Avto
31516 ogledov

Obvod, kako preveriti veljavnost e-vinjete

Komentarjev 25
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • Pepe007 08:38 26.maj 2022.

  IP ni sposoben sprejemati odločitev, ki bi bile v splošnem interesu večine lastnikov vozil. Kaj je naslednji korak? Da se nekdo pritoži, da ni splošna javnost upravičena do podatka, če je vozilo registrirano in zahteva, da se registrske tablice umaknejo ...prikaži več z vozil? IP bi lahko dal DARS-u nalogo, da pripravi postopek, kako lastnik vozila z ustreznimi dokazili o lastništvu za določen čas (ker ga lahko proda in gre tablica naprej) zahteva, da se tablica v sistemu ne vidi.

 • novi957 09:56 26.maj 2022.

  Torej lahko pa na prodajnem mestu e-vinjet, preveriš veljavnost katerekoli registrske številke (soseda, prijatelja...), ne da bi kršil pravila IP?

  • matermila 17:49 26.maj 2022.

   Ko so imeli nalepke na steklu, ti ni bilo treba na splet, a ne?.

 • AN27 08:07 26.maj 2022.

  To so res neumnosti. Prej si enostavno na vetrobranskem steklu vsakega avta lahko preveril, ali je vinjeta in če je ta veljavna, a zdaj pa to ni več mogoče, ker je ta podatek v neki aplikaciji?!

 • rd2dmk2 09:33 26.maj 2022.

  vsakdo lahko preveri veljavnost vinjete. ko je bila prej na šipi nalimana pa ni nihče mogel preveriti? pa še prej ko so bili tehnični? ma nehajte s tem kaj kdo sme in kaj sme. nikogar ne briga čigava je kartica ...prikaži večca ko brezstično plačaš 50 €, ko pa čez net naročiš pa rabiš cel kup preverb. zakaj ? zato da kupiš vse tiste preverjovce. sicer pa po drugi strani dars je velika firma, ni en polpismeni Meh, ki ne ve kakšno penzijo bo dobil, ampak dars ima strokovnjake, pa naj ti plačajo kazen. zakaj?

  • zdrej 11:33 27.maj 2022.

   Zakaj prek neta rabiš več zaščitnih elementov? Zato, ker če jih nimaš, potem lahko Kitajci pa Rusi kupujejo za tvoj denar. Splet ni tako varno okolje, kot si uporabniki mislite, da je. Vprašanje pa je, kje je pravo razmerje zaščitnih ...prikaži več elementov. Kot drugo pa v primeru, da dokažeš zlorabo plačilne kartice, to škodo bamka pač "požere" in ti vrne denar.

  • rd2dmk2 19:24 27.maj 2022.

   zdrej. banka ti vrne šele ko si prijavil krajo ali izgubo. primer greš v btc ljubljana pa team sredi izgubiš priftošn in kartico z njim, predno se zaveš lahko pošteni najditelj vnovči v xyz štacunah tvojo brestično kartico. me zanima ...prikaži več kako boš od banke izterjal kaj. in net je varen. nabaviš dodtatno kartico jest visa, mesečno me satne 25 centov in najnjo položim tolk kolikor rabim za plačilo po netu. pa naj heker kaj nakaže na mojo prazno kartico.

  • zdrej 06:37 29.maj 2022.

   Seveda moraš banki dokazati zlorabo. Sestrična je to naredila z lahkoto. Če pa zgubiš kartico v Slo, pa je to težje. Kar se pa tiče neta, pa ne govoriti, da je to varen prostor!! Tudi sam uporabljam tujo banko kot ...prikaži večt predplačniško kartico. Naredila sva samo ukrep, ki naredi uporabo v netu bolj varno. Brez obstoječih ostalih ukrepov, bi se danes gotovo zgodilo, da bi slej ali prej ostal brez denarja na kartici ali pa bi vsaj kaki podatki prišli v javnost.

  • zdrej 06:50 29.maj 2022.

   Mislim, da sedaj, ko je brezstično, ti lahko uporabi toliko, koliko ima kartica na voljo brez PIN-a. In če se mi to zgodi, bom od banke zahteval povračilo v tej vrednosti. Namreč to ni bila moja odločitev, da se lahko ...prikaži več to uporabi brez pina. Ampak do sedaj se na srečo še to ni zgodilo.

  • zdrej 06:53 29.maj 2022.

   No na internetu pa je tako. Sam sem videl že kar nekaj poskusov vdora. In brez zaščitnih ukrepov bi jim uspelo. Zanimivo je, ko gledaš "cyber atack" v živo, pa se smejiš zraven, ker si naredil nekaj, kar jim ekstremno ...prikaži več oteži uspeh. Država napada:Kitajska. Zato pa moraš imeti te raznorazne kode, pa dovolj dolga gesla, pa certifikate, da veš, da je na drugi strani tista oseba, katera se dejansko predstavlja.

  • rd2dmk2 10:14 29.maj 2022.

   banka živi od našega denarja. in kdo je v bistvu gospodar tega denarja. banka. naredili so vse vzvode, da ti ne moreš uporabljat svoje gotovine brez njih. zato je bil pofrantan bitcoin. pa se je še to izrodilo. sicer pa ...prikaži veča zakaj je potrebno plačevat najprej in potem dobit robo. zakaj se vse bolj ukinja plačilo ob prevzemu ? zakaj ne morem odpreti paketa in preverit vsebine, pa potem plačat? sistem nas ima v kotu. in vsaka njihova poteza nas omejuje v tem da lahko prosto uporabljamo "naš" denar

  • zdrej 11:46 29.maj 2022.

   To so druge zadeve. 1.) še vedno lahko gotovino uporabljaš mimo banke. 2.) Kar sem ti napisal, 100% drži. 3.) Ti še vedno lahko kupiš po povzetju. Med korono sej preferiralo predplačilo zaradi zmanjšanja stikov z dostavljalci. Kupljeno lahko tudi ...prikaži večdi vrneš v mislim da 8 dneh brez razlage. Malo je treba brat zakone, pa malo manj na pamet. Pa treba je zadeve dati v kontekst.

 • zdrej 12:28 26.maj 2022.

  DARS je spremenil zadeve, kar ni slabo samo po sebi. Ampak ni premislil niti realne scenarije oz. so rešitve nepraktične v določenih situacijah. Potrebno je narediti možnost preverbe E-vinjete za uporabnike in razni IP naj plačajo kazni, ki nastajajo iz ...prikaži več tega vzroka, če bodo nadalje nasprotovali, da E-vinjete ne smeš preveriti. Jaz kot fizična oseba ne morem preveriti, komu pripada vozilo. Tako TO NI OSEBNI PODATEK!!! To je zgolj podatek, kot registrska tablica.

  • zdrej 12:29 26.maj 2022.

   In največja sramota pa je da DARS ne pošilja kazni sprotno. A ni kako določilo v zakonu, da ne rabiš v takem primeru plačati vseh kazni ampak samo zadnjo? Ajde forum pravniki!

  • zdrej 12:31 26.maj 2022.

   Zakaj bi sprožal nakup nove e-vinjete, da bi videl, če ima vozilo veljavno e-vinjeto? Halo. Za svoje vozilo to lahko narediš, če si se registriral v DARS stran. in registracija bi morala zato biti obvezna.

 • neuromouse 13:24 26.maj 2022.

  Kakšen "poseg v zasebnost"? A lani, ko smo imeli nalepko na vetrobranskem steklu, pa se ni pritoževala informacijska pooblaščenka, da lahko vsak s pogledom na moje vetrobransko steklo nepooblaščeno vpogleduje v moje osebne podatke, torej, ali imam kupljeno vinjeto? Kakšna ...prikaži več je razlika? Pretiravajo s temi "osebnimi podatki", da že ovirajo normalno delovanje družbe ...

 • pero02 11:48 26.maj 2022.

  DARS je treba dati na evropsko sodišče.V kamijonih imamo biper ,ki je povezan na cestninske stebre.Med vožnjo se ti pokvari ,do črpalke prevoziš tri ali več stebre ,katere nisi plačal greš na črpalko ,da ti stvar uredijo za nazaj in ...prikaži več naprej.Domov pa dobiš prekršek kazn vožnja brez cestnine 1200€ . Vse to za čisto krajo ljudi!

  • zdrej 12:23 26.maj 2022.

   To je problem idiotizmov na določenih mestih, ko enostavno ne razmislijo zadeve in/ali niso na realnih tleh. Za njih je vse perfektno, naprave ne crkujejo. In za ta osnovni scenarij razmislijo/izvedejo rešitve. Ostalo pa je v zraku. To vidim na ...prikaži veča večih mestih. V tvojem primeru bi jih pač vprašal po zdravju, pa če treba z odvetnikom, kako je lahko v tem časovnem obdobju vožnja z vinjeto in potem kasneje brez. Pač Ljubljana!

 • Skias 20:33 26.maj 2022.

  Naj preprosto sedaj izstavijo te položnice IP in to delajo dokler to ne bo rešeno. Na sliki je vidno samo če je vinjeta vredu in do kdaj velja. Zanimivi so tile osebni podatki, ko ti pa pošilja Zavarovalnica, ki ima ...prikaži več vse tvoje podatke ali te pa (vsaj bilo je tako) prosijo ali so prosili za osebne podatke na pošti pri plačilu položnice zaradi morebitnega financiranja teroristop pa tudi če si plačal samo položnico za mobitel ali zavarovanje pa se v to IP ne spotakne!

 • miho 10:23 26.maj 2022.

  Awesome!

 • Avatar krucefix
  krucefix 08:53 26.maj 2022.

  Račun spraviš v avtu in to je vse

  • kapibara1 09:22 26.maj 2022.

   ... prepogneš in daš v prometno

  • zdrej 12:26 26.maj 2022.

   Če ga je ok oz to potrdilo. Ampak tudi sam pred tem o tem nisem razmišljal kot tisoče drugih lastnikov vozil.

  • Avatar krucefix
   krucefix 13:41 26.maj 2022.

   brez računa ničesar ne moreš dokazat???,čista logika,če spreminjate tablico vmes treba isto naredit ,lahko jo ukradejo ,pa ne boš brez računa nič naredil

  • matermila 17:48 26.maj 2022.

   Nek model se je pritožil, da lahko kdorkoli vidi njegov status.Pa kaj je z ljudmi, a ko je imel nalepko na sprednji šajbi, je pa bilo vse OK? Tudi o varuhinji in njeni pameti bi bilo mogoče razpravljati.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.