Slovenija
100 ogledov

"Za domovino s pametjo naprej!"

Komentarjev 18
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mirko 18:26 12.januar 2014.

    Tele titovke na glavi se mi tako gnusijo, saj mi predstavljajo simbol klavcev svojega lastnega naroda samo zaradi prevzema oblasti po vojni, med vojno so se pa skrivali po hosti in po škednjih, vmes so pa kmetom na silo jemali hrano.

  • Kranjica 22:53 12.januar 2014.

    @jakec1575 - Odličen komentar, žal je takih premalo. Če bi večina Slovencev tako razmišljala, bi živeli veliko bolje.

  • francek 13:01 12.januar 2014.

    Dražgoše, velika sramota za partizane.

  • alfredo 15:23 12.januar 2014.

    2 milijona pa sta ostala doma;) Lahko pogledamo tudi tako !

  • Tupamaros 16:38 12.januar 2014.

    Hahaha. Kako pa naj gremo s Partijo naprej?

  • Kranjica 20:24 12.januar 2014.

    No, priznati je treba Žaklju, da je njegov poziv "Za domovino, s pametjo naprej!" primeren za današnji čas. Ne zdi pa se mi primerno, da se ljudje oblačijo v partizanske uniforme. Te bi smeli nositi le pravi partizani! Za ostale ...prikaži več pa se mi zdi, da jim služijo zgolj v politične namene!

  • sprehajalec 22:02 12.januar 2014.

    "Zaradi narodnoosvobodilnega boja Nemci Gorenjske niso priključili nemškemu rajhu"Seveda so jo priključili, sredi 1942. Postala je Südkärnten. Južna Koroška, prebivalci pa so dobili nemško državljanstvo z možnostjo preklica. Kaj misli Žakelj, da nič ne beremo? Zakaj takšno zavajanje ...prikaži več ljudi, s kakšnim namenom? Kakšno korist ima Žakelj od tega, da trosi zgodovinske dezinformacije? Kar je preveč je preveč. Najhuje pa je, da se tole trosi tudi v šolah. Žakelj, kaj imaš od tega, da lažeš?

  • sprehajalec 22:05 12.januar 2014.

    Luka Lovše, tvoj priljubljen pisatelj Tone Svetina je bil vodja Hitlerjugenda na Bledu.

  • Scott 04:34 13.januar 2014.

    Že spet te LAŽGOŠE.?

  • ennanova 10:33 12.januar 2014.

    Napovedi za leto 2014Noben jasnovidec ne bo napovedal katastrofalnih dogodkov, ki se bodo pripetili v tem letu. Raje imajo leporečje. Je bolje plačano. Itak.O katastrofah ne bodo govorili niti v šolah, teh paradoksnih razsvetljenskih institucijah, pa tudi mediji ...prikaži več vam bodo raje ponujali rožice, zabavo in siceršnje lepote sveta, saj morajo skrbeti za svoje lastnike in njihove profite.Živimo …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1395-napovedi-za-leto-2014

  • mirko 18:23 12.januar 2014.

    Čaščenje in poveličevanje totalitarizma je v evropski uniji z zakonom prepovedano tako nacizma kot komunizma.

  • jakec1575 21:25 12.januar 2014.

    Medtem, ko smo se sovražili, so nam psihopati in socipati (u)okradli državo. Odgovoren voditelj plemena tega nikoli ne bi storil. Torej so morali biti psihopati in sociopati. Od blagih do malo manj blagih. Moj dedek je bil partizan. Mučili so ...prikaži več ga lastni sorodniki. In danes bi se ob pogrevanju juhic obračal v grobu. Ko bi videl za kaj so padala zivljenja. Po bitkah je vedno lahko biti general. Ljudje so se na podlagi lastne inteligence, znanja, pričakovanja, interesa, naivnosti odločali za strani. Ni bilo interneta. Strahoteror marsikaj naredi človeku, še bolj nevednemu nepolitičnemu človeku. Pametovati z današnjimi očmi je neokusno. Kakorkoli. Nekateri so bolje videli, da narodu sledi uničenje, če se ne bo uprl. Povojna jeza zaradi tragedij in neznosnih izgub je porodila ogromno novih tragedij. Tudi ogromno nedolžnih, ki so bili v napoto na pohodu novega druzbenega ustroja in centrov moči. Zelo priročno. Največ resnice ne boste našli v zgodovinskih knjigah, ampak pri navadnih še prežive

  • Johan Spohan 10:59 12.januar 2014.

    Torej so vsi naši strankarski demokrati (SDS, SD...), ki so nasledniki ZKS po tvojem prevzeli njihov način delovanja in že 20 in već let uspešno uničujejo Slovenijo.

  • Luka Lovše 18:07 12.januar 2014.

    Minovak, oblec svojo hitlerjugend uniformo pa hitr v cerkev, če ne bi bilo partizanov... bi Vi zmagal, ej goni se...

  • jakec1575 21:26 12.januar 2014.

    preživelih posameznikih. Mnogi v političnem prostoru so prosperirali bo ustvarjanju dipola. Nekateri se danes. Če želimo Sloveniji res nov začetek. Pokopljimo že enkrat vse s pieteto. Zaprimo to knjigo in tako psihopatom zaprimo eno od poti. To bi bilo dobro ...prikaži več za drugi začetek Slovenije. Ne, nisem mislil druge republike.

  • anze40 10:13 12.januar 2014.

    "Zato je potrebna tolikšna množica brezdomcev, da bodo ti postali večina v državi. Zato moramo požigati. Streljali bomo in se umikali. Nemci nas ne bodo našli in bodo iz maščevalnosti požigali vasi. Po tem bodo vaščani, ki bodo ostali brez ...prikaži več strehe sami prišli k nam in mi bomo na ta način postali gospodarji razmer. Tisti, ki nimajo ne hiše, ne zemlje, ne živali, se nam bodo hitro pridružili, ko jim obljubimo veliki rop. Težje bo s tistimi, ki imajo vsaj kakšno posest. Te bomo navezali nase s predavanji, gledališkimi predstavami in drugo propagando. Tako bomo postopoma obredli vse kraje. Vaščan, ki ima polja in živino, delavec, ki prejema plačo in ima kruh, je za nas brez vrednosti. Mi moramo iz njih narediti brezdomce, proletarce. Samo nesrečniki postanejo komunisti. Zato moramo ustvariti nesrečo in množice spraviti v obup. Mi smo smrtni sovražniki vsake blaginje, reda in miru."Način delovanja partizanov....

  • Avatar Minovak
    Minovak 11:15 12.januar 2014.

    Resnica Dražgoške bitke je povsem drugačna, ker so partizani izkoristili zavetje hiš in prebivalcev. Še pred koncem bitke so hrabro pobegnili in prepustili vaščane na milost in nemilost napadalcev, ki so težko ločili, kdo je vaščan in kdo partizan. Dobro ...prikaži več so vedeli, da se bodo Nemci znesli nad vasjo, toda važni so bili oni sami. In to so vseskozi ponavljali po vojni do današnjih dni. Važni so njihovi PRIVILEGIJI, ki se jih nočejo odreči, tudi za ceno žrtev. Po vojni je bilo več žrtev kot med njo in vemo kdo je bil eksekutor in kdo žrtev.

  • lukaz 14:57 12.januar 2014.

    A ni že čas, da pustimo zgodovina za seboj, ker nas samo deli in uničuje?!Levi, desni, rdeči, črni in beli. Vsi smo samo ljudje in moramo preživeti v tej državi kakor vemo in znamo.Politike nas delijo, ker je ...prikaži več tako lažje vladati!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.