Magazin /magazin/vip
170 ogledov

Znani Slovenci navdušeni nad nočjo čarovnic

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • antitrust 21:09 01.november 2016.

    Nespoštljiv ,,praznik,, do vseh mrtvih.

  • smejka 11:23 01.november 2016.

    Se vidi kako nas ZDA poneumlja....sploh se nam ni treba šemit.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:36 01.november 2016.

    Vsem,ki se šemijo za tale govnarski ameriški praznik,bi blo potrebno odvzet državljanstvo in jim zaplenit vse premoženje,dokler se ne odselijo k Melaniji!

  • 42 12:24 02.november 2016.

    V bistvu ne gre za ameriški praznik.Noč čarovnic, znana tudi po angleškem izrazu Halloween v resnici predstavlja okrajšavo za »All Hallow's Eve« oziroma »Hallow Eve« - večer vseh svetih oziroma večer pred vsemi svetimi. Ta praznik, ki se ...prikaži več praznuje 31. oktobra, je še posebej razširjen v Združenih državah in Kanadi. Vendar je običaje, značilne za noč čarovnic, mogoče najti tudi v mnogih drugih delih sveta. Ponekod praznujejo praznike, ki imajo sicer drugo ime, a enako vsebino: navezovanje stikov z duhovnim svetom, na primer z duhovi umrlih, vilami, čarovnicami ter celo s hudičem in demonskimi angeli. Čeprav velja prepričanje, da je noč čarovnic predvsem ameriški praznik, ga vsako leto praznuje vse več ljudi v različnih državah. Vendar se mnogi ne zavedajo, da so simboli, okraski in običaji, ki so značilni za ta praznik in so večinoma povezani z nadnaravnimi bitji in okultnimi silami, pravzaprav poganskega izvora.Na tisoče pripadnikov wicce, ki obhajajo

  • 42 12:24 02.november 2016.

    Na tisoče pripadnikov wicce, ki obhajajo starodavne keltske obrede, noč čarovnic še vedno imenujejo s starim imenom samhain in menijo, da je to najbolj sveta noč v letu. Izvor nekaterih običajev in simbolov, značilnih za noč čarovnic:<br ...prikaži več />VAMPIRJI, VOLKODLAKI, ČAROVNICE IN ZOMBIJI: Ta bitja že dolgo povezujejo s svetom hudobnih duhov.SLADKARIJE: Stari Kelti so skušali pomiriti hudobne duhove s sladkarijami. Kasneje je Cerkev spodbujala vernike, naj gredo na večer vseh svetih po hišah in prosijo za hrano v zameno za molitev za mrtve. Ta običaj je sčasoma postal del praznovanja noči čarovnic. Našemljeni obiskovalci hodijo po hišah in pri vsakih vratih zakličejo »urok ali darilo«.KOSTUMI: Kelti so si nadeli strah zbujajoče maske, zato da bi jih hudobni duhovi imeli za duhove in bi jih pustili pri miru. Cerkev je poganske običaje postopoma privzela ter jih spojila s praznikoma vernih duš in vseh svetih. Kasneje se je uveljavil običaj, da so ljudje

  • 42 12:24 02.november 2016.

    Kasneje se je uveljavil običaj, da so ljudje šli po hišah, oblečeni v svetnike, angele in hudiče.BUČE: Izdolbene répe, v katerih je gorela sveča, so razpostavili zato, da bi odgnali hudobne duhove. Nekaterim je sveča v repi predstavljala ...prikaži več dušo, ujeto v vicah. Kasneje so postale bolj običajne izdolbene buče.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.