Slovenija
18774 ogledov

Študentsko delo ali izkoriščanje pravic mladih?

Komentarjev 21
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • PasjaProcesija 06:59 06.februar 2023.

    Študentsko delo je kljub študentskim servisom ena boljših stvari v državi. Ponudbe del je dovolj in se najde ustrezno, plačilo je v redu, bonus je priznavanje pokojninske dobe. Tako lahko študenti poskrbijo zase in naredijo korak v samostojnost. Ni smisel, ...prikaži več da država in starši skrbijo za vse. Razumem, da se delovni študenti počutijo prikrajšane napram vrstnikom, ki jim ni treba delati. Na dolgi rok jo bodo prvi odnesli bolje, saj bodo dozoreli prej. Ob izgubi finančnega zaledja bo drugim težje.

  • arabo001 10:34 06.februar 2023.

    Večina teh ima dve levi.... in seveda polni sebe, samovšečni, same pravice-nobena obveznost,... še srečen je lahko tisti, ki mu ne kradejo, in niso vsak dan zadeti....

  • Svobodnež 11:02 06.februar 2023.

    Pišete neumnosti!!! Že dolgo časa veliko mladih poleg študija opravlja še neko delo, da si zasluži za preživetje! Nimajo vsi bogatih staršev ali štipendij, pa tudi v študentskih domovih ni dovolj prostih mest.

    • h4ck3r 11:20 06.februar 2023.

      Svobodnež...se sicer strinjam, da jih je veliko primoranih delati, ker nimajo vsi bogatih ali premožnejših staršev. Bi pa dodal še eno "malenkost", delo ni potrebno zaradi samega študija, ker je le ta zastonj in tudi najemnine izven študentskih domov se ...prikaži več delijo na x študentov. Tukaj je edini problem "standard", ki ga študenti živijo. Koliko jih ima že lasten avto? Povprečna starost mobilnega telefona? itd. Ampak najlažje je reči, da je "študij" drag, pa čeprav je brezplačen. :D

  • lojs 15:57 06.februar 2023.

    v teh ostankih socrealizma in fašističnega pristopa do vsake dodane vrenosti, je res težko kaj ustvarit, ne, da bi se nate usedli in te obtožili za razrednega sovražnika ... zakaj? zato, ker moraš ostat reven, lahko greš v tujino in ...prikaži več financiraš kakšne levičarje, potem te pa obesijo na plakate ... v tej vukojebino pa delat kariero, si pa kot veliki lopov in največji grešnik ... a je kdo že preštel, koliko so tukaj kadra izgubili ... naredite oddajo

  • h4ck3r 09:14 06.februar 2023.

    Še ena način, ki ga delodajalci z veseljem izkoriščajo. Urediti trg dela, uvesti strog redni nadzor podjetij, s palico, saj drugače ne gre in ne samo z opomini in preverjanjem ob prijavah, ter ukiniti vse te "anomalije" rednega dela.

  • lojs 15:52 06.februar 2023.

    kar se tiče dela pri nas, smo v veliki zagati, ker se za kratek čas ne splača odprepti s.p., firmo pa sploh še manj ... podjemne pogodbe, honorarno delo, poglejti si obdavčitve , ja ne splača se delat ... ište ...prikaži več vi delvce kjer hočete, nekaj je treba spremenit ... oseba , ki dobi 1000€ neto, od nje je država v kratkem času dobila 100-200€ nazaj, preko ddv, a to kdo opazi? ... da ne govorimo, če gre za sp

  • Detel5ica 18:11 06.februar 2023.

    Te študente vedno manj razumem.Poslušam bruce,ki govorijo,da jih najbolj zanima žuriranje,zabave itd.,bolj malo o študiju. In vse bi radi imeli zastonj,od stanovanja,hrane,prevoza. Ko sem študiral v osemdesetih letih,nič nisem imel zastonj,vse so financirali starši.

    • lojs 19:17 06.februar 2023.

      dokler ne vidiš drugačnega sveta, lahko živiš v starem ... poznaš koga, ki bo prelepil oči mulcem najmanj do 18tega leta? ... žal živimo v pokvarjenem svetu, vsak dan slabšem, le redki bodo preživeli ... res je hudo, čeprav po tvojem ni hudo

  • Feferon 09:11 06.februar 2023.

    Ena redkih stvari, ki še deluje je študentsko delo. Pri tujih delavcih suženjstvo in kaos, pri s.p. jih davčne utaje, redno zaposlenim ne plačujejo prispevkov, večina na minimalcu, javnim uslužbencem država ne zagotavlja dovolj dela in si zato v stresu.

    • h4ck3r 11:25 06.februar 2023.

      Feferon, tako je...ampak zakaj? Ker s študenti lahko tako delajo, danes si, jutri te ni. Delo nekaj na napotnico ostalo na roke. itd. In potem prenekateri pozabijo, da pa vsi pa le niso študenti.

  • rd2dmk2 09:24 06.februar 2023.

    ma dejet no- regres in ostalo- in delajo po več let. zakaj neki že.. ker dobijo večji neto izplen. kaj bo čez 40 let ob odhodu v pokojnino ? briga koga !? saj se vidi pri s.p. koliko si izplačjo ...prikaži veččjo plače in s tem posledično prispevka za pokojnino. študentje vlečejo status do abrahama če se da, važno je kaj je v žepu, kaj bo jutri pa koga briga. in sedaj so še penzionisti lahko 100 ur na mesec zaposleni. brezposelni pa.. če dobi podjemno pogodbo, mora delodajalec plačat ekstra davek na pogodbo.

    • h4ck3r 11:24 06.februar 2023.

      Se strinjam...neurejen trg dela in izkoriščanje z vseh strani. Študentsko delo z obeh strani. S.p., ki dela "redno" za istega "naročnika" polni delovni čas. Dobro pustimo upokojence, za katere smo lahko včasih samo srečni, da še želijo delati. Ampak prvotni ...prikaži več dve skupini bosta problem, ko bo potrebno izplačati pokojnine. "ahjoj kako malo penzijo imam, komaj preživim", prvi brez polne delovne dobe ob starostni upokojitvi, drugi pa ob minimalnih prispevkih.

    • rd2dmk2 13:08 06.februar 2023.

      h4 potem bo pa spet kakšen SDS delal mitinge resnice v ljubljani. študentsko delo je danes nelojalna konkurenca rednemu delu. je res da je redno delo zakomplicirano glede prekinitve in skelnitve pogodbe, ampak priznajmo si lepo in nalijmo čistega vina. ...prikaži več študentsko delo obstaja samo zato ker obstajo študentski servisi. če bi to prenesli na Zavod za zaposlovanje je v hipo vsega konec. tako pa servisi služijo mastno in bajno, kdo pa so tam ? e to je pa druga štorija.

  • Boschtjan Zupanchich 11:49 06.februar 2023.

    Ja, Hinavski Zlobneži so današnji delodajalci !!! ! !!!

  • lojs 13:58 06.februar 2023.

    daleč najslabši poklic je nek programer računalničar, ... to je grozljivo ... folk če berete, samo to ne, vse mogoče ostalo, štromar, vodovodar, finančnik, ... karkoli samo ne programer, informatik ... tega nihče več ne rab ... to je res ...prikaži več gnilo do konca ... kakšna digitalna preobrazba, če folk sploh ne ve kaj je razlika med analog. in digt. ... lepo vas prosim ... azija je pred nami 100 let!!! ... zamislite si

  • Avatar pantani
    pantani 06:31 06.februar 2023.

    Kaj ko bi pisali o kršenju redno zaposlenih?!!!

  • Pierre 12:57 06.februar 2023.

    Hja če se spomnimo je DEMOS obljubljal tržno gospodarstvo in človekove pravice... Lojzek, saj je bilo tako, a ne????

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.