Slovenija
13 ogledov

Vlada sprejela zakon o davčnem potrjevanju računov

Komentarjev 17
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • praufo 12:34 08.maj 2015.

  Mogoče se pa vozi z njim, ker je marsikomu dolžan, ne samo državi. Preprosto je treba doseči to, da bo vsak imel v glavi, da je račun ali dolg treba plačat. Ja tudi državi, se strinjam, ampak tudi država naj ...prikaži več uvede neke "normalne in znosne" dajatve, da ne bodo preveč dušile podjetništva. Miselnost je pa še vedno takšna. Malo bolj jih privijmo, da bo večji izplen, saj jih tako ali tako večina goljufa. Evo in dokler bo tako, smo v začaranem krogu. Če hočeš preživet, ti ne preostane drugega kot goljufat, ker ima to država že vkalkulirano.

 • praufo 12:04 08.maj 2015.

  Kako ste pametni, neverjetno. Davčne blagajne bi morale biti že včeraj. Bravo. Začnite pametnjakoviči delat na svoje in odprite svojo dejavnost in svojo firmo. Ko boste vse dajatve, davke in obveznosti plačali državi, vam ne bo ostalo nič. Vse boste ...prikaži več moral imeti urejeno, celo gasilni apart na svojem mestu, itd, itd. Pa kaj imaš od računa, ki boš dobil od frizerke, kaj boš z njim ? Reklamiral svojo neposrečeno frizuro. Komu in kje ? Prinesel ji boš račun in te bo dodatno ostrigla, kar ti je še ostalo las. Pejte malo čez mejo v Avstrijo, pa si oglejte situacijo. Mislim pri nas mamo igro mačke in miši. Mačka je država, ki nikoli ne ujame te iznajdljive in tatinske miši, ki se ji reče privatnik, zasebnik ali obrtnik. Dokler bo takšna miselnost, ne bo šlo nikamor.

 • praufo 12:16 08.maj 2015.

  Pa dejte še malo drugače razmišljat. Denar v vsaki državi kroži. Se strinjamo. Od vsake stroitve, ki jo nudi nek obrtnik ali firma se pobere DDV. Imamo velike in male sisteme. Imamo recimo nekega kmeta ali branjvko, ki prodaja zelenjavo. ...prikaži več Zakaj njej ni treba izdati računa ? Kmetje ? Pa sej se vseh ne da kontrolirat. Kmet ima doma kure al pa solato na vrtu, pa jo proda sosedu. In to brez računa. Sosed mu plača s kešom, taisti kmet pa recimo plača gorivo (z DDV-jem), plača recimo še elektriko (z DDV-jem) in še kaj. Kaj hočem povedat ? Denar se takoj zavrti, in spet se plača davek. Zelo preprosto in to vedo vse normalne države. Ne da se pa kontrolirat vsako prodano jajce ali pa frizura, ki jo je zaračunala sosedova Micka. Sistem nadzora postane predrag, če me kdo razume.

 • praufo 12:06 08.maj 2015.

  Kaj pa če tudi davčne blagajne ne bodo pomagale ? Vsak obrtnik bi moral imeti svojega fizičnega inšpektorja, ki bi bil odgovoren za izdajo računa. Evo, pa smo našli rešitev. Koliko bi to stalo, nikogar ne zanima.

 • praufo 11:58 08.maj 2015.

  vezana knjiga računov, kaj neki je to ... sem prelen, da bi se pozanimal

 • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 09:25 08.maj 2015.

  Davčne blagajne bi morale takoj stopit v uporabo.Že jutri.Tukaj zapiramo hospic zaradivarčevanja in blabla...Sej če bi v hospicu ležal kakšen iz vlade,mater bi se hitro našel denar.Samo ne tako kot ministrica (bivša)za šolstvo,vzemi revežem in daj bogatim.

 • Janez_53 19:51 17.maj 2015.

  Preberi najprej članek, kjer boš zasledil VEZANO KNJIGO RAČUNOV in malce premisli. Če si odprte glave, se ti bo odgovor na tvoje vprašanje pojavil sam od sebe.

 • praufo 12:08 08.maj 2015.

  Pa kaj ma veze hospic in davčne blagajne, kje si to najdu ...???

 • bugmenot 20:52 07.maj 2015.

  Ja, če imaš pavšal vezan na dejanski promet potem imaš seveda problem. Zato bi za gostince morali pavšal vezat na ocenjen promet. Tam pa ni skrivanja. Pogleda se na kakšni lokaciji je gostilna, na koliko mizah streže in kaj streže. ...prikaži več Na podlagi tega se oceni promet ter vnaprej določi davek. Koliko prometa potem dejansko naredi gostinec pa je njegov problem. Če hoče lahko račune še vedno piše za lastne potrebe.

 • mirac 17:33 07.maj 2015.

  Kakšen pavšal. Že zdaj se mnogi skrivajo za tem pavšalom, pa vsi vemo, da veliko več pokasirajo kot prikažejo in priznajo.

 • mirac 17:32 07.maj 2015.

  Ne bluzi, še vedno se najde rešitev.

 • mirac 17:31 07.maj 2015.

  Pa saj ne gre samo za gostince, tudi za čevljarje, šivilje, frizerje in vse, ki poslujejo z gotovino. Ko frizerki rečem, da bi račun, me čudno pogleda in začne delati po računalniku, šivilja niti pod razno ne pomisli, da bi ...prikaži več dala račun, čeprav sem z gotovino plačal 30 EUR. Vsi morajo dati račun, KUPCI IN STRANKE PA SMO DOLŽNE RAČUN VZETI. To bi moralo biti že od nekdaj, že včeraj bi bilo prepozno.

 • nesehecat 15:37 07.maj 2015.

  edino pravilno, da se uvedejo davčne blagajne... zakaj bi se nek gostinec okoli vozil z BMW-jem na lizing, ker briše račune, medtem ko moramo ostali plačevati davke?

 • nesehecat 15:36 07.maj 2015.

  če si nepismen, ali preveč len da bi prebral celoten članek, bodi raje tiho

 • jakec1575 15:23 07.maj 2015.

  Zanimivo je to, da ko so prvič bile prdlagane blagajne začasa A.B se je politika uprla. Očitno je bilo potrebno še zaključiti in počistiti nekatere bilance. Zdaj ko je vse "pod streho" in na dutb pa udri še tisto malo ...prikaži več po malem gospodarstvu. Drugače pozdravljam davčne blagajne. samo 3 leta prepozno so prišle. Bera za proračun bi bila nedvomno mnogo vecja, ce bi zaceli 3 leta nazaj.

 • praufo 14:50 07.maj 2015.

  In če internetna povezava ne bo delovala ? Zapremo lokal ? Poštar ne bo mogel izdati računa ? Je v državi pokritost z netom100% ? Odgovor ?

 • bugmenot 14:30 07.maj 2015.

  Stroški v nobenem primeru ne bodo 0. Vsakič, ko se nekaj spremeni se moraš s tem vsaj seznanit. Ali mislijo, da je moj čas porabljen za branje vedno novih zakonov zastonj? Življenje je kratko in ne mislim ga zabijat za ...prikaži več te njihove neumnosti. Dajte pavšal, glavarino, znižajte stroške države, karkoli, samo ne gnjavite nas z vedno novimi pogruntavščinami!

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.