Slovenija
84 ogledov

Za glasbeno šolo 300 namesto 30 evrov mesečno?

Komentarjev 36
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • puksicd 19:46 23.oktober 2014.

    Glasba se smatra kot del splošne izobrazbe, h kateri lahko pristopijo vsi, ki z uspešno opravljenim sprejemnim izpitom izkažejo potencial. Če bi si dopisovala pred 100 leti, bi mogoče bilo na tem seznamu tudi jahanje. :-D

  • Tomaž Pirman 11:19 24.oktober 2014.

    Žalostno da gledaš na stavke tako enosmerno in neizobraženo. Ne beri stavkov dobesedno ampak v kontekstu. in če ga ne razumeš bi mogoče rabila dodatno šolanje. Dobro jasno je kaj želi zgoraj oseba povedati, pa zgolj stresaš negativo in frustracije. ...prikaži več usmeri jih na tisto kar si res zasluži! Vsekakor so glasbene šole dobre in morajo biti podprte s strani države, pa sam osebno nikoli nisem obiskoval!

  • puksicd 13:25 24.oktober 2014.

    Glej, tako pač je. Tisti, ki niso sprejeti v glasbene šole, pa pač plačajo dvakrat - prvič dajatve za GŠ, drugič pa še "šolnino" zasebnikom. Tukaj ni drugega odgovora kot - tako pač je. Jebat' ga. :-D

  • gulbogulaba 13:35 24.oktober 2014.

    1. koliko bo prihranka?Ali bo vsaj 1/1000 oz. en promil zneska, ki gre za banke in za penzije ? Se pravi vsaj nekaj milijonov eurov prihranka?2.koliko bo stroškov - ko bo npr. zaradi tega par procentov več otrok ...prikaži več na drogah, ko bodo imeli slabše delovne navade, manšo splošno razgledanost?3. Zakaj je treba udrihat po otrocih (in posredno starših)? Zakaj za ohranjevanje privilegijev tistih, ki imajo polno rit žrtvovati otroke - našo prihodnost?

  • kitaristka 14:28 24.oktober 2014.

    Glasbene šole bi morale imeti biti odprte za vse. Sem proti obstoječim oblikam preverjanja glasbene nadarjenosti.

  • kitaristka 07:25 25.oktober 2014.

    Glede na to, da je ta komentar nekdo negativno ocenil, sem se odločila podrobneje razložiti pomisleke glede šolnin. V dvaindvajsetih letih mojega dela v šoli, se ne spomnim, da bi se kaj zvišale, se pa spomnim, da so starši otroke ...prikaži več v šolo vozili vedno bolj in bolj nepripravljene, niso vadili, celo za svoje nedelo se niso več opravičili, šlo je celo tako daleč, da so otroci izjavili, zakaj pa pri drugemu učitelju ni potrebno nič vaditi. Jaz osebno menim, če bi starši plačali kakšen evro več, bi se za svoje otroke malo bolj potrudili, da bi pri pouku znali. Tistim pa, ki so socialno šibki, pa bi se šolnine oprostile.

  • kitaristka 09:36 25.oktober 2014.

    Sistem glasbenega šolstva je okostenel, programsko se ne prilagaja obstoječim potrebam, tako recimo citre, kljub popularnosti, ostajajo zunaj zidov glasbenih šol. Mislim, da tistim učiteljem, ki dobro delajo, se za svoj kruh ni potrebno bati, in bodo lahko ustvarjalno delali ...prikaži več še naprej, možnosti se bodo odpirale in se odpirajo. Seveda pa se bo ob zviševanju šolnin, skrčilo število vpisanih, ki bodo mogoče raje hodili k izbirnim predmetom, kjer že na nekaterih osnovnih šolah ponujajo inštrumentalni pouk npr. kitare, le da je ta bolj prilagojen interesom otroka in staršev, kar tudi ni po mojem mnenju tako slabo.

  • kitaristka 16:35 25.oktober 2014.

    Žalostno je, da starši kar sami presodite, da vaš otrok nima posluha. Najbrž bi bilo koristno v tem smislu prebrat kakšno knjigo, pa se potem odločiti, kako in kaj. Posluh najbrž se razvija in vsak ga lahko razvije pod določenimi ...prikaži več pogoji, je pa res, da nima vsak želje, da bi pel, igral, plesal. Če pa želja je, potem pa ne obupat. Je pa res, da javne glasbene šole s svojimi sprejemnimi preizkusi tiste, ki slabše izrazijo svoj posluh, tudi včasih samo zaradi treme, ali strahu, ne sprejmejo v svoj program, oziroma samo pod pogojem, če ni zadostnega števila vpisanih otrok. Privatne šole, ki so programsko in vsebinsko bolj prilagojene, so takim otrokom dostopnejše.

  • Avatar atojeto
    atojeto 17:01 23.oktober 2014.

    Zaprli bomo glasbene šole, saj bodo vsi šli k privat glasbenim šolam, kjer so dosti bolj fleksibilni, sledijo potrebam in željam otrok.

  • puksicd 18:49 23.oktober 2014.

    Naj zaprejo pipico cerkvi in njenim pokvarjenim organizacijam in društvom, pa ne bo treba na nobenem drugem področju šparat.

  • Skippy 19:35 23.oktober 2014.

    Torej vsaki mesec od moje plače gre denar za glasbeno šolo, ki je ne koristim. Zakaj pa še ne bi šel za jahanje konjev, fotografijo, delanje letečih zmajev, gledanje risank itd.? S tem tudi se nekdo ukvarja, pa ne rabijo prispevati vsi.

  • Marko Rossi 19:44 23.oktober 2014.

    skrajni čas

  • Marko Rossi 19:45 23.oktober 2014.

    se strinjam

  • Marko Rossi 19:45 23.oktober 2014.

    tudi to se strinjam

  • GERE 20:04 23.oktober 2014.

    He he he, mam denar , a moj otrok nima posluha, niti malo. Vpisal ga bom v privatno glasbeno! Pa še to, ni glih čisto privatna!!!

  • patriot5 20:18 23.oktober 2014.

    Potem je pa potrebno še ukinit subvencije za šport in podobne stvari, pa bomo imeli v državi še samo brezposelne diplomante.

  • Skippy 21:12 23.oktober 2014.

    Torej pristopijo lahko samo tisti, ki izkažejo potencial? Zakaj potem moramo za njih plačevati VSI, tudi tisti, ki nimajo potenciala? Naj si plačujejo sami. V tej državi moramo neprestano vsi podpirati neke skupine ljudi.

  • Pepe007 08:05 24.oktober 2014.

    Težave z matematiko?

  • Avatar skeptik
    skeptik 09:23 24.oktober 2014.

    A dej? zakaj pa?

  • Johnny13a 11:10 24.oktober 2014.

    Skrajni čas, da zaprejo to metanje denarja vseh skozi okno peščice... Kdor želi, naj si to sam plača za svojega otroka, ne pa da plačujemo za otroke elitnežev, ki naj bi bili glasbeno obdarjeni... Sicer pa se lahko ...prikaži več glasbene talente spodbuja s štipendijo, ne pa z javnimi glasbenimi šolami...odpuščanja - jah, kakšna groza, da bi kulturniki spoznali besedo, ki jo ostali že dolgo poznamo... to bi bila res nacionalna katastrofa...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.