Slovenija
24 ogledov

Upokojenci opeharjeni

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Oxxo 15:41 06.julij 2013.

    Ker je gospodarsko - politična lopovščina po osamosvojitvi izropala to našo malo deželico do konca za več prihodnjih generacij je jasno, da je glavni cilj vladarjev: Delaj dokler ne krepneš - čim višji prispevki in čim manj let pokojnine; zaželjeno nič.

  • sprehajalec 17:08 06.julij 2013.

    Ja na ZPIZU odprejo šampanjec, če koga stisne zadnji dan službe. Saj to je pa namen podaljševanja, da bo čim več takih.

  • mia 18:33 06.julij 2013.

    bilo bi dobro, če bi namesto starejših zaposlovali mlade, da poleg najnovejših strokovnih izobrazb dobijo še delovne izkušnje. potem ne bi bežali v tujino. da pa bi bilo, vse laže bi delovno dobo morali skrajšati. racionalneje, bi bilo, plačevati pokojnine, ...prikaži več kot razne pomoči mladim, katerih začetni dohodki tudi ne bi bili tako zelo visoki.

  • mia 18:40 06.julij 2013.

    dobro bi bilo, da bi delovno dobo skrajšali, res bi bilo več upokojencev, hkrati pa bi lahko zaposlovali mlade izšolane strokovnjake, ki še nimajo delovnih izkušenj, zato tudi njihov dohodek ne bi bil tako velik. mladi, ki smo jih dolga ...prikaži več leta izobraževali ne bi bežali v tujino. ker bi starejšo generacijo zamenjala mlajša bi bilo manj tudi bolniške odsotnosti.

  • dragec 08:17 07.julij 2013.

    KOLEGE - NOVO-UPOKOJENCI - TA OBLAST NAS ZAVAJA IN LAŽE - ZDRUŽIMO SE!!!!

  • dragec 08:15 07.julij 2013.

    ZPIZ-2:- ZPIZ-2 je sprejet neurejen, samo kot element za pomiritev skreganih strank,- ministrstvo za delo je sestavilo zakon, ki so ga dva tedna preučevali na brdu pri kranju in ugotovili veliko nejasnosti,- vsi odgovornost zamujanja sprejetja ...prikaži več pokojninskega načrta mečejo med seboj (ministrsttvo za delo na ZPIZ - oni na kapitalsko družbo - oni spet na .....),- dejstvo je, da smo ga sedanje generacije novoupokojencev - NAJEBALI!!!!

  • mph 17:43 06.julij 2013.

    Osebno mi tudi ne manjka več prav dosti, pa vendar mi na kraj pameti ne pade, da bi preverjal kdaj bi lahko šel v penzijo kaj šele, da bi o njej razmišljal. Delal bom dokler bom lahko, nisem užival v ...prikaži več vseh službah in delih ampak vsako je bilo delo, ki mora biti opravljeno. In sem se trudil, da ga opravim najbolje kar vem.Namesto, da bi se ljudje ukvarjali z DELAVNOSTJO se ukvarjajo, ko so še aktivno v službi s sanjarjenjem o penziji. Mislim .... to je eno redkih področji, kjer so američani v plusu. Nisem bil čez, ampak kar slišim od ljudi, ki so bili čez, ni nič posebno videt tudi 90-letnike, ki kje redno ali vsaj honorarno delajo. Ok, razumem za poklice, ki človeka povsem zdelajo (npr. verjamem, da je to npr. delo v rudniku, na mrazu, na strehah, ...) ampak drugače vidim kot enega od problemov družbe pomanjkanje delavnosti.

  • privat 13:40 07.julij 2013.

    in koliko bojo ti penzionist še opeharjeni?? Sej oblast zna vzeti le tam kje se ljudje ne branijo in so plod NAŠEGA in ne njihovega ustvarjanja!! Lepo bi bilo da se oldtajmerji zberete in naredite korake k bolšem jutri..če ne ...prikaži več bojo oni razmišljali kako je to lepo vzeti življenja,dostojanstva onemoglim!! vse je odvisno kje se meje zarišejo!!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.