Svet
440 ogledov

ZDA naznanila ogromno pomoč Ukrajini

Komentarjev 26
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Delavec93
    Delavec93 09:08 08.januar 2023.

    Tudi milijarde ne pomagajo, če imaš tako korupcijo, kot je v Ukrajini. Ta pomoč bo izginila in tudi Ukrajina bo kmalu izginila.

  • LukaMB 22:01 06.januar 2023.

    Sramotna dejanja ameriških podrepnih mušic se nadaljujejo, zgodovina jih bo podala na smetišče človeštva skupaj z igralcem zelenskim.

  • Jernej65 15:16 07.januar 2023.

    Tako je prav. Poblaznelega Putina je potrebno zadržati na mejah z Ukrajino, da ne bo začel lomastiti še naprej. Naj si polomi zobe v Ukrajini. Kot brezzobi pes potem ne bo več nevaren, za ostali del Evrope. Mogoče se je ...prikaži več Evropa iz primera Hitlerja, ko so ga dolgo gledali, kako lomasti po Evropi, le kaj naučila.

    • Avatar pantani
      pantani 18:56 07.januar 2023.

      A mi lahko razložiš zakaj pri Kosovu zahod zagovarja pravico separatistov, da se odcepijo od matične države, pri Donbasu pa zagovarja pravico matične države, da s silo prepreči odcepitev?!!!

    • Jernej65 00:28 08.januar 2023.

      V Ukrajini gre za popolnoma drugo zgodbo, kot na Kosovu. Putin je sam priznal, da gre za ideologijo Velike Rusije, za razbijanje zahoda, za prevlado nad zahodom in Evropo. Donbas mu je še najmanj pomemben, njegovi cilji so popolnoma drugačni. ...prikaži več Zahod in ZDA so ga prečitali in popolnoma pravilno ukrepali, da ga zaustavijo v Ukrajini. No sedaj pa napiši, da sem bedak.

    • janči 14:57 08.januar 2023.

      No, upam, da se ameriško ljudstvo začne počasi prebujati. Vsekakor so navadni ljudje bolj preudarni, kot njihovi zblojeni voditelji. Če malo spremljaš vso to dogajanje, je vse skupaj samo ena velika zlagana farsa in srčno upam, da tega zdrogiranega Zelenkota ...prikaži več že enkrat nekdo postavi tja, kjer mu je mesto, saj je največji krivec, da se ta vojna ne konča.

    • Jernej65 15:14 08.januar 2023.

      Jaz pa upam, da se rusko ljudstvo začne prebujati in tega zblojenega, zadrogiranega, morilskega Putina pošlje v ruska nebesa, kjer bo lahko zamenjal boga.

    • Avatar pantani
      pantani 19:32 08.januar 2023.

      Najprej pojem Zahoda ali kot pravijo Collective West. Ki da še nikoli ni bil tako enoten, kot je zdaj, v vojni proti Rusiji. Pravljice medijskih drekačev. Takoimenovani Zahod je unipolarni svet z ZDA kot svetovnim hegemonom in ameriškimi vazali. ZDA ...prikaži več nimajo zaveznikov, imajo samo podrepniške države. Kot pravi Kissinger: nevarno je biti ameriški nasprotnik, biti prijatelj pa je usodno. Prav to zdaj v prvi vrsti doživljajo v Nemčiji, potem pa še v celotni Evropi.

    • Avatar pantani
      pantani 19:32 08.januar 2023.

      Prav to zdaj v prvi vrsti doživljajo v Nemčiji, potem pa še v celotni Evropi. Evropa nima več svoje politike, njeno politiko usmerja NATO, v njem pa komandirajo ZDA. Takšen odnos ZDA do zaveznic ni nekaj novega. Le nekaj drobcev, ...prikaži večv, da to ponazorijo. Prvemu generalnemu sekretarju NATA lordu Ismayu pripisujejo besede: NATO je bil ustanovljen "to keep USA in, Russia out and Germany down". ZDA imajo v Nemčiji še vedno 130 vojaških baz.

    • Avatar pantani
      pantani 19:33 08.januar 2023.

      Približno enako število tudi na Japonskem. Profesor ekonomije na Missourijski univerzi v Kansasu Michael Hudson pravi, da sta Japonska in Nemčija glavni proizvajalki presežne vrednosti, ki jo črpajo ZDA preko finančnega sistema. Japonska je bila v silovitem ekonomskem vzponu po ...prikaži več letu 1970, leta 1990 pa je ob ameriški asistenci doživela konec od katerega se ni več opomogla.

    • Avatar pantani
      pantani 19:34 08.januar 2023.

      Nekaj takšnega se sedaj dogaja z Nemčijo. Nemčija je bila po združitvi dolgo v stagnaciji, da je vzhodni del bolj ali manj uspešno integrirala v moderno industrijsko državo. Potem je širitev EU, zagotovitev poceni energije in surovin iz Rusije in ...prikaži več outsourcing industrije na Kitajsko od kjer so dobivali poceni komponente za svoje drage naprave in stroje - nemško gospodarstvo pognalo v vzpon, ki je držal pokonci celotno Evropo.

    • Avatar pantani
      pantani 19:34 08.januar 2023.

      Zdaj so Nemce odrezali od Rusije, zahtevajo spremembo odnosov s Kitajsko, Poljaki nenadoma terjajo od Nemčije 1300 milijard evrov vojne odškodnine, zopet se nekaj oglašajo Grki. Res, Evropa še nikoli ni bila tako enotna: Rusija je sovražnik št. 1, očitno ...prikaži več je Nemčija tik za njo. Mnogim Nemcem to ni všeč, vidijo kam to pelje, počasi se prebujajo - no, mediji jih proglašajo za Putinove operativce, zunanja ministrica bo stala v bran Ukrajini ne glede kaj mislijo njeni volilci.

    • Avatar pantani
      pantani 19:34 08.januar 2023.

      Takšni politiki unipolarnega sveta čikaški profesor Mearsheimer pravi politika liberalne hegemonije. Zahodni voditelji neprestano govorijo o svobodi, demokraciji, človekovih pravicah, zlasti sedaj pa o na pravilih temelječem mednarodnem redu - Rules Based International Order. Vendar je država, ki je največkrat ...prikaži več kršila mednarodno pravo in resolucije ZN prav ZDA.

    • Avatar pantani
      pantani 19:34 08.januar 2023.

      En tak primer kršenja mednarodnega prava so sporazumi iz Minska, kjer prava resnica počasi prihaja na dan. S tema sporazumoma naj bi dosegli mir med Ukrajinci in Rusi v Donbasu, v prvi vrsti pa iz obroča rešili del ukrajinske armade. ...prikaži več Prvi je bivši ukrajinski predsednik Porošenko dejal, da so bili sporazumi le kupovanje časa za Ukrajino, da se okrepi in oboroži. Kasneje sta isto potrdila Angela Merkel in Francois Hollande, podpisnika sporazumov.

    • Avatar pantani
      pantani 19:35 08.januar 2023.

      Ker je sporazumom sledila resolucija ZN 2202 so postali del mednarodnega prava. Merklova in Hollande nista samo lagala in dajala lažne obljube o mirnem reševanju krize, kršila sta tudi mednarodno pravo. To je tisti zahodni Rules Based Order.

    • Avatar pantani
      pantani 19:36 08.januar 2023.

      Jasno se vidi, da so zahodni voditelji že leta 2015 pripravljali vse za vojno v Ukrajini. Ukrajina je imela veliko sovjetskega orožja, NATO je potem dobavil ogromne količine orožja in uril vojake, da so postali ob turški, druga najmočnejša Natova ...prikaži več sila, čeprav formalno ni bila članica. Kar se je potem dogajalo januarja in februarja 2022...

    • Avatar pantani
      pantani 19:36 08.januar 2023.

      ...na eni strani manevri in priprave ukrajinske vojske ob meji Donbasa in Krima na akcijo podobno hrvaški Nevihti, o tem v medijih tema in molk, na drugi strani manevri ruske vojske ob ukrajinski meji, pod žarometi.

    • Avatar pantani
      pantani 19:37 08.januar 2023.

      Kaj imata skupnega Kosovo in Ukrajina in zakaj dvolična politika. Srbija je tradicionalna zaveznica Rusije. Kosovo je šibka točka Srbije, boj za Donbas je šibka točka Rusije. Dvolična politika ima en cilj, pritisk na Rusijo, Srbijo pa preko Kosova podrediti ...prikaži več zahodnim institucijam. Upoštevati je potrebno še širši svetovni okvir v katerem unipolarni svet neizogibno prehaja v multipolarni, kjer bo vodilno vlogo verjetno igrala Kitajska,...

    • Avatar pantani
      pantani 19:37 08.januar 2023.

      ... Srbija pa je tudi ena od pomembnih kitajskih postojank v Evropi. Kar se tiče pravil unipolarnega sveta - ZDA jih pišejo sproti, po potrebi, nikdar v svojo škodo.

    • Avatar pantani
      pantani 19:37 08.januar 2023.

      Jernej,samo pazi da ti ne bodo možgani pregoreli!!!

    • janči 20:52 08.januar 2023.

      Pantani, pod to se pa tudi jaz podpišem.

    • Jernej65 23:35 08.januar 2023.

      No pantanči, z nekimi tvojimi razlagami se strinjam in tudi držijo. Dominirajo pač močnejši. In ti ki so močnejši, so se v glavnem dokazali s svojim gospodarstvom, vplivom, razvojem, demokracijo. Z vojno, agresijo, diktaturo danes ne boš postal pomemben. Putin ...prikaži več je zastavil popolnoma napačen pristop, ki bo imel za posledico ruski potop, kdaj boš to dojel. Da to dojameš niti ne rabiš kaj veliko pameti.

    • Avatar pantani
      pantani 07:28 09.januar 2023.

      Samoodločba narodov ni samoumevna pravica. Primer Češke in Slovaške, ki sta se mirno razšli, je redka izjema. Praviloma ob nastajanju, preoblikovanju ali razpadanju držav prihaja do hudih spopadov ali vojn. Primerov je veliko. Dogajanje v Kataloniji je res najbolj nazorno ...prikaži več in samo še dodatno pokaže, kako je samoodločba Kosova plod pristranske in nepremišljene politike EU in ZDA.

    • Avatar pantani
      pantani 07:28 09.januar 2023.

      Enačenje samoodločbe Slovenije in Kosova pa je absurdno. Po razpadu Avstro.Ogrske so slovanski narodi v monarhiji ustanovili Državo Slovencev, Hrvatov in Srbov, ki se je kmalu zatem združila s Kraljevino Srbijo v Državo Srbov, Hrvatov in Slovencev. Ti trije narodi ...prikaži več so bili državotvorni, vsi ostali narodne manjšine. Historično pravni položaj Albancev in Slovencev nikakor ni primerljiv. Razen tega Albanci že imajo svojo državo, bodo torej imeli dve ?

    • Avatar pantani
      pantani 11:37 10.januar 2023.

      No,čakam!!!

    • Jernej65 11:51 10.januar 2023.

      Kaj čakaš, da ti zelenko nabije tvojega morilca Putina. Malce še potrpi, boš dočakal.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.