Magazin > VIP
147 ogledov

Znani Slovenci navdušeni nad nočjo čarovnic

Pia Škofic Facebook
Noč čarovnic je vedno bolj priljubljena tudi pri nas. Poglejte si, v kaj so se našemili znani Slovenci.

Čeprav je noč čarovnic ameriški praznik, je očitno vsako leto bolj priljubljen tudi pri nas. Ker je vedno več zabav na zadnjo oktobrsko noč, je zato na voljo tudi priložnost, da se našemimo. Kar nekaj znanih Slovencev in Slovenk je na svojih družbenih omrežjih objavilo fotografije svoje strašljive oprave in domiselnega mejkapa.

Svoje kreacije so na Facebooku pokazali radijca Jerica Zupan in Robert Roškar, vremenarka Pia Škofic, pevec in plesalec Sebastian, manekenka Tjaša Kokalj, pevka Rebeka Dremelj je veselje naredila tudi hčerki, Igor Mikić pa je ostal takšen, kot ga poznamo, njegovi spremljevalki pa sta se preobleklik v zombija.

Komentarjev 6
  • 42 12:24 02.november 2016.

    Kasneje se je uveljavil običaj, da so ljudje šli po hišah, oblečeni v svetnike, angele in hudiče.BUČE: Izdolbene répe, v katerih je gorela sveča, so razpostavili zato, da bi odgnali hudobne duhove. Nekaterim je sveča v repi predstavljala ...prikaži več dušo, ujeto v vicah. Kasneje so postale bolj običajne izdolbene buče.

  • 42 12:24 02.november 2016.

    Na tisoče pripadnikov wicce, ki obhajajo starodavne keltske obrede, noč čarovnic še vedno imenujejo s starim imenom samhain in menijo, da je to najbolj sveta noč v letu. Izvor nekaterih običajev in simbolov, značilnih za noč čarovnic:<br ...prikaži več />VAMPIRJI, VOLKODLAKI, ČAROVNICE IN ZOMBIJI: Ta bitja že dolgo povezujejo s svetom hudobnih duhov.SLADKARIJE: Stari Kelti so skušali pomiriti hudobne duhove s sladkarijami. Kasneje je Cerkev spodbujala vernike, naj gredo na večer vseh svetih po hišah in prosijo za hrano v zameno za molitev za mrtve. Ta običaj je sčasoma postal del praznovanja noči čarovnic. Našemljeni obiskovalci hodijo po hišah in pri vsakih vratih zakličejo »urok ali darilo«.KOSTUMI: Kelti so si nadeli strah zbujajoče maske, zato da bi jih hudobni duhovi imeli za duhove in bi jih pustili pri miru. Cerkev je poganske običaje postopoma privzela ter jih spojila s praznikoma vernih duš in vseh svetih. Kasneje se je uveljavil običaj, da so ljudje

  • 42 12:24 02.november 2016.

    V bistvu ne gre za ameriški praznik.Noč čarovnic, znana tudi po angleškem izrazu Halloween v resnici predstavlja okrajšavo za »All Hallow's Eve« oziroma »Hallow Eve« - večer vseh svetih oziroma večer pred vsemi svetimi. Ta praznik, ki se ...prikaži več praznuje 31. oktobra, je še posebej razširjen v Združenih državah in Kanadi. Vendar je običaje, značilne za noč čarovnic, mogoče najti tudi v mnogih drugih delih sveta. Ponekod praznujejo praznike, ki imajo sicer drugo ime, a enako vsebino: navezovanje stikov z duhovnim svetom, na primer z duhovi umrlih, vilami, čarovnicami ter celo s hudičem in demonskimi angeli. Čeprav velja prepričanje, da je noč čarovnic predvsem ameriški praznik, ga vsako leto praznuje vse več ljudi v različnih državah. Vendar se mnogi ne zavedajo, da so simboli, okraski in običaji, ki so značilni za ta praznik in so večinoma povezani z nadnaravnimi bitji in okultnimi silami, pravzaprav poganskega izvora.Na tisoče pripadnikov wicce, ki obhajajo