Slovenija
896 ogledov

V Sloveniji 2077 nevarnih psov

Komentarjev 30
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Jan Ethelwulf 13:46 13.avgust 2016.

    Sam sem lastnik dveh psov tvegane pasme, vsak ima po 45 Kg. Razen v naravi (tam ko sem siguren da sem sam), sta VEDNO na povodcu. Pod skoraj da 100% kontrolo, saj mene še nista uspela premakniti. Potem imaš pa ...prikaži več najivneže, ki pravijo da njihovi cucki pa nikoli nebi nič in jih imajo spuščene sredi mesta! Jaz se kar naježim ko to vidim, še bolj ko se agresivno zatečejo proti mojim psom. Večina sporov sicer rešim tako, da se sam postavim med mojima psoma in agresorjem in počakam da pride lastnik po svojega psa (ponavadi moji ne napadejo, ker čakajo da vidijo kaj bom jaz naredil). Če pa tuj pes napade moje pse.. pol naj se boji mene in ne njih. Sem že 3 pse onesposobil in hkrati moje pse uspel zadržati, da se nebi umešali, ker nočem, da bi moji psi postali agresivni zaradi drugih neodgovornih lastnikov! Tako, da kar puščajte svoje pse spuščene, samo če pridejo do mene, bodo imeli pred sabo 100 Kg mene 90 Kg mojih psov in kazensko ovadbo!

  • maneken 13:55 13.avgust 2016.

    Dojenčki in otroci so pri podivjanih starših (ki jih je danes veliko) priročni za vsakršno rabo, saj lahko s pomočjo otrok mnogo lažje sprovociraš vsakršen konflikt. in tako sebe kot starša postaviš v ospredje. Npr.: baba zaparkira pred trgovino tvoj ...prikaži večoj avto in hočeš, da naj ga umakne. Odgovor: "ja a ne vidiš, da imam otroka?" Pri psih so seveda otroci še bolj priročni za vsakršno rabo: otrok žival draži, žival zalaja nazaj in potem slišiš, da je kriv tvoj pes, ker je agresiven in ga je treba ubit. Ubogi pšermisiran pamžek pa dobi mamino tolažbo. Kapiš?

  • dragec 14:13 13.avgust 2016.

    Psi so slika lastnikov

  • Jan Ethelwulf 01:16 14.avgust 2016.

    Psi so samo pasem za katere velja, da ob napačni vzgoji imajo večjo možnost postati nevarni. To je vse. Vzel sem ju samo zato, ker sta mi bila všeč. Psa sta super prijazna tako do ljudi kot do drugih živali, ...prikaži več ker je to vedno bila moja prva prioriteta pri vzgoji. Če se pa neumni ljudje lotijo tako pasmo imet, je pa rezultat znan! Da imaš pa take predsodke, pa lahko rečem samo sramota. Nevarnih pasem zame ni... nevarni so samo ljduje, ki ne vejo kaj počnejo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 08:32 13.avgust 2016.

    Tist ki je bil enkrat nedogovoren lastnik; naj se mu za vse večne čase prepove kakršnokoli lastništvo kakršnekoli živali.... ne pa da pol psa po 5 ugrizih dajo na stran..pes verjetn takrt že ne more bit več prešolan ker je ...prikaži več zadeva že predaleč in se ga usmrti zarad tega neodgovornega lastnika...lastnik pa pol mirne vesti kupi novga psa in se dela da se ni nič zgodilo. In ponovi vajo.....

  • izRODEk 09:26 13.avgust 2016.

    Psi niso nič krivi, lastniki so govna.SIcer pa, za začetek, če bi policija dosledno izvajala III.odst. 11.čl. Zakona o zaščiti živali in po VI.odst. 46a čl. kaznovali tiste, ki so po I.odst. 5.čl. tega zakona spoznani kot skrbniki ...prikaži več teh psov in jih nimajo privezane na povodcih.

  • maneken 09:27 13.avgust 2016.

    "Ali bi vi pustili takšnega psa v bližino svojega dojenčka, otroka ?"dojenčki in otroci so pa res priročni za vsakršno rabo....še ko je govora o psih. Potem ne imej psa, če imaš dojenčka in otroka. Enostavno ne? Imel ...prikaži več boš 100% varnost. Če pa ne, pa pazi na dojenčka, da mu ne pride blizu kakršenkoli že pes, ker prav NOBENEMU ne moreš zaupati, če gre za tvojega dojenčka, ne?

  • maneken 09:27 13.avgust 2016.

    "Ali bi vi pustili takšnega psa v bližino svojega dojenčka, otroka ?"dojenčki in otroci so pa res priročni za vsakršno rabo....še ko je govora o psih. Potem ne imej psa, če imaš dojenčka in otroka. Enostavno ne? Imel ...prikaži več boš 100% varnost. Če pa ne, pa pazi na dojenčka, da mu ne pride blizu kakršenkoli že pes, ker prav NOBENEMU ne moreš zaupati, če gre za tvojega dojenčka, ne?

  • Papaja Popi 10:53 13.avgust 2016.

    Dojenček in otrok je bil omenjen zato, ker je bilo že ogromno napadov psov na njih in dojenčki in otroci se ne morejo braniti, če ni staršev, ker lastniki psov so , na žalost, pasivni.In napadejo običajno tuji psi ...prikaži več in ne domači.Če to ne veš......................In dojenčki in otroci niso priročni za vsakršno rabo, ko je govora o psih in o čemerkoli.

  • kontrahan 12:38 13.avgust 2016.

    ne razumem lastnikov,če je pes popadljiv mu daš nagobčnik, da se izogneš ugrizom in sitnostim. Kaj je tukja tako spornega, da mu ne dajo nagobčnika?

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 13:46 13.avgust 2016.

    Neverjetno koliko razprave okoli samoumevnih stvari. Psa, ki ugrize se uspava. Ženska pa dobi mastno kazen. Ni čudno, da je v SLO vse v takem stanju, če pa se zaradi takšnih malenkosti dela senzacija. Takšne banalnosti niso vredne časopisnega članka.

  • Avatar Leon
    Leon 14:00 13.avgust 2016.

    Možakar spregledal si pomemben dejavnik ,da je Slovenija pravniška država ! Pomeni,da če te ugrize pes (razen policaja) se ti lahko zgodi ,da te lastnik prijavi ,nakar te inšpektorji obsodijo ,ker si maltretiral žival ! PAZI to ni hec !

  • Avatar Zala
    Zala 14:44 13.avgust 2016.

    Čemu mlatenje prazne slame? Ko pes/psica prvič ugrizne človeka ali drugo žival, žal (za žival) takoj evtanazirati. Lastniku prepoved nakupa drugega psa vsaj pet let. Pika. Kakšna karantena, opazovanje ... ..... bla,bla, bla.

  • kapibara 15:11 13.avgust 2016.

    ŽAL :-( imaš prav.. Lep primer iz LJ in psi tiste zmešane upokojena zdarvnice.. :-( Človek pa brez odškodnine (pravno so jo pred sodbo skrili, z pomočjo.... ) in invalid celo življenje, ker je baba z zvezam,i lahko ...prikaži večo furala svojo debilnost....

  • kapibara 15:12 13.avgust 2016.

    Sporni so lastniki...!!

  • kapibara 15:13 13.avgust 2016.

    Psi tudi na povodcih grizejo.. Lep primer ti je v LJ pri Tivolijo, kar sem opisal zgoraj..

  • antitrust 15:30 13.avgust 2016.

    Tako je. + lastnik nikoli več ne more imeti psa.

  • sinjorita 16:11 13.avgust 2016.

    o ljudeh, ki imajo doma nevarne pse, si pa prav tako mislim svoje. Z njimi, žal, prav tako ni čisto vse OK.:-(Kot tudi z njihovimi psi ne.

  • maneken 16:16 13.avgust 2016.

    Ko pes/psica prvič ugrizne človeka ali drugo žival, žal (za žival) takoj evtanazirati.-ne, še bolje oba, psa in lastnika evtanazirat, saj je lastnik kriv za psa.

  • Avatar Zala
    Zala 23:16 13.avgust 2016.

    Smo zato genialci, ker menimo, da v urbanih sredinah psu, ki grize ni mesto? Mimogrede, doma smo vedno imeli psičko in jo imamo tudi sedaj. In nobena od njih ni nikoli nikogar ugriznila. V kolikor bi se to zgodilo, bi ...prikaži več se kot odgovorna lastnica, čeprav s težkim srcem in bi mi bilo zelo hudo, odločila za evtanazijo. Naša psička ne more biti grožnja okolici. Tu nimamo kaj parlamentirati.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.