Avto
72 ogledov

Vozniški izpit ni pravica, ampak diploma

Komentarjev 24
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 07:35 10.julij 2013.

    Prva žogica je na strani politike. Nobenega razloga ni, da se zakonodaja na tem področju menja vsako leto. Niti, če sprememba pomeni samo dvig kazni. Zakon mora držati 10 let, preden kdo sploh pomisli nanj. Generator sprememb pa je najbrž ...prikaži več prav AVP. Torej je smiselno najprej pogledati, kaj ti delajo, da delajo tako slabo, da se vsako leto popravljajo.

  • zdrej 11:13 10.julij 2013.

    Upam da večina vsaj v slovenščini z naglasom govori. Polomljena slovenščina ni glih slovenščina. In če opravlja storitve v Sloveniji, naj govori slovensko!! Doma lahko priča, špreha, itd. ko opravlja storitev, pa strogo slovenščina. Seveda maš potem primere, karikiram: "Več ...prikaži več deset let sam u sloveniji i pričam slovensko." Taki v storitvenem sektorju nimajo kaj iskati. Tudi glede dokumentov bi bil bolj strikten. Človek se mora vsaj truditi govoriti, ko pride na šalter.

  • kekec3778 14:23 10.julij 2013.

    In samo v razmislek. Statistika nesrec s smrtnim izidom je nekako v skladu z nacionalnim programom o varnosti cestnega prometa(vir: internetna stran AVP-statistika). Torej se postopoma zmanjsuje. Kako je to mozno, ce pa naj bi avtosole delale vedno slabse?Ce so ...prikaži več pac avtosole krive za vse to? Mal v razmislek, da je tu se marsikaj drugega. Statistika je statistika, ljudje smo pa ljudje. Ce bom pisal pa se o tem, bom pa res predolg, kot sem ze itak.Pisem v imenu prijatelja, ki je zaposlen v avtosoli in poznam tezave na terenu.

  • Žurnalček 16:45 10.julij 2013.

    Končno se ukinjajo izpitni centri po vaseh. Izpiti bi se morali delati samo in IZKLJUČNO v LJ, MB, CE, za KP in GO v Trstu , za Kranj in NM v LJ in zdravo .

  • Ivo 10:41 10.julij 2013.

    In dokler se bodo po agenciji vlekli nekvalificirani ljudje, bo enako. BRATUŠKOVA!!!!!!!! Tudi to je gospodarstvo!! Kdaj boste tega področja se lotili??? Kot da je pomembno kje so izpitni kartoni, če je avto umazan ipd. Čiste avtomobile imajo praviloma psihopatske osebnosti!

  • Žurnalček 16:39 10.julij 2013.

    Manj nesreč je IZKLJUČNO zaradi visokih kazni in nič drugega. Zakaj se povečuje število mrtvih med motoristi. Zato ker jih policija ne more ujeti in kaznovati , vsaj v 90% primerih ne , četudi jih ujamejo v prekršku. Pokriješ z ...prikaži več nogo reg. tab. in gasa. Predno se polcaji spravjo v avto , že pozabiš da si bejžal.

  • kekec3778 20:40 10.julij 2013.

    @Žurnalček: In razlog za tako tvojo trditev je?

  • kekec3778 20:42 10.julij 2013.

    Ja, pa dajmo jih se zvisat do nebes, pa nesrec na cestah ne bo. Simple as that, ce povzem tvoje razmisljanje.

  • McClain 07:38 11.julij 2013.

    morda so pa kandidati s podezelja toliko bolj uspesni od ljubljanskih, ker eno uro res vozijo in prevozijo kaksnih 30 km, v LJubljani pa le stojijo med krizisci in na uro naklepajo kake 5 km. Izkusnje so posledicno na strani ...prikaži več podezelskih. Lahko tudi takole gledamo na stvar. Tale nova teorija je blesava do amena.

  • -dp- 10:35 10.julij 2013.

    bla bla blaKo pa vprašaš kogarkoli od uradnih oseb, pa dobiš odgovor da ne smejo povedati katere avtošole ne izpolnjujejo vseh pogojev in kje se dagojajo nepravilnosti.In potem govorijo o odgovornosti staršev. g. FRANC POBIČ POVEJTE KATERE ...prikaži več AVTOŠOLE IMAJO NEPRAVILNOSTI, POVEJTE V KATERI AVTOŠOLI JE BIL INŠTRUKTOR PIJAN, POVEJTE......NE PA SAMO PAMET SOLIT IN PRAZNO SLAMO MLATIT

  • zdrej 11:14 10.julij 2013.

    Saj to bi bilo potrebno zmanjšati, neznanje. Je en način obnovitveni izpit.

  • jakec1575 08:39 10.julij 2013.

    Večina nevarnih voznikov in voznikov z neznanjem je že na cesti. Ljudje ne poznajo in ne spremljajo oznak in signalizacije. Ne uporabljajo vzratnih ogledal. ogromno je nepravilne uporabe smernikov. Nepoznavanje krožišč. V severnih državah velja sledenje uradni ureditvi prometa, na ...prikaži več jugu pa bolj teorija urejena kaosa. Pri nas pa ne eno ne drugo. To je vzrok za številne nesporazume in nesreče. Morda bi bilo smiselno na drzavni ravni vpeljati obnovitveni obvezni test za vse voznike. Kot rečeno vozniški izpit ni pravica, ampak privilegij in diploma.

  • zic 10:14 10.julij 2013.

    katastrofa, kakšni so to članki...ne znajo slovensko in so pod vplivom alkohola????? ma dejte se norca delat...če nekdo govori malo v polomljeni slovenščini pa potem po vaše kar ne zna oz. povejte mi kateri slovenci so sposobni opravljati dela, ki ...prikaži več jih vestno in dobro opravljajo osebe iz bivše juge...gradbeništvo.....tema...zidarji...tema....taksisti...tema....inštruktorji ....tema.....dajte se že zavedat,, da so slovenčki za u pisarne pa za v kuhno doma, pa da ženi zlikajo, no tole jim gre res dobro od rok!!!

  • thimmy 12:08 10.julij 2013.

    moja izkušnja je bila, da sem šel opravljat t.i. republiške lih ko so nove pole prišle ven in ni bilo opcije se jih naučit na pamet. Mogel sem pač it po knjigi ki ni en k kvalitetna in sem v ...prikaži več tretje naredil. Moji znanci so imeli pole in v prvo suvereno opravili z vsem. Glede tega bi se strinjal za uvedbo elektronskih testov.Je pa res, da so inštruktorji zelo mešani. Imaš največje carje, lahko pa (kot jaz) trofiš enega zadirčnega zahojenca, ki ima živce na stopnji kolumbijskega drogeraša. Dretje, pluvanje, žaljenje in podobno :) izpitna komisija v Krškem ima zelo nesramen odnos, na prvem izpitu sem padel, komisar me je pa kregal kot petletnega otroka ("morate voziti z glavo srček, vam mamica pa atek niso tega govorili? saj imate malo možgančkov..."), na drugem primeru je bil drug in je po dolgem tuhtanju rekel: "hja, za kaj vas bi danes vrgel? pa recimo, opazovanje ajde, več sreče prihodnjič", na tretjem pa spet tretji: "dvakrat ste padli al enkrat? dvakrat. ok, pol vas pa da

  • thimmy 12:12 10.julij 2013.

    *pol vas pa danes spustimo :) tko da je šlo za namerno odlašanje :D inštruktor pa tudi s svojimi pzdami krci in jbt mater je pokazal svojo strokovnost :)da pa so slovenci slabi vozniki je pa že v ...prikaži večv naši kulturi. Moj inštruktor ga je žgal 120 po cesti za 90, na varni vožnji mi je pa en inštruktor sam priznal da ga tolče 220 do kopra po avtocesti. Ja super, pol pa ni čudno, da ga nek povprečen slovenc ki nima veze z avtošolo pere 70 čez naselje. Smo pač kultura divjakov, kar se šoferstva tiče. Zanimivo je tudi, da mi izpit velja do 2074. Mogoče bi res rabli obnavljanja izpita, vendar s pooblaščenimi, strokovnimi in kvalitetnimi delavci, ne pa takimi šrimitivci, kot so navedeni zgoraj. Eno je, če nekaj naredim narobe in padem, on pa reče 'to pa to ni bilo v redu'. Drugo pa je, če nekaj naredim narobe in padem, on pa reče 'saj vaša glavca ni tko počasna ne?' in podobne oslarije.

  • Srečni Felix 13:22 10.julij 2013.

    Vozniški izpit ni pravica, ampak diploma. Pa vi sploh veste kaj pišete? Vozniški izpit je časovno obdobje z aktivnostmi kandidata od prve prijave (prva pomoč, teorija, zdravniški pregled) do uspešno opravljene izpitne vožnje. Za slednje dobiš od izpitne komisije potrdilo ...prikaži več s katerim na upravni enoti dvigneš "PERMIS DE CONDUIRE" ali VOZNIŠKO DOVOLJENJE. G. Pojbič, preberite si prometno zakonodajo in oglejte si razlago pojmov, da ne boste klobasali nekaj v tri dni.

  • kekec3778 14:22 10.julij 2013.

    "Le še 13 od 26 izpitnih centrov"- Tezko je razumeti ali je zelja AVP reorganizirat oz. znizevat stroske javne uprave ali zelijo resno razmisljat o varnosti. Namrec, a je kdo naredil statistiko koliko nesrec s smrtnim izidom povzrocijo ljudje, ...prikaži več ki so izpit opravljali v "podezeljskih" izpitnih centrih na avtocestah, kroziscih etc.? To, d ase svet spreminja, je dejstvo. Tudi sami smo se bili primorani nauciti uporabe interneta, pa nase generacije ni nihce ucil tega."...da marsikateri ne uporablja slovenščine pri komuniciranju s kandidati"- Ce pogledate internetno stran AVP, je gromozansko stevilo slovnicnih napak (tako kot v tem mojem spisu :) ), da ne govorim o predlogih s/z, h/k.- kandidat je stranka. Tako kakor Angleski turist na Tromostovju. Kaj prodajalec z njim govori slovensko?

  • kekec3778 14:23 10.julij 2013.

    "...popolnoma neurejene dokumentacije"- rak rana Slovenije. Dandanes sploh ni pomembna vsebina, ampak samo papirji. Ce imas papirje urejene do zadnje vejice, pa ceprav z enim kupom odvecnih papirjev, si car, si kvaliteten. A se kdo sploh vprasa po vsebini? ...prikaži več Torej, kaj agencija zeli povecat varnost na cesti ali zeli samo, da imajo podjetja do zadnje vejice urejene papirje."...table s prometnimi znaki so bile še iz Jugoslavije"- koliko znakov se je pa vsebinsko spremenilo? Nekaj malega. To da so pa menjavali odtenke barve, pa itak. Cemu ze? Ker je prijatelj mojega prijatelja ravnokar kupil nov stroj za izdelavo aluminijastih zdelkov. Ne bi o tem. Tega je prevec. Nalepke za tehnicne preglede imejte v mislih, pa bo vse jasno. In smo spet tam. Ni vazna vsebina, samo da je odtenek barve taprav. "...bodo vzpostavili nov program kakovostne priprave na izpit"- ja kdo ga bo pa sestavil? Saj vsi skupaj kar jih je na AVP niso poucevali 30 knadidatov v svoje

  • kekec3778 14:23 10.julij 2013.

    "...ne bi upal dati ključev v roke svojemu otroku..."- saj otroci so tudi po vecini napravili maturo, pa sem preprican, ce bo moznost, da bo zrihtal svojim otrokom dobro sluzbo na kakem ministrstvu. pa ce je sin imel 17-krat ...prikaži več popravca iz matematike, bo najboljsi kandidat za sluzbo na financnem ministrstvu."...da bo treba narediti veliko na področju odnosa inštruktorjev"- trebo bo se vec na odnosu ocenjevalec-kandidat in nenazadnje sef AVP do sol voznje. Saj s takim arogantnim obnasanjem, kot je bilo prikazano na posnetkih TV,casopisih, pa res ni na nivoju....in na koncu. g. Pojbic je delal za NATO. Tam zmanjkalo sluzbe in je presel na avtosole. Ko bo tu zmanjkalo politicnega "goriva" bo pa strokovnjak za javno upravo.Potemtakem sam, s VII. stopnjo, ki delam v zivilski industriji, lahko mirne duse kandidiram za NATO-ve projekte. Sej mogoc bi bil se dober, ampak, ker imam nekaj samokriticnosti, ki je g. Pojbic ne premore, pac ne bom.<b

  • vidic 17:14 10.julij 2013.

    a pa si mogoč pomislu kako bi kandidat iz npr. Bohinja ali Kranjske Gore opravljajl izpit v LJ, kjer z avto rabiš okoli uro vožnje do LJ, ker nebi še imel izpita pa bi se z javnim prevozom vozil 2 ...prikaži več ure in še za to plačal pol izpita. Poleg tega pa že pred 4 leti ko je moja generacija opravljala izpite je bila na Jesenicah čakalna doba za izpitno vožnjo 1-2 tedna, sošolci ki so izpit delali v Kranju pa so na vožnjo čakali po 1 mesec ali še več. Kakšna bi bila potem čakalna doba če bi še celotno Gorenjsko in NM prestavili v LJ?Zakaj pa bi po tvoje morala Štajerska imeti 2 centra (NM in CE) Gorenjska in Dolenjska pa nobenega?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.