Slovenija
139 ogledov

Vsi vzorci medu v zadnjih desetih letih so bili pod mejno vrednostjo

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • h3o 18:02 17.december 2015.

    to da je med strupen vem že dolgo! sploh pa če strokovnjak pove, čebelarji pač niso kemiki...kje so časi, ko ni bilo strupov in kemikalij!

  • Maty 13:02 17.december 2015.

    Naj dodam spodaj napisanemu, da ni samo v tem problem. Pristojni za nakup nekega zdravila so izključno veterinarji in samo pri njih se mora kupovati zdravila, ki so namenjena zdravljenju čebel (oz. živali). Ta država pa dovoli, da zdravila v ...prikaži večv navednicah lahko prodajajo tudi razno razne čebelarske zveze, trgovine s čebelarsko opremo in podobni. Tisti, ki zdravijo z mravljično ali oksalno kislino, jo lahko kupijo tudi v "specializiranih" trgovinah za čebelarstvo, kjer ti prodajio navadno "industrijsko" mravljično kislino, kjer na steklenici ni nikjer deklarirano, da je to sredstvo izključno namenjeno kot zdravilo za čebele. Potem pa ni čudno, kako nekateri jamrajo, koliko čebel so izgubili. Samo veterina je kompetentna (pristojna in pooblaščena) za takšne stvari in pika. Kar pa zadeva izpraznjenega medišča, pa takole: tudi če imaš medišče prazno in zdraviš čebele s sublimacijo, "kontaminiraš" celoten panj, tudi stene, v katere se rado zarijejo kristali oksalne kisline, Prah s pomočjo vis

  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 11:18 17.december 2015.

    Kot čebelar lahko "navadnim smrtnikom" nekaj povem o zdravljenju čebel proti varoji.V čebelarstvu se varojo zdravi pozno poleti (začetek avgusta - po zadnjem točenju medu) in pozno pozimi (februar - pred začetkom zaleganja matice). Med zdravljenjem čebel v ...prikaži več medišču (prostor kjer je "shramba" čebeljega medu) NE SME biti nič. Vsak vesten čebelar, ki svoj med tudi sam uživa, to ve in to tudi počne (konec koncev ima vsak čebelar dnevnik zdravljenja). Ostalim pa je verjetno vseeno, take pa mora inšpekcija vzeti pod drobnogled (če se med prodaja naj nekdo vzame vzorce).

  • Avatar Leon
    Leon 16:04 17.december 2015.

    In kje so sedaj vsi ti "strokovnjaki " za zdravo prehrano ,ki so nategovali ves slovenski rod in pljuvali na tuje proizvajalce medu ! Barabini nesposobni .

  • Avatar olor
    olor 16:09 17.december 2015.

    Omogočeno bi moralo biti, da bi lahko vsak potrošnik prinesel zaston v analizo. Na etiketi je pa tako naveden proizvajalec. Tako bi labaratorij dobiv vzorce čebelarjev in v koliko je sporen imel podlago za prijavo. Da bodo seda inšpektorji ugotavljali ...prikaži več na terenu bo po moje bolj malo učinka.

  • Dolfi 17:03 17.december 2015.

    Zato pa so čebele redno poginjale!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.