Slovenija
1968 ogledov

Za birmanska darila najemajo tudi kredite

Komentarjev 28
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • tecumseh_1975 09:01 02.junij 2015.

    ne gre za to, zakaj se porabi denar, ampak kdaj in kje je izražena želja. Temu se reče izkoriščanje situacije in se po moji logiki za duhovnika ne spodobi.

  • tecumseh_1975 09:08 02.junij 2015.

    sploh pa meni tele "kumba-ja-ja" procesije nikoli niso bile jasne. Mulca tiščat v nekaj kar je OK samo njegovim staršem se mi zdi povsem mimo. In potem ko starši potešijo svoje ambicije in želje in ko se obrne denar in ...prikaži večn ko vsi sosedi vidijo novo darilo pa otrok nikoli več ne gre niti blizu cerkvi...Primer iz moje generacije: tisti katerih starši so bili najbolj zagreti "verniki" in ki so otroke najbolj gonili k verouku in k mašam so danes največje propalice.

  • bojovi 11:20 02.junij 2015.

    "Pred leti smo skušali botre prepričati, da birmancem ne bi dajali takih velikih daril pač pa bi raje darovali za obnovo cerkve, faro"Kje pa je Zvon1 in Zvon2????

  • bojovi 11:23 02.junij 2015.

    Sej lepo piše, raje bi župniki vidli, da dajo njim, kot pa svojemu birmancu. Sej je prav napisal. Če pa ti ne znaš brat, pa tvoj problem.

  • tecumseh_1975 11:46 02.junij 2015.

    glavn da tebe niso, ane.

  • punca05 12:25 02.junij 2015.

    Muslimani morajo znati cel koran napamet, pa ženske se oblačiti kot se oblačijo, pa se noben ne sprašuje ali verjamejo ali ne. Držijo se in PIKA

  • Jernej Kejžar 15:11 02.junij 2015.

    nekak se ne strinjam s tem. Muslimani, ki jih poznam so večinoma "casual" verniki, ki se bojo mogoče poročil v svoji veri in ne jejo svinine. v ostalih prespektivah dvomm, da rojeni(aka ljudje, ki so se podpišejo pod to vero, ...prikaži več, ker so bli njihovi starši tut to) muslimani poznajo stvari kej bolj kot katoliki. par jih poznam, k so zlo ponosni na to de so muslimani in močno dvomm de moljo 5x na dan.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:57 03.junij 2015.

    To so dons sam še izgovori za praznovanja. Brez vsebine...votla od znotraj.

  • McClain 18:04 02.junij 2015.

    fURMANA SPRASUJETE, ZUPNIKA KI SPI MED VEROUKOM, glava mu pada namizo ne da bi sam vedel, je za 3 zato ze hodi komaj,TA BO PA TAPRAV ZA IZJAVE, TA. Lani sem bil boter, podaril sem rožni venec iz Rima, lepo ...prikaži večo izdajo svetega pisma in za dobro voljo še tehnično igračo za 100 evrov in vse je bilo v najboljšem redu. Tudi za rosjtne dneve nabirajo denar in tudi tam dobivajo otroci ki ze vnaprej povedo da potrebujejo denar in ne daril, od zlahte po 500 evrov/navaden rojstni dan. IN kaj zdaj? Spet novi clanek??

  • mijaliza 09:19 02.junij 2015.

    Vsa ta darila so bila " in" pred 15 leti. Danes botri podarjajo predvsem nalozbeni denar, v obliki zlatih ploscic zlatarne celje, castijo draga potovanja, avtomobile ali pa za cas studija placujejo prostor bivanja in stroske. Danes botri gredo v ...prikaži več neka bolj realna darila, da ti dusevno revni otroci dejansko nekaj imajo v zivljenju.....tablice, telefonov in skuterjov ne kupujejo vec, ker je to slaba nalozba pa se mulc ima to eno sezono potem pa kupi novo. Da ne dovorim da za prvo obhajilo pa nekateri botri res kupijo otroku telefon v vrednosti 800€ ....kaj naj 8 leti otrok pocne z taksno tehnologijo? Ce pa v vecine se brat pa pisat ne znajo dobroCerkev pa naj bo kar tiho, ker za vsak taksen obred se mastno obdari tudi zupnika ki izvaja obred! Pa ne samo z financami ampak tudi drugimi darili ki presegajo vrednost 25€ ups ampak to je sam za nas drzavljane pomemben podatek, crkveni so tako od boga poslani in vsemogocni za njih nasi zakoni ne veljajo

  • Pepe007 08:45 02.junij 2015.

    Mislim, da so se v našem kraju zadeve malo umirile. Zadnja leta ne opažam več, da bi po birmi masovno narasel promet s skuterji. Še zmeraj pa drži, da so na dan birme zasedene gostilne v radiju 20 km. Ampak ...prikaži več konec koncev sorodstvo izkoristi priložnost, da se vidijo še malo izven pogrebov.Pod črto: ljudje naj delajo z denarjem kar želijo. Pokroviteljski članki v medijih so nepotrebni. Če je treba svetovati glede upravljanja z denarjem, naj mediji to svetuje DUTB, da ne bodo sedaj vsi hoteli po vrsti pocrkali.

  • 4krogci 18:14 02.junij 2015.

    punca05... muslimanom ni potrebno hodit na neka "predavanja" o veri ampak imajo knjigo doma in če se hočejo naučit se jo drugače pa ne! V đamijo nikoli ne nosijo denarja oz. se ga ne pobira tko kot pri nas. Mlade ...prikaži več zenske se same odločijo ali bodo pokrite ali ne (govorim za bosno), sej drugače pa tud nune pri nas morejo bit obvezno zamotane hmm kaj bos pa na to rekla a?? sem sluzbeno in zasebno prevec po bivsi jugi, da ti lahko povem da od vseh treh ver ki so najbolj razvite na temu ozemlju je ravno krsčanska najvecji poden, potem si pa sele sledita islam in pravoslavna.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:44 02.junij 2015.

    500 evrov za darilo se mi zdi totalno preveč... pa naj se praznuje bilokaj. Sploh pa to da je kot berem "navada" to da se izbere čim bogatejšega botra se mi zdi pa totalno mim z samim navkom..temu kar uči ...prikaži veči krščanstvo. Tko da ne razumem kaj je pri takih birmancih sploh krščanskega? nič. Že v štartu nič. Slabo teli kateheti poučujejo birmance..slabo slabo. "Poleg Slovenije tako ekstremno obdarovanje poznajo le še na Hrvaškem. Drugje za birmo dobijo rožni venec in kakšno knjigo, pri nas pa se je birma zelo potrošniško izrodila"V Sloveniji folk sam na dnar gleda...vse ostalo je drugotno. Tle se lepo to vid.

  • tecumseh_1975 08:29 02.junij 2015.

    ta je dobra ... " pač pa bi raje darovali za obnovo cerkve, faro " . Fant ve kje mora pristavit piskerček.

  • 4krogci 08:38 02.junij 2015.

    haahaha problem je v darilih za birmance, za cerkev pa ni problema ce dobi darilo hahahahaha banda cerkvena pokvarjena!!

  • Pepe007 08:42 02.junij 2015.

    Fara in cerkev ostaneta ljudem. Župnik si ne odnese tega na drugi svet. Zato so slovenske cerkve v solidnem stanju, gradovi za katere skrbi po večini država, ki dobiva od ljudi mnogo, mnogo več, pa v tako slabem stanju v ...prikaži več zgodovini še niso bili.

  • primorka 08:45 02.junij 2015.

    BOLANO !

  • alinka 08:46 02.junij 2015.

    To je še majhen znesek kar ste napisali...osebno poznam družino,ki je svojemu birmancu za darilo kupila 50 kubični avto za 10.000€

  • punca05 09:36 02.junij 2015.

    spet pišete budelaščine....enostavno ne veste ne o vrednosti, ne o vrsti daril, poleg tega pa cerkve od blizu še vidite ne. Blatenje in natolcevanje vam je mnogo bližje kot pisati kakšne koristne in pozitivne informacije. Koliko pa kdo da cerkvi ...prikaži več je pa njegova osebna odločitev in ne komentiranje tistih, ki za velike praznike gredo v cerkev, vržejo v puščico 50 eur in se potem hvalijo kaj vse dobi cerkev.

  • punca05 09:37 02.junij 2015.

    blage veze nimaš, zato bodi tiho

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.