Slovenija /slovenija/crna-kronika
365 ogledov

Vozniki v meglo in nesrečo divjali z visokimi hitrostmi

Komentarjev 51
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Boris Odreitz 19:58 01.februar 2016.

že drži da je eden od faktorjev prevelika hitrost, sam sem se vozil po megli in videl kako nekateri divjajo v megli ali pa celo po zasneženih in spolskih cestahVendar, pa megla lahko nastane v hipu tako da si direktno ...prikaži večtno v njej. V te namene pa bi morali uporabiti vso današnjo tehnologijo RDS lahko odlično oddela svoj del posla in še kaj. Pa tudi, saj se ve kje so tsaki pojavi nenadne megle zelo pogosti pa je vsekakor pametno postaviti prometno signalizacijo kakršno poznajo nemci že vsaj pol stoletja na avto cestah.Vse to pa ne pomeni da se lahkjo divja v megli brez predvidevanja in brezglavo. To se pa absolutno strinjam.Med to pločevino je lahko tudi nekdo žrtev ki se lepo in pravilno pripelje ,, saj nekdo za teboj pridivja in tvoja previdnost je izničena. Avtomobil razbit telesne poškodbe ali kaj hujšega in na zadnje pa je zelo težko v teh okoliščinah dokazati krivdo oziroma nedolžnost.Oa smo tam .....

Zala 23:03 01.februar 2016.

Kakšni komentarji in predlogi; policija, bi morala na vsakih 100 metrov postaviti kontrolo, da bi vozniki zmanjšali hitrost, ne zaradi megle in ker nič ne vidijo, marveč zaradi policije, kakšno razmišljanje ...... ...... DARS bi moral pred začetkom megle in ...prikaži večn v megli navesiti in ob cesti postaviti na desetine tabel, ki bi jih vozniki itak ignorirali, ker so že tiste, ki so jih že opozarjale na meglo ................ skratka, nekdo tretji bi moral razmišljati o tem kako način in hitrost vožnje prilagodi razmeran na cesti ..... .......... in zmagovalec je voznik, ki je povedal, da je vozil v megli 130 km/h. Dobro, da ni bilo več mrtvih ob kulturi in (ne)razmišljanju voznikov, ki so v soboto dirkali po avtocesti in pri tem videli 50 m ceste pred seboj ! ............. ........... In vrhunec norosti je izvedlo sedem voznikov, ki so stali zadnji v koloni, ki se je nabrala, se naveličali čakati, obrnili avto in se vozili nazaj proti Senožečam v nasprotno smer in to v trenutku, ko so na kraj ne

• DasAuto 23:08 01.februar 2016.

kdor le ima kaj v glavi, potem bo ob zmanjšani vidljivosti upočasnil z vožnjo, ker pa dobro vemo, da je po cestah veliko takih, katerih zdrava pamet še ni srečala, potem pa je tako kot je. in pri tem na ...prikaži več žalost niti dars niti policija ne more vplivati kaj dosti, pa je lahko po cesti 100 obvestil ali pa samo eno. povrh vsega pa še ljudje meglenk, katera bi vsaj malenkostno pripomogla k boljši vidljivosti, ne znajo uporabljati. sredi belega dneva jih srečuješ z meglenkami, ko bi jih zares rabil, jih ni pa nikjer, čeprav ima velika večina avtov vsaj zadnjo meglenko, katero bi mogli v tem primeru uporabljati.

• romzy2 11:38 02.februar 2016.

Sem profesionalni voznik z 2miliona prevoženimi kilometri in verjemite ,da sem prevozil in videl že veliko podobnih situacij povsod po Evropi. Megla je velik problem in pristopi upravljalcev in policije so v Evropi povsem drugačni kot pri nas. Nekaj mojih ...prikaži večjih opažanj želim deliti z vami in upam,da ne bom deležen samih minusov,ker smo tovornjakarji po mnenju nekaterih samo ena velika toda nujna nadloga v prometu. Torej kako to delajo v Evropi:-na odsekih pred meglo prižgejo obvestila o megli in OBVEZNO OMEJIJO HITROST na 100km,tudi če je do meglenega odseka še 20 ali več km( toliko v poduk Darsu/ni potrebe takoj omejiti na 50km!).Omejitev je treba stopnjevati postopoma (100/80/50km) in to umiri še največje divjake in posledično tudi voznike kamionov in avtobuse Pred problematičnim odsekom postavijo tudi kako vozilo vzdrževalca avtoceste(v našem primeru Darsa)z prižganim ustreznim opozorilom ali policijsko vozilo,ki še bolj preventivno vpliva na voznike Za takšno ukrepe je imel

• zdrej 12:48 02.februar 2016.

S tem se ne morem strinjati. Kolona se giblje recimo 100kmh (recimo po omejitvi), prvi pride v gostejšo meglo in posledično zmanjša hitrost. Posledično mora celotna kolona zmanjšati hitrost. Če se pri tem zgodi nesreča, je pa kriva varnostna razdalja ...prikaži več v kombinaciji z neprilagojeno hitrostjo. Ko razmere zapovedujejo zmanjšanje hitrosti zato, da omogoča varno vožnjo, omejitev zgubi pomen. In vsak ki se zaleti v tako upočasnjeno vozilo je naredil prekršek in je kriv za nesrečo. Namreč, če bi sam prilagodil hitrost vožnje razmeram, glede na to da pa je videl vozilo pred sabo da ali zavira ali je izginilo v megli pa je čas za ukrepanje. Drugi avto mogoče vodilnega več ne vidi zaradi megle. Zato mi je to, da vozil 85 kmh izgovor, delanje megle. Kaj a če bi stal človek na AC ali pa medved, ali rezcimo raztrgano kolo itd. Bi povozil ali se kam zaletel, ko bi se umikal ob prepoznem opaženju (če bi opazil pravi čas, bi se to ne zgodilo)? Vprašanje se mi poraja, kako je bil označen prv

• zdrej 12:49 02.februar 2016.

kako je bil označen prvi tovornjak. Je imel meglenke vklopljene? Zakaj ga šofer kombija ni videl pravočasno? Tu bi prišla prav črna skrinjica z video zapisom. Valiti krivdo na DARS , policijo in še koga je tu nesmiselno. Tukaj ...prikaži več smo vozniki tisti, ki s svojimi odločitvati odločamo, kaj se bo zgodilo. Iz ene je nastalo osem nesreč zato, ker so vmes vozniki varno ustavili, potem so pa drugi kolegi zopet zaje*bali.

• Vesna Dolšak 00:22 03.februar 2016.

Ob opozorilu, da je na odseku megla, vsakemu normalnemu človeku kapne, da je treba prilagoditi hitrost in varnostno razdaljo razmeram na cesti. Tepcem, ki jim to ne "kapne" pa svetujem, da zaradi nesreče, omenjene v članku, tožijo meglo. Mogoče bi ...prikaži več morali tožiti še DARS, ker cepcev ni prijela za rokico in jim pokazala, kako se vozi v megli. Škoda, da se ne ve, kateri "junaki" so bili glavni akterji za nesrečo, ker bi jim morali vzeti vozniško doživljenjsko. Če na "tabli" piše MEGLA, potem vsak normalen voznik ve, kaj to pomeni. Če kdo ne zna brat, pol je pa hudič.

• Žurnalček 19:27 03.februar 2016.

Varnostno razdalji ne moreš držati med dvema kamionoma , ti jo lohka, samo tuj kamionar jo ne . Na relaciji Lendava- KP se je po voznem pasu smrtno nevarno peljati , kar so dokazali tudi ob tej nesreči in to ...prikaži večo TUJCI , ne pa naši . Kamionarji so mleli os. avtomobile , stisnili tudi naše dekle , ukrajinski kamion in romunski polkamion sta se prva zaletela , potem pa v preostale 3 skupine še ostali , vse skupaj je preoralo pa še 5 tujih šleperjev ! Samo voznik Volva je verjetno sam kriv , šel je pod kamion.

• asmas 08:30 04.februar 2016.

ne balinaj,kaj bluziš o asfaltu si ga ti delal.moj prijatelj je delal kot vodja na tem odseku ko so prenavljali in ti povem da si brcnil v meglo.ravnokar sem ga poklical glede asfalta.Včraj sem se peljal na obalo in je ...prikaži več tik za počivališčem Studenec tabla"megla 30 km omejitev80 km/h"komionarji itak ne grdo dosti več.NIHČE IZMED OSEBNIH AVTOMOBILOV PA NI VOZIL PO OMEJITVI TEMVEČ KREPKO PREKO 130 jaz sem peljal okrog 90 pa so leteli mimo mene kot na grobniku.ZA TO NESREČO SO KRIVI IZKLJUČNO VOZNIKI S PREVELIKO HITROSTJO. na tem klancu je v smeri LJstalan omejitev na 100.Večkrat grem po tej cesti (3-4x na teden) in ti povem da jih zelo malo sputi gas na 100 vsi se peljejo po klancu navzdol ne glede na omejitev.Nekaj časa je bila ta omejitev celo 80km/h pa stavim da jih niti 10% ni peljalopop predpisih.Včeraj ob 17 uri je bila zopet megla in vozniki kot da jih ta nesreča ni ganila s olnim plinom navzdol.IN TO VOZNIKI SLO REG:TABLIC.bodi tiho ker ne veš kaj se dogaja na primorski AC.Najmanj

• Willi Swocc 11:42 11.februar 2016.

Kaj imajo veze table, če so norci na cesti. Tisti ki vozi 170 km/h, ne bo sploh vidu table. Kod drugo noben od udeležencev ni vozu pod 120 km/h, pol se čudijo v takem je 30 km/h preveč. Jaz bi vse kaznoval...

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.