Slovenija
221 ogledov

Zagovarjajo pravice otrok, a jih hkrati kršijo

Komentarjev 39
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • res.no 15:12 08.december 2015.

  točno to je to... nihče ne vpraša in ne vidi otrok...tudi ti istospolni partnerji samo lastne želje vidijo... a ponavlajo mantro, da z ničemer ne posegajo v pravice drugih... pa očitno to ne drži... že sedaj ne...zadnjič ...prikaži več je bil primer v medijih o dveh ženskah v istospolni vezi, ki sta že od nekdaj vedeli, da si želita družino... in tako je ena vedoč da je lezbijka in da ima doma žensko partnerico, ki jo bo določila za drugega starša temu otroku, torej vedoč vse to je zanosila, biološkega očeta se je kar "pozabilo" in zdaj je druga partnerica v postopku posvojitve tega otroka... ... zame je to poseganje v otrokove pravice do poznavanja njegovih bioloških korenin in staršev....in to očitno počno zavestno in načrtno in namenoma z namenom izpolnitve zgolj svojih želja in pri tem jih ne zanimajo pravice in želje otroka

 • malonaokoli 19:39 05.december 2015.

  oprostite, zakaj me želite prepričati da sta homoseksualca nekadilca, nealkoholika, neprepirljivca, nenasilna, da se nikoli ne bosta ločila ali hodila na sodišče po alimentacije in čas obiskov, ali da se nikoli ne bo odrekel otroku eden po ločitvi ? povsod ...prikaži več pišete kot da so homoseksualci nad ljudje brez človeških napak, idealni za vzgojo otrok, ker bodo živeli srečno, ljubeče do svoje smrti.

 • mph 12:03 05.december 2015.

  Otrok rabi samo NEKOGA, ki ga bo imel ISKRENO RAD. Lahko sicer ponovim že zguljeno frazo, bolje dva normalna atija, kot pa pijana pretepaška mama in ati. Zame je samo eno bistveno in sicer korist OTROKA. In če je to ...prikaži več z dvemi atiji ali mamami, pa ne vidim zakaj ne. Plus tega veliko otrok živi npr. samih z mamo, zraven pa recimo je stara mama. Seveda nista par, ampak otroka vzgajata dve ženski. Osebno pa poznam tudi primer, ko je po smrti mame otroka vzgajal oče, zraven pa je živel njegov oče. O groza, zdaj bo treba takim morda otroka pobrat ali kaj??

 • malonaokoli 09:35 05.december 2015.

  mene je ta spot zelo ganil, ker sem občutil izgubo očeta v otroštvu, ko so ga nemški vojaki ustrelili na pragu hiše, ker je partizanom odstopil hlebec kruha...vsak otrok potrebuje svojo mamo in očeta za uk in vzor.zelo me ...prikaži veče skrbi za Slovenske otroke, ker nihče ne vpraša otrok, kaj si želijo oni ? ali bi živeli v posvojeni družini kjer sta moški in ženska doma, ali bi raje živel tam kjer sta dva moška ali dve ženski doma.Novinarji res niste objektivni.Zanima vas samo želja odraslih.

 • mirko 23:20 04.december 2015.

  Moj oče je bil zaveden komunist in jaz prav tako. Nimam pa nobenega pomisleka, da ne bi glasoval proti temu zakonu. Zakaj ? Zato ker me zgrozi, če si predstavljam, da bi moral biti v koži otroka, med svojimi sošolci, ...prikaži več ki bi me zasmehovali, da imam dva atija. Zagovorniki zakona, ali še vam ni jasno, da bi breme spreminjanja miselnosti v družbi, največjo ceno plačevali prav ti otroci iz istospolnega zakona. Prezgodaj je še ! Počakajte najprej, da se spremeni miselnost ljudi, vsaj kakih 20 let. Vem da so zaradi tega istospolni v neenakopravnem položaju. Ne morejo pa za svoje pravice enakopravnosti žrtvovat otrok in jih izpostavljat zasmehovanju in poniževanju od njihovih sovrstnikov. Ne razumem zakaj se na to temo ne odzovejo psihologi, ki se ukvarjajo z raziskovanjem psihičnega razvoja otrok.

 • krtina 21:25 04.december 2015.

  Natikači ljubite se, m(n)ožite se. To je vaša stvar. Če se pa boste shajali, boste deležni tudi mnenja. Bravo gospod Prešeren. Bravo g. Pavle Ravnohrib

 • ecco 18:49 04.december 2015.

  S tem spotom kriminalizirajo istospolno usmerjene in jiih enačijo z predatorji ki prežijo nad našimi otroki. Resnica pa je da nikomur ne bodo vzeli otroke, ampak se bodo lahko le postavil v vrsto za posvojitev. Istospolno usmerjenih parov med 20 ...prikaži več in 40 let je malo, pa še ti se po večini ne bodo odločili za posvojitev. V Sloveniji otrok za posvojitev ni veliko, saj smo imeli lani skupaj le 13 posvojitev. Če pa kak otrok dobi ljubeč dom, pa četudi je to isospolni par pa ni katastrofa, ampak nekaj lepega!

 • krtina 16:16 08.december 2015.

  No. Franke. Niso samo kleriki proti.. Tudi taki, ki ne hodimo v cerkev in nismo ljubitelji velikega vodje. Nič nimam proti gejem in še manj proti lejzbikam. A naj počno to kot jaz - v svojem intnimnem svetu. S paradami ...prikaži več bodo želi kar sejejo. Sovraštvo in odpor ljudi.

 • hejho 09:29 05.december 2015.

  Kar se tiče posvojitev: Posvojitev je najprej institut, ki je in mora biti v korist otroka (gl. 21. člen Konvencije o otrokovih pravicah, ki je kot mednarodni akt nad slovenskim pravnim redom! http://www.varuh-rs.si/pravni-okvir-in-pristojnosti/mednarodni-pravni-akti-s-podrocja-clovekovih-pravic/organizacija-zdruzenih-narodov/konvencija-o-otrokovih-pravicah-ozn/ Šele za pravicami in koristjo otroka ...prikaži več pa so pravice njegovih posvojiteljev. Že po veljavnem Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO40 (gl. 134. člen in naslednje) je lahko posvojitelj posameznik, ki je istospolno usmerjen (zakon v 139. členu izčrpno navaja, kdo ne more biti posvojitelj – istospolno usmerjeni niso navedeni). Po novem pa bo lahko otrok posvojen tudi od dveh istospolnih zakoncev (pod pogojem, da bo to v otrokovo korist!), kar mu bo nudilo večjo varnost, kot če lahko pravice uveljavlja zgolj do enega starša. In to je edina sprememba na tem podro

 • stanekos 21:23 04.december 2015.

  Mama ti je kobila, pardon, kamarila, katoliban.

 • Papaja Popi 17:54 04.december 2015.

  Kakšna oslarija - naročnik oglasa ni znan.Če je plačal na roko, potem je to delo na črno in bi morala ukrepati inšpekcija.Če pa je plačal preko računa pa se takoj ve kdo je in bi spet morala ukrepati ...prikaži več inšpekcija.Tako, da ne srat , da se ne ve kdo je plačal.

 • res.no 15:08 08.december 2015.

  kaj teb ni jasno... kdo si ti ali pa dva istospolna partnerja v vezi, ki si vzamete pravico otroku odreči pravico do biološkega starša... to je enako kot če bi se dva starša ločila in bi si risti, ki ...prikaži več ima skrbništvo nad otrokom vzel pravico reči otroku, ti otrok rabiš samo dva, ki te imata rada in ti bo mojh novi mož/žena čisto dovolj, stikov s svojo biloško mamo/očetom zdaj ne rabiš več... ker je dovolj da te ima nekdo rad in ta novi partner te bo imel ravno tako in to ti mora biti dovolj... a to se ti zdi ok???? ker to namreč zagovarjaš...

 • jakec1575 13:34 05.december 2015.

  verjetno je tudi relevantna stroka dr. in rednih profesorjev po tvoje..... http://casjeza.si/za-so-tudi-psihologi-andragogi-in-pedagogi/Mimogrede, s tvojo odločitivjo boš vzel pravice vsem otrokom, ki živijo v takšnih skupnostih. Ta država nevarno drsi v avtoritarno druzbo z delom ljudstva vred. zdaj mi je ...prikaži več jasno, zakaj se je zgodila bratomorna državljanska vojna med 2 svetovno. Kdo je zacel? kdo je bil prvi? sovrastvo je bilo prvo.

 • maneken 08:55 05.december 2015.

  Kakšna neverjetna zmes plitkosti in primitivizma se pokaže, ko vržejo med ljudi temo, o kateri se ima vsakdo po svojem občutku pravico izrekati. Tale forum je lepa refleksija tega, kaj se zgodi, če se za mnenje vpraša ljudstvo.

 • Kranjica 23:37 04.december 2015.

  Če je istospolnih partnerjev malo, pa še ti se po večini ne bodo odločali za posvojitev, kot praviš, zakaj je bilo potem treba povzročiti take spore med tistimi za in tistimi proti? Kaj se ne da nekatere pravice uveljaviti tudi ...prikaži več z drugimi zakoni? Prav ima @mirko, da je še prezgodaj in da bi bilo treba počakati vsaj še kakih 20 let, da se miselnost spremeni. Pa še nekaj o istospolnih: s svojimi paradami ponosa, na katerih se kažejo našemljeni kot za pusta ali pa na pol nagi,si nikakor ne pridobivajo simpatij, temveč kvečjemu antipatijo.

 • lisjak 17:42 04.december 2015.

  Kakorkoli že, mene predvsem zanima, koliko časa še bomo lastniki elektro števcev prisiljeni plačevati rtv štalo. Sicer pa v Sloveniji nič novega, kamarila nas je razdelila na dvojne, ene se obravnava tako, druge popolnoma drugače.

 • maresem 13:07 09.december 2015.

  Prav si pojasnil a topli tega ne znajo tako prebrat.

 • Milan Novak 08:19 09.december 2015.

  Levi fašisti hočejo na silo izsilit zakon !!!

 • Milan Novak 08:15 09.december 2015.

  Starša sta lahko samo ženska in moški, pa pika !!!!

 • _wind_ 23:13 08.december 2015.

  Vlogi matere in očeta sta nenadomestljivi, tu sploh ni debate. Ne razumem, kdo lahko temu sploh oporeka? I

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.