Slovenija
253 ogledov

V tujino lahko odide cela generacija medicincev

Komentarjev 29
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Milan Novak 14:30 28.maj 2015.

    V tej državi je denar samo za Cerarjevo fakultetsko MAFIJO !!!!

  • xy 14:12 28.maj 2015.

    Nej takoj odidejo, ko bodo poravnali stroške študija, katere smo jim plačevali mi vsi, do takrat pa se naj držijo svoje Hipokratove priseges katero so zdravniki pri bogovih zdravja prisegli, da bodo branili številne etične standarde svojega poklica, ne pa ...prikaži več da bodo mislili le na plačilo.

  • Milan Novak 14:27 28.maj 2015.

    Naj le gredo v tej KOMUNISTIČNI državi nimajo nobene prihodnosti.Pa vso srečo v kakšni demokratični državi !!!!!

  • Johan Spohan 23:22 28.maj 2015.

    Niso krivi če ni zaposlitev. Naj raje izvozimo obramboslovce posebno "obramboslovne ekonomiste" in diplomante FDV. Samo kdo bo hotel te " strokovnjake" zaposliti?

  • Johan Spohan 23:23 28.maj 2015.

    Kaj pa metadonske ambulante? Fiksanje na proračunski denar.

  • boogin1 14:19 28.maj 2015.

    Plača zdravnikov naj bo primerljiva s pslošnim standardom v SLO, kjer so visokokvalificirani inženirji v realnem sektorju plačani 700 EUR. Davkoplačevalci plačujemo visoke stroške študija, oni pa bi po končanem študiju za naš denar odpirali privatne ordinacije ali ponujali nam ...prikaži več nedosegljije storitve. Če komu kaj ne paše, naj vrne lepo nazaj stroške študija z zakonitimi obrestmi in odide v tujino kjer se cedita med in mleko.

  • peromornar 14:24 28.maj 2015.

    A si mogoče "zdravstveni delavec"? Mimogrede, to kar imam jaz ni pamet ampak POŠTENJE katerega v našem "zdravstvu" lahko iščeš z svečo (a veš ono o Diogenu?).

  • miror 14:28 28.maj 2015.

    Pri nas je vsaj polovica zdravnikov iz držav bivše skupne domovine. Pri iskanju službe pri nas imajo prednost pred domačimi zdravniki, čeprav so njihove diplome vprašljive po aferah na fakultetah v njihovih matičnih državah. Tudi politika jih podpira, domač kader ...prikaži večr pa odhaja v tujino. Nekdanji minister za šolstvo je na vprašanje, zakaj ni več razpisanih mest za zdravnike izjavil, da imajo raje take, ki imajo že narejeno fakulteto.

  • xy 14:34 28.maj 2015.

    Aleksander Doplihar, ki še vedno vodi ambulanto za osebe brez zdravstvenega zavarovanja v Ljubljani:“Zame je ravnanje zdravniškega sindikata zelo neetično. Grozi s stavko, namesto da bi razmišljal o tem, kar počnejo. S tem nenormalnim navijanjem za zviševanje plač močno ...prikaži več škodi morali in etiki zdravniškega poklica. Zdravnik naj bi bil moralno in etično neoporečen. Vsa ta gonja za denarjem in zaslužkom je popolnoma zgrešena in nemoralna.”

  • skrutm 14:55 28.maj 2015.

    Nemoralno in neeticno je, da morajo starsi prosjaciti za denar za zdravljenje otrok, pijancem, ki povzrocajo nesrece po cesti pa zdravljenje poskkodb placamo brez pomisleka.Nemoralno in neeticno je, da moramo placevati zavarovalnicam za dodatno zdravstveno zavarovanje, vsi enako, tudi ...prikaži več tisto s 400 eur dohodka, da zavarovalnicarji preseravajo z denarjem, ko pa bi lahko s placevanjem direkno v ZZZS privarcevali do 80 mio eur letno, ki bi jih porabili za zdravljenje.TO JE NEMORALNO IN NEETICNO! Ministri pa v 10ih letih niso naredili nic, prav nic, da bi se to izboljsalo. Zdravniki odhajajo, nesposobna ministrica pa se kar muti in muti nekaj in sploh ne ve kaj bi.

  • BojanBojan 15:21 28.maj 2015.

    "Plače zdravnikov so po podatkih Fidesa dosegle svoj vrhunec leta 2000."Svoj vrhunec so doživele po virantovi uravnilovki, ko so se vam plače povečale za cca 30%! Ja, z uvedbo plačnih razredov, ste "skočili v višave"!In to ...prikaži več ne z osnovnimi plačami, ampak z dodatki, ki se računajo na osnovno plačo! Nočne, izmenske, neenakomeren delovni las, nedeljeske, praznične,.... Seveda, vi bi višjo osnovno plačo, ker dobro veste, da se dodatki računajo na osnovo! Pa kaj bi radi?! Da bi imeli plačne razrede tam, okoli 70 ali 80?! Ste normalni? Narod pa strada!To je eno! Drugo je pa sivo polje, ki ga ne prikazujete; VSI IMATE ODPRTE ŠE S.P., KJER DODATNO RAČUNATE ZA EXTRA DEŽURSTVA IN POSEGE V BOLNIŠNICAH IN ZDRAVSTVENIH DOMOVIH PO SLOVENIJI! Nekateri pa tudi v Italiji in Avstriji!Tako da...ne srat, da imate nizke plače!Izobrazbo in specializacije vam plačamo mi, vi samo kasirate...malo (veliko) tu, malo (veliko) tam, osnove pa v matičnih boln

  • 4krogci 16:46 28.maj 2015.

    Ja pa naj grejo v tujino, kdo jim pa brani?? Če bodo prej dobil službo tam dobro za njih, ampak dvomim da bo tako hitro kot opisujejo! Če pa ostanejo potem se pa moramo pripravit, da bodo čez par let ...prikaži več spet grozil s stavko k majo kao prenizke plače!! Plač naj se ne dviga ampak raje uredi! Ne pa da ma en splošni zdravnik par jurjev plače, pa ena medicinska sestra v zdravstvenem domu 2x višjo plačo kot pa ena, ki je na intenzivni negi al pa pri operaciji! Ta razmerja naj pošteno porihtajo in naj vodstva zmanšajo pa bo dnarja dovol!

  • mph 20:29 28.maj 2015.

    V zdravstvu (pa nisem zdravni, medicinskih tehnik, ... nič od tega) je po mojem 89-90% čisto dobrih in poštenih zdravnikov, pa enih 10% totalnih pokvarjencev. Ki se praviloma zrinejo na boljše plačana mesta. Edina izjema tokrat je to ostudno, pokvarjeno, ...prikaži več zlobno bitje, ki vodi ministrstvo za zdravje. Ob njej pa so vsi zdravniki čisto ok. Kaj samo ta baba usrana dela iz projekta urgence se vprašajte. Ko bodo začeli pacienti zaradi šlamparije umirat, ne bodo zaradi zdravnikov, ampak zato ker jih ne bo na licu mesta. Ok, večja mesta ne bo problem. To je res top ministrstvo, kjer sami birokrati in ekonomisti odločajo o urgentni službi, brez enega zdravnika neposredno zraven.

  • mph 23:10 28.maj 2015.

    Imaš vso mojo podporo pri temu. Sicer se je morda spremenilo iz časov iz vojske, sem pa se takrat imel priliko večkrat prepričat kaj pomeni diploma iz Lj, Bg, Zg,... ali pa kje bolj dol. In enako oz. še slabše ...prikaži več je razmerje za srednji medicinski kader.

  • jakec1575 23:24 28.maj 2015.

    Zanimiv je ta izračun padca plač pri tem, da plače rastejo ali padajo z gospodarsko rastjo vsem enako v JS. Poleg tega so dobili zdravniki 2 leti nazaj največ s plačnimi nesorazmerji, ko marsikje v JS temu ni bilo tako. ...prikaži več De facto se je zdravnikom plača najmanj ohranila, če ne celo dvignila ob tistem varčevalnem ukrepu. Amapak čisto napačna tema. Začela se je tekma in lov za najbolj plačanim zdravnikom. Zlata mrzlica. Čistko morate zdravniki narediti prvo med sabo. Naliti čistega vina. Kdo kje s kom kaj. Dodatni posli. Če zmore, naj dela? Prvo jemlješ kruh kolegu in drugo izgorevaš. A ti bo denar kupil zdravje in neizogrelost? A za 5 jurjev bos delal pa samo 8 ur v JS? Zahtevaš več, da bi imel dovolj? Kompas. Najprej kupite kompas. Počistite hišo in stopnišče. Na tisti uri stavke si povejte resnico. Dovolite drugim, da vas organizirajo. Da ne bo več šlepanja vedno istih, ki gredo enostavno skozi zivljenje. Ljudje nimajo dela, nimajo za jest. Še noben zdravnik ni ostal 5 v mesecu brez pl

  • jakec1575 23:31 28.maj 2015.

    place. Seveda sistem ni vredu. Amapka vsak na svojem delovnem mestu lahko stori majhno stvar, ki kumulativno lahko pomeni zelo veliko. Dobra organiziranost privrcuje ogromno denarja. In to ne na racun pacienta. 200 jurjev za specializacijo. za 100 jih rabite ...prikaži več 20 mio. skozi koliko let? Je res tako tezko najti denar znotraj sistema? Pa sponzorji in razne donacije. Najlazja pot je pa seveda stavka in naj da država. Če je dala za banke, naj da se za nas. Seveda so visokosolski ucitelji problem. Amapka kako lahko urejas druge, ce sam nisi zgled? Če ste res top ljudje druzbe, pokazite pot in izhod.

  • Skippy 00:55 29.maj 2015.

    Zato pa je čas, da postane študij plačljiv. Prav tako si naj plačajo tudi specializacijo. Sedaj pa jim vsi državljani vse plačajo, oni pa bi samo računali.

  • peromornar 13:39 28.maj 2015.

    Pa naj gredo?? A da se ne da dobiti zdravnikov iz bivših "bratskih" republik? Seveda se da, pri pogojih pri nas se marsikateremu zdravniku cedijo sline. a kaj ko "naši" lumeni imajo tako polno rit, da bi preko kruha pogače. ...prikaži več Žal, birokracija svoje naredi. Vprešal bi naše "zdravniške genije", če se v raznih Švicah, Nemčijah in Avstrijah tako cedi med in mleko - KAJ ZA BOGA POČNEJO V NAŠEM ZDRAVSTVU??? Eeeee, tu pa pride na dan dejstvo, da v "tujini" ne moreš mešetariti, ne moreš pobirati provizije za opremo in zdravila, skratka - ne moreš KRASTI DRŽAVO IN NAS !!!!

  • Bozidar.Frelih 13:47 28.maj 2015.

    Pa ne samo medicincev. Slovenija je namreč tako bogata država, da si lahko privošči brezplačno izobraževanje na vseh stopnjah. Tako lahko potem najboljši takoj odidejo brez da bi karkoli vrnili državi takoj v tujino in plačujejo davke drugim revnim državam ...prikaži več kot so Amerika, Nemčija in podobno. Ampak komiji bodo še zmeraj trdili da je to u redu.

  • Pepe007 14:03 28.maj 2015.

    Ti si v nevarnosti, da ti ukradejo možgane, ko imaš toliko pameti.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.