Slovenija
838 ogledov

Zmešnjava pri obračunavanju NUSZ: Možni višji zneski na položnicah

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Janez_53 09:41 25.julij 2016.

    Izrodek, ti torej nisi Slovenec?

  • JT_Thomas 10:08 25.julij 2016.

    To, kar se grejo na davkariji je ROPANJE DRŽAVLJANOV, ki jih napajajo! FEJ!

  • JT_Thomas 10:15 25.julij 2016.

    To o ministrici se pa globoko strinjam...

  • Papaja Popi 11:21 25.julij 2016.

    Ugotovi razliko med Slovencem in slovenceljnem !

  • izRODEk 11:38 25.julij 2016.

    Nekako kot razlika med kmetom in kmetavzom.

  • Papaja Popi 13:45 25.julij 2016.

    Točno tako, ker tega Janez_53 ni razumel.

  • sprehajalec 15:50 25.julij 2016.

    Zmešnjava pri obračunavanju NUSZHa, ha, kao nenamerno. Pa zneski so višji seveda. Vse za vzdrževanje tistega najdragocenejšega kar premore Slovenija, javnega s svojimi delavci in upravo.

  • izRODEk 10:54 25.julij 2016.

    Politika SD socialnih demokratov je tista, ki reveže dela tako revne, kot so. Revni pa so v večini volilci SD. Tako ravnanje je nespametno, slovenceljsko.Drugače pa v dani zadevi je jasno: požrešne občine nabijejo take dajatve in ne poznajo ...prikaži več milosti do socialno šibkih, država pa vse to gleda in nič ne stori. Tudi pri sicer socialno čutečih ZL so tiho.

  • izRODEk 08:53 25.julij 2016.

    Glede oprostila plačila NUSZ je (po moje) logika sledeča: če se denar od pobranega nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča steka v občino, katera to dajatev pobere, je edino logično, da se tudi oprostilo vrši v breme občine kajti, nasprotno ...prikaži več bi bilo, da bi oprostilo ozrioma kakšno drugo obliko socialne pomoči vršila država (in bi se hkrati pobrani NUSZ stekal v proračun RS).Člen občinskih odlokov, kasteri opredeljuje pravico do oprostila bi moral torej biti usklajen na državni ravni in enako za vse občine torej, da se plačila oprosti socialno ogrožene osebe.Dokazovanje o nezmožnosti plačila pa je edino smiselno na podlagi Odločb Centrov za socialne zadeve (CSD) o prejemanju denarne socialne pomoči (DSP), saj se pri ugotavljanju o upravičenosti do prejemanja DSP sistemsko pridobijo vsa potrebna dokazila in je izveden ugotovitveni postopek, ali je prosilec upravičen do prejemanja ali pa ne. Vsako drugo ugotavljanje je torej potrata časa ali manj strokovno ugotavljanje

  • izRODEk 08:54 25.julij 2016.

    Glede obdobja pa se mi tudi zdi nesmiselno, da bi se ugotavljalo, kdaj je neka oseba bila ali še je socialno ogrožena. Gre bolj za datum obveznosti do socialno ogrožene osebe, ko ta mora plačati omenjeno dajatev. Takrat je pomembno, ...prikaži več ali ta oseba izpolnjuje pogoje za oprostitev (Odločba CSD) ne pa, ali je bila oseba socialno ogrožena januarja, oktobra pa jo NUSZ bremeni plačila.Glede zneska je tako za socialno ogroženo osebo popolnoma vseeno, kolikšna je odmera NUSZ. S tem naj se ukvarjajo občani, če menijo, da je znesek previsok (ali prenizek). Je pa smešno, da se pristojnost tovrstnih poplačil stroškov kot je pobiranje smeti, plačilo omrežnine za vodo ali NUSZ določa na občinski ravni (občinski sveti), saj naj bi ta pobrana sredstva služila za poplačila naslovnih stroškov in ne za ustvarjanje profitov denimo lokalne komunale. Stroški pa so po večini v vseh občinah bolj ali manj enaki. Pomeni, da nekdo služi več, drugi manj. Več kot očitno je, da gre torej za sistemsko napako: ob

  • izRODEk 08:54 25.julij 2016.

    občine so si priborile pobiranje neke dajatve brez, da bi znale to obremenitev strokovno in utemeljeno opravičiti.Če zaključim: oprostilo NUSZ socialno ogroženim osebam je torej sistemska napaka. Še ena šlamastika najslabše ministrice vseh časov v Republiki Sloveniji, dr. ...prikaži več Anje Kopač Mrak, katera vse od l.2008, ko vedri na tem ministrstvu, ni sposobna urediti pokrivanje osnovnih stroškov socialno ogroženim. Zaradi njene nesposobnosti ljudje pristanejo na cestah, so lačni, imamo lačne otroke in podobno. Zaradi te birokratske pošasti ljudje trpijo - in SD je še vedno top3 najbolj popularnih strank. Eh, slovenceljni, ni vam pomoči... :)

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.