Slovenija
23 ogledov

Zaradi nevestnega ravnanja padale kazni

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • MZupan 09:59 24.november 2013.

    A tile imajo tudi letni plan pobranih kazni ali spada to v Alenkino kvoto +3 milione (več)?

  • privat 09:32 24.november 2013.

    nov vir zaposlovanja neproduktivnih krvatarjev...vse na račun minimalnih plač in že pokradenega malega človeka...res ni vse samo v nepremičninskih davkih

  • ac-dc 12:33 24.november 2013.

    Res se lepo sliši. ampak v mestih, kjer imajo bloki kontejnerje za smeti precej skupaj se lahko zgodi, da sosednji blok v naš kontejner vrže vrečko z biološkimi odpadki...jaz v njihovega par plastenki in?Kazen je tukaj,,juhu za proračun in komunalo.

  • mirac 13:11 24.november 2013.

    Neumnost. V zabojnik za biološke odpadke dajte odpadke, ki izhajajo iz kuhinje v bio razgradljivo vrečko in nobenih črvov in podobnega ne bo v zabojniku. Pa vsakič, ko odpeljejo smeti, zabojnik splaknete oz. operete, pa sploh ne bo težav. Kaj ...prikaži večj je tako hudo oprati, nekateri pa res vedno čakate na druge, da vam bodo delali in čistili vse povprek za vami. Sramota!!

  • mirac 13:13 24.november 2013.

    Se strinjam. Sploh pa je težko v blokovskih naseljih spremljati, kdo narobe sortira oz. odlaga odpadke. Nekajkrat bi se moral kdo postaviti v bližino in malo spremljati vse skupaj. Saj potem bi pa zagotovo šlo. Če te nič ne "udari ...prikaži več po žepu", potem pač nič ne boli. Tako je to. Razvajeni smo vsi veliko preveč.

  • mijaliza 13:20 24.november 2013.

    v tujini ni ločevanja odpadkov za to, ker dejansko vse " smeti" ki so kaj vredne jih ljudje prodajo v za to namenjena središča....v Slo je pa tako da jim moraš še plačat da prodajo tvoje smeti naprej..... za primer ...prikaži večr en kubični meter papirja je vreden 80 e.....a vidite vi ta denar vrnjen na položnico, ko odpeljejo pol zabojnik odpadkov papirja?

  • mph 16:00 24.november 2013.

    @mirac, ne govorim o DOMAČI posodici, govorim o ULIČNI kanti. In tistega pa sam prav gotovo ne bom splaknil. Večina, da v vrečkah, nekateri samo stresejo, vrečke se lahko poškodujejo ... karkoli obrnemo, vse skupaj je ena velika bedarija. Tako, ...prikaži več da si lahko sramoto nekam vtakneš, ker me ne poznaš. Od malega sem bil vzgojen, da ne smetim po ulici in dejansko niti kot otrok nisem še odvrgel enega papirčka po tleh, v službah sem vedno kjer so imeli ločeno zbiranje zbiral ločeno, ....

  • privat 07:04 25.november 2013.

    še ena služba za narodni razcvet...seveda tega političnega sektorja!

  • frogstomp 17:27 24.november 2013.

    žalostno, res žalostno. v 20 letih samostojne države smo šli čez tako indoktrinacijo, da je ljudem neki povsem normalnega, da lahko vsak tretji sodržavljanju pod nos pomoli značko ali drug dokument in mu izpuli iz rok težko prislužena sredstva preživetja. ...prikaži več najbrž je preveč od ljudi iskat razmislek dolgoročne narave, da če na ta način poslabšamo ekonomsko stanje prebivalcev, bomo s tem ustavil gospodarstvo oz. smo ga že? sploh ob dejstvu, ki ste ga tudi lahko zasledili v novicah: da vse ločene odpadke stresajo na isti kup...

  • Oxxo 13:52 24.november 2013.

    Sam doma (več stanovanjska hiša) po svojih zmožnostih ločujem odpadke: papir, steklo, embalažo, komunalne in biološke odpadke. V vsakem kotu skoraj stoji kanta - v stanovanju so pač drugačni pogoji, kot v hiši.Ko sem želel "po predpisih" zavreči ...prikaži več kante od jupola sem že naletel na težavo... = ne smeš sem in ne smeš tja... Pogrešam ekološke otoke - vsak vendarle ne more peljati kanto ali eno tubo kita nekaj km daleč (kar spet stane €), da jo bo predal. Tako se ti nevarni odpadki večinoma še vedno znajdejo med mešanimi komunalnimi odpadki. Pa je res kriv samo uporabnik ali slab sistem zbiranja?Embalaže tudi ne perem - cene gredo vse višje, komunala pa praktično pričakuje, da bom odpadke za nadaljno reciklažo 100% pripravil kar sam. Pobirajo denar od nas in služijo naprej s prodajo surovin - vendar zaradi tega drugega mesečni račun ni nikoli nižji.

  • principiumnovum 07:34 25.november 2013.

    Ločevanje odpadkov je nujno potrebno. Kar se mene tiče, je vse skupaj še preveč popustljivo do raznih packov, ki svinjajo v naravi in po internetu. Zaradi mene lahko zraven vsake kante stoji en inšpektor in kasira, bo vsaj imel službo ...prikaži več na račun svinj, ker svinje drugače nikoli ne bodo nehale svinjati. Kazni so še premile. To, da nekdo izjavi, da ima kompostnik, potem pa biološke odpadke meče v rumeno (ali pa kakšno drugo) kanto, je svinjarija na milijonto potenco. Takšni svinji bi bilo potrebno odvzeti volilno pravico in se mu zasidrati na nepremičnino. To eldeesarko in zorangutansko miselnost je potrebno izkoreniniti za vsako ceno.

  • Sonja53 06:43 27.november 2013.

    Pričaš glupoti, da v tujini ni ločevanja odpadkov! Le katera država je zate "tujina", da lahko to trdiš?! Seveda ločujejo, še bolj. Vendar čiste odpadke in nikjer pred bloki ni toliko različnih kant in smradu kot pri nas! Imajo male ...prikaži več hiške oz. lične barake med bloki, kjer so vse kante skrite. Stanovalci so pa tudi bolj disciplinirani in dejansko vsako konzervo ali tetrapak od vsebine tudi splahnejo, da ne smrdi. Bila sem priča tega postopka in bila prijetno presenečena. Še bolj pa, ko sem videla, da se okrog vozi kombi s čistilno napravo, ki pod pritiskom operejo in razkužijo kante za bio odpadke. Pri nas tega niti 1x še nisem videla, zato tudi smrdi in je noter polno črvov! Tudi sam Simbio bi moral plačati kazen državi, ker tudi oni ne izpolnjujejo svoje obveznosti!

  • Sarko Sarko 10:48 24.november 2013.

    komunala naj raje zmanjša ceno položnic,saj jim že vse sortiramo.Zopet nova pogruntavščina v Celju - ena od mnogih ( plačevanje deževnice že vso leto 2013...)Predlagam ,da uvedejo novo očinsko službo - komunalni redar ...NOVO MOLZENJE DAVKOPLAČEVALCEV

  • mph 11:58 24.november 2013.

    Nikjer v napredni tujini ne obstaja takšna neumnost, kot je ločevanje odpadkov na ravni navadnega prebivalstva, obstajajo drugi učinkovitejši sistemi, vse te redarje pa naj zaposlijo za kaj bolj pametnega. Bi tistemu, ki si je to izmislil glavo zatlačil v ...prikaži več eno tako posodo polno črvov in drugega v poletni vročini, ker jih nihče od komunale (vsaj kjer sem jaz) ne opere po praznjenju in postanejo gojišče za vse možno.

  • Janez Demšar 10:06 24.november 2013.

    Še več bi morali nadzorovati,kam odlagamo odpatke in kaznovati kršitelje!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.