Slovenija
68 ogledov

ZPS poziva Cerarja naj ukrepa

Komentarjev 2
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:19 20.januar 2015.

    Ukrepa kako? Cerar ne more evra fiksirat tko k so hrvati kuno na frank fiksiral. Kaj naj nardi? Naj zahteva da banke odpišejo del kredita? pol bojo banke tko kot na Hrvaškem tud tle tožile Cerarja in kaj bo pol ...prikaži več bomo pa vidl....NLB bo mogoče še kako dokapitalizacijo zarad tega fasala, al pa odškodnino. v glavnm...diši po tem da bo na konc to šlo iz denarja državljanov če ne neposredno pa posredno prek slabše prodaje bank ker bojo imele manj financ ob prodaji....ker konc koncev večino bank je v lasti države.

  • pepi34 07:27 21.januar 2015.

    Edina koliko toliko pravicna resitev v tem primeru je konverzija kredita iz CHF v Eure po tecaju, ki je veljal takrat, ko se je kredit najel. Banke ne bi pri tem trpele nobene izgube, le dobicek bi bil manjsi, kot ...prikaži več bi bil sedaj, vendar se vedno enak kot pri everskih kreditih. Pri sedanji situaciji pa zadeva ustreza definiciji oderuskih obresti in ce bi bil na mestu teh kreditojemalcev bi sel na sodisce v tozbo proti banki. Razne konverzije v Eure v tem primeru so pa najslabsa odlocitev, ker euro ne more vec padati proti CHF (po mojem se max. 10%), je pa v doglednem casu za racunati z dvigom EURIBORA, ki bo kredite v Eurih drasticno podrazil. Ce banka predlaga konverzijo gre spet za zavajanje banke.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.