goljufij,kot počnejo naši taksisti

    • sever.bojan 14:32 29.julij 2020.

      S tem se pa žal jaz ne morem strinjati, tudi sam potujem po svetu in sem uporabnik Ubra v tujini, vendar ne vidim prednosti, ki naj bi jih prinašal Uber v Sloveniji, Ko sem v Ljubljani se v službo vozim ...prikaži večm s taksijem. Taksi naročam preko aplikacije, ki je prav tako enostavna kot Ubrova, tako da se ne morem strinjati s tabo, saj ne vidim prednosti prihoda Ubra. Imaš pa prav, da so nekateri vozniki goljufi, ampak zakaj misliš da Ubrovi vozniki niso? Lp, Bojan

  • Majazmaja 11:21 28.julij 2020.

    Če je v tujini na voljo Uber, ga vedno koristim. Voznice ali voznike pokličeš z enim klikom, so prijazni, imajo urejene avtomobile (v Ljubljani sem se dvakrat peljala v taxiju, ki je smrdel po čikih in nekem zatohlem smradu, cena ...prikaži več od železnišle postaje do Most pa 20 eur!), pa še ceno poznam v naprej, ne takokot tukaj, ko je cena totalen šok. Sodelavka je iz Brnika do Pivke plačala 270 eur! V Parizu in Londonu sta mi Uberjeva voznika pripravila celo predavanje o mestu in znamenitostih.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.