Svet
17 ogledov

Žižek: Načrti o reševanju Grčije "sr**je"

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zic 20:07 23.april 2012.

    ma dej ti preserator, brez, da se izpostavljaš v medijih je to raja vedela že od samega začetka in nerabijo faksa, da so to dojeli!!! kakšne kljukce imamo mi, pa da te pobere!

  • Stolp 06:59 24.april 2012.

    Kitajska in praktično cela Azija, praktično cela Južna in Srednja amerika.V Evropi se jim najbolj približajo(kriza je v njih manjša): Nemčija, Skandinavija, Velika Britanija, Poljska, Pribaltske države, Slovaška,... Predvsem prve tri države so si v preteklih desetletjih nabrale ...prikaži več tudi dosti zaloge, da krizo prebivalci tudi ne čutijo toliko.Janša je hotel 2004 uvesti neoliberalne reforme pa se je folk uprl. Takrat se je začelo obdobje debelih krav in začetne negativne posledice ne bi toliko čutili in tudi nam bi šlo sedaj lažje. Sedaj bomo pa posledice bolj čutili.

  • Alena 18:23 23.april 2012.

    ma dej, žižek žužek, kdo te plačuje da f.a.fljaš tam u amerik

  • Avatar skeptik
    skeptik 19:42 23.april 2012.

    mene bolj skrbi, kdo plačuje tebi, da imaš denar za internet..... To je svetovno priznan filozof, ki vsaj 1000x presega kapaciteto tvojih najbolj razpoloženih sivih celic. Ki pa jih očitno ni prav veliko. Žalostno (in hkrati tipično), da ...prikaži več so biseri naše inteligence bolj cenjeni v tujini kot doma.

  • Stolp 20:09 23.april 2012.

    To, da je načrt za Grčijo s*anje vemo vsi. To sploh ni načrt za Grčijo ampak za reševanje francoskih in nemških bank. Za Grčijo se ve, da ji (vsaj na tak način) ni pomoči. Za Grčijo se jim j*be!<br ...prikaži več />To ve vsak ki ima malo pojma o ekonomiji. Politiki, ki o tem odločajo so pa pač podkupljeni.

  • zic 20:09 23.april 2012.

    in zdaj rabimo svetovno znanega filozofa, da nam je povedal, da je pomoč grčiji eno s.anje...ful hudo, narod to ve že od samega začetka!

  • Skippy 21:23 23.april 2012.

    Zakaj v najbolj neoliberalnih gospodarstvih ni nobene krize? Brezposelnosti skoraj ni? V Evropi je kriza ravno zaradi raznih družboslovcev, ki mislijo, da vsak obvlada ekonomijo.

  • strk 22:19 23.april 2012.

    Katera so ta "najbolj neoliberalna gospodarstva"? Nočem izzivatii, samo ne razumem te izjave.

  • Žurnalček 23:10 23.april 2012.

    Če bi imel samo količkaj malenkostno predstavo kakšne gromozanske spremembe se dogajajo v proizvodnji na svetovnem prizorišču, ne bi imel niti slučajno nik Veteran. Ampak tvoj mozak, tvoja pamet! To kar govori Žižek je meni jasno kakšno leto prej kot ...prikaži večt njemu, če pa želiš, da bi ga tudi ti razumel , vzemi v roke Kitajsko in jo obdelaj z političnega, nato pa še iz proizvodnjo-ekonomskega vidika, pa ti bo jasno, da ko bodo gotove vse štiri flote Kitajske mornarice , bo ena zastava , ki jo imenujejo stars & streeps padla v vodo in z njenimi intervencijami po svetu "demokratičen kapitalizem". No pa saj to je preveč za enega janševca , kajneda da res! Samega Žižka pa ne more noben proučevati, kajti on ne filozofira ampak govori čisto resnico, ki jo pa kapitalisti nočejo nikakor sprejeti, pa čeprav so sami vse svoje fabrike preselili na Kitajsko !! Kapitalizem uničuje zaradi profita samega sebe in s tem nas nekapitaliste -delavce po celi zahodni polobli !

  • King Dermstor 16:35 24.april 2012.

    Ob prvem srečanju z Žižkom vsak pomisli, da je malce nor ampak so njegova razmišljanja dokaj odkritosrčna do modernega sočloveka, ki tava med rumenim tiskom in globalizacijo.

  • Veteran 22:29 23.april 2012.

    Žižek že po tvojem obnašanju se vidi, da živiš v nekem svojem virtualnem svetu v katerem ni prostora za normalnost.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.