Slovenija
39 ogledov

Z zaposlitvijo mladih oproščeni plačila prispevkov

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • murderone 16:33 30.oktober 2013.

    Mirko v vojni ,ki bo tako ali tako prišla (nimamo druge izbire) bo odpoved čisto samodejna, bum in ni te več

  • murderone 16:30 30.oktober 2013.

    Pospravil sem vse strelno orožje in razstreliva! Iz podstrešja sem prinesel staro zarjavelo sekiro! Ta bo ravno pravšnja za glave politikov! Če slučajno falim bo pa mogoče tetanus naredil svoje! Pravici bomo od sedaj rekli slovenska tnala!Vsi boste šli prej ...prikaži več ko slej v pizdo materino!!!!

  • Inana 15:41 30.oktober 2013.

    Pravzaprav bodo tako zaposlovali tisti delodajalci, ki imajo že tako ali tako namen (oziroma so sposobni) zaposlovati, nekateri delodajalci pa bodo svoje zaposlene odpustili, jih za tri mesece poslali na zavod (medtem bodo za njih delali prek avtorske pogodbe ali ...prikaži več na črno), nato pa jih zaposlili in bili oproščeni plačila prispevkov. Upam, da je v zakonu kakšno varovalo. Tisti, ki že zdaj težko zaposlujejo, tega ne bodo upali izkoristiti, ker jim bo zaposlena čez dve leti spet breme in bodo raje zaposlili nekoga prek avtorske pogodbe, ki se ga bodo lahko potem znebili, ko ga ne bodo potrebovali več.Vsaka olajšava je dobrodošla, če vsaj nekoliko zmanjša brezposelnost, vendar pa so te pomoči bolj šminka, kot pa neka konkretna rešitev. Delodajalci bi veliko lažje in več zaposlovali, če bi bili prispevki na splošno nižji. Tako bi bilo v državno blagajno vplačanih več nižjih prispevkov, povečalo bi se število zaposlitev, zmanjšalo število socialnih pomoči, povečala bi se kupna moč

  • mirko 15:04 30.oktober 2013.

    Popolnoma zgrešena delovno pravna politika in z njo povezane vzpodbude za zaposlovanje. Če bi bili politiki, delodajalci in sindikati resni z svojimi nameni, bi zaposlitev za določen čas ukinili, istočasno pa obvezno maksimalno zrahljali zakon na področju odpovedi delovnega ...prikaži več razmerja iz poslovnih razlogov. Tudi kar se odpovednega roka tiče bi morali skrajšat maksimalno na mesec dni. To je edina prava rešitev na trgu dela, vse ostalo so različne nianse anomalij. Pa še zakonsko določena minimalna plača je ena velika anomalija pri svobodnem tržnem modelu. Trg mora sam določat minimalno plačo, tako kot je to v ZDA in Nemčiji, pa še marsikateri drugi normalni državi.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.