Slovenija
13295 ogledov

Vse več staršev otrok še ne želi vpisati v šolo

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • onyxx 07:13 02.marec 2018.

    Odločbe je treba takoj ukiniti in nazaj uvesti t.i. posebne šole, da bodo otroci imeli spet normalno šolsko okolje in pouk brez vsakodnevnih izrojenih ekscesov posameznikov , ki jim nesprejemljivo obnašanje in agresivne izpade zdaj zakamuflirajo pod diagnozo "hiperaktivnost".

    • Majazmaja 10:58 02.marec 2018.

      Sošolkini starši so se komaj pustili prepričati, da njeno sestro po ponavljanju 2. in 3. razreda prepišejo na šolo s prilagojenim programom. Deklica je bila zafrustrirana, depresivena, shujšana, med odmori je stalno jokala - bila je 3 leta mlajša in ...prikaži več smo jo hodili tolažiti. Ko so ji končno dovolili prepis, je oživela. Naredila je šolo, se vpisala naprej v 2-letno, potem v 3-letno, jo nadgradila še z dvema letoma za 5. stopnjo, zdaj pa zaključuje neko 2-letno (višjo). Pa redno je zaposlena.

    • alojzr 10:59 02.marec 2018.

      Danes bi vsi imeli posebne potrebe, ne pa posebnih šol. Cilj vsakega posebnega starša je svojega posebneža zriniti do družboslovne visokošolske diplome, da se bo lahko zaposlil v javni upravi. In od tam s svojimi posebnimi idejami družbo vlekel naprej v norost.

  • jakec1575 09:50 02.marec 2018.

    Otroci imajo zelo velik kognitivni preskok med 6 in 7 letom. otroci se morajo igrati. Ravno v Skandinaviji imajo najobljse rezultate funkcionalnega znanja. najprej zaradi napredne sole in tudi zato, ker otroci grejo v solo s 7 leti kot smo ...prikaži več sli mi. Upam, da bom lahko svojega naslednjega brez tezav vpisal leto kasneje. Bolje to, kot pa da potem zgubi 5 dodatnih let na studiju, ker ni smel biti otrok pri 6 letih.

    • jakec1575 09:51 02.marec 2018.

      Za slovnicne napake se opravicujem.

    • Majazmaja 10:47 02.marec 2018.

      Moj nečak je šel v šolo s 5. leti (rojen v začetku decembra) in nima nobenih težav. Prav tako nekaj njegovih sošolcev. Zdaj je v 7. razredu, gre mu super in je odličnjak, ampak kljub temu ga nihče ne sprašuje, ...prikaži več kaj bo študiral. Star je šele 11 let in njegov svet so prijatelji, šport, inštrument, prosti čas! Kaj pa, če se odloči, da ne gre študirat, pač pa po srednji šoli delat? Kako lahko pri 6. letih otroka že vidiš na faksu? Verjamem pa, da marsikdo pri 5. ali 6. letih ni zrel za šolo.

    • Majazmaja 10:50 02.marec 2018.

      S tem, da pri 5. ali 6. letih otrok ni zrel za šolo, ni nič narobe, saj razvoj poteka različno hitro in učenje je najbolj učinkovito, ko je dosežena ustrezna stopnja zrelosti. Jaz sem bila kar presenečena, da pri nečaku ...prikaži več niso odložili vpisa, ampak je njegova mama rekla, da so ocenili, da je dovolj zrel, da gre. In je šel. Na začetku, prvih 14 dni ves navdušen, zjutraj je priganjal, da bi bil čimprej v razredu, potem je pa rekel, da ima vsega dovolj in da ne bi več hodil v šolo.

  • Jožef Koprivnikar 11:04 02.marec 2018.

    In zakaj bi otroštvo otroku odvzeli leto prej ? Sicer bo po opravljenem študiju moral iskati delo v tujini, saj je za zaposlitev doma malo možnosti ker se zaposlitev oklepajo takšni ki bi morali biti upokojeni.Zakon jim to dopušča, usposobljen ...prikaži več kader, predvsem pa mlad željan znanje iz študija prenesti v prakso naj pač iščejo delo v tujini.

  • Albatroz 07:36 05.marec 2018.

    zgleda jih večino iz šolstva padlo na glavo, kot prvo otroku pridobiš eno leto in z tem lažje dojemanje učne snovi. Kot drugo pa je v večji problem v Sloveniji ta ti. brezplačna šola, za prvi razred ti je 500€ premalo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.