Slovenija
30 ogledov

Za kadilce sto tisočakov

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Syn
    Syn 18:15 26.januar 2014.

    Imaš prav. Sam sem kadil dobrih 20 let in mi prepoved ni pomenila pravi ničesar. Tudi za zdravje se nikoli nisem zmenil preveč. Me pa je streznil rezultat ko sem si izračunal koliko zapravim za cigarete na mesec, oziroma na ...prikaži več leto. Sicer živim v tujini kjer je škatla bistveno dražja, ampak vseeno.

  • rhombur 19:02 26.januar 2014.

    Če delaš za trakom, te ne spuščajo kar tako ven na čik, če pa delaš v dejavnosti, kjer nisi plačan na normo, ki je linearna s časom, pa to nima vpliva na tvojo produktivnost. Ta argument je torej bedast.

  • Ferluci 18:15 26.januar 2014.

    Bedarija. Več koristi bi bilo, če bi teh sto tisočakov namenili za ognjemet.

  • mph 18:29 26.januar 2014.

    Misliš? Milijoni pasivnih kadilcev, ki so umrli zaradi razvade DRUGIH zaradi podobnih bolezni se s tem ne bi strinjali. Kar pa zadeva prepovedi, se celo strinjam s tabo v določenih primerih, ne pa kot pravilo.

  • rogg 17:07 26.januar 2014.

    Prepoved, prepoved, to dejanje samo sebi širi radovednost,oziroma kljubovalnost. Drugače je treba, s prepovedjo se nikoli ne konča pozitivno.

  • mph 18:27 26.januar 2014.

    Kot sem že napisal, dr. Kebru kot ministru za zdravje bi postavil spomenik že samo zaradi tega, ker je pri njemu prišlo do prepovedi te smrdljive in škodljive razvade v javnih prostorih. In prav nobenega eksodusa ni bilo, nobenega zmanjšanja ...prikaži več prihodkov. Ravno OBRATNO. No, ne zahajam v beznice, kar pa zadeva normalne restavracije, pizzerije in podobno in kar poznam natakarjev, so hvaležni za to tudi sami kadilci marsikje. In poznam tudi kadilce natakarje, ki ne bi nikoli več hoteli nazaj, čeprav sami še naprej kadijo, ampak zunaj.

  • Sarko Sarko 18:43 26.januar 2014.

    večja je umrljivost od alkohola,saj alkoholiki pobijejo več nedolžnih ljudi na cestah in drugod .sem za isto prepoved kot za tobak

  • nasha71 18:45 26.januar 2014.

    ja najlažje se je VEDNO zgovarjat na druge!!! BDW niso samo kadilci krivi za rakava obolenja, ampak tudi način življenja, in seveda čistt zrak, katerega nam velike korporacije uničujejo.... in seveda vse slabšega DNKja..

  • mirac 18:51 26.januar 2014.

    Prepoved. Zanimivo je, da se odrasli ne znajo kontrolirati. Če vsi vemo, da kajenje škoduje zdravju, da kadilci prej umirajo, torej ne pomaga nič. Kaj pa malo ekonomije in matematike: KOLIKO POSAMEZNIK ZAPRAVI ZA CIGARETE? Do več 10.000 € se ...prikaži več hitro pride. Kaj vse bi lahko kupili za ta denar, koliko manj revščine bi bilo ... Poznam gospo, ki komaj shaja iz meseca v mesec, a ona in še njen sin vztrajno kadita. Pa pomnožimo torej vse skupaj še x2. Nori zneski pridejo ven. pa velikokrat tožijo, da otroci nimajo za malico in kosilo v šoli. Mnogi bi imeli denar, če starši ne bi kadili, če ne bi hodili v gostilne in zapravljali denar. Potem pa pridemo še do gostincev, ki pa v večini primerov delajo vse mimo računov, mimo davkov in odvajanja davkov ... Pa prideš do prave anarhije. In to imamo že nekaj časa v Sloveniji, žal.

  • mirac 18:54 26.januar 2014.

    Sem za prepoved kajenja tudi v firmah. Si lahko zamislite, da en kadilec "leti" v kadilnico tudi do 10x v 8 urah. Sigurno ostane tam vsaj 5 min in to je ena ura manj dela na dan, 5 ur manj ...prikaži več na teden, 20 ur manj na mesec. To je pa že več kot 2 dni, ko ne dela, ampak kadi in to med delovnim časom. Kje je pravica za tiste, ki ne kadijo. Niso v enakopravnem položaju. A tu se pa nihče ne oglasi, tudi sindikati, da bi zagovarjali tiste, ki med delovnim časom ne kadijo??

  • mph 01:02 27.januar 2014.

    Kakšen pa je to bedast komentar? Se pravi po tvoje je ok, da je kadilec plačan 8 ur od tega pa 1 na dan pokuri za svojo razvado? In mirac je bil več kot dobrodušen, v praksi nihče ne porabi ...prikaži več samo 5 minut, kar vem iz svoje firme in drugih je to praviloma 10 do 15. Grej pa običajno najmanj enih 4x do 6x. Nekateri tudi več

  • mph 01:03 27.januar 2014.

    Na žalost sem spoznal v življenju kar nekaj takih primerov, ko ni za najbolj poceni igrače za otroke, so vsi oblačeni slabo na RK ali Karitasu ... ampak samo, da je denar za čike in po možnosti alko.

  • mph 01:05 27.januar 2014.

    Sem ti dal plus, ker se strinjam s tvojim komentarjem, da je še en kup drugih virov, ki škodijo zdravju. Kakšen pa je to tvoj argument? Ravno zato, ker je zrak že postal zelo slabe kvalitete, je še toliko bolj ...prikaži več pomembno zmanjšat ostale obremenitve. Glede tovarn je težko, da bo kaj na kratek rok, tukaj pa je potrebno malo dobre volje.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.