Zdravje
6063 ogledov

ZZZS: podatek, da imajo zdravniki za pacienta sedem minut, je zastarel

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • sam50 08:46 10.april 2019.

    Se mi zdi,da zdravniki največ časa porabijo za tiste "namišljene" bolnike,kateri so pri njih za vsak drek in vedno znova naštevajo težave in tegobe,potem pa obdelajo še sorodnike in sosede,ne vedo pa točno,zakaj so v ambulantno sploh prišli,vendar po pogovoru ...prikaži več odhajajo domov kot prerojeni ...

    • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 10:13 10.april 2019.

      Ja in v lekarni nese 2 polne vreč zdravil,sem neko starko vprašal zakaj toliko tablet polovico zaradi težav ,druga polovica tablet pa ker so stranski učinki le teh prvih ?????????

  • tomaz 10:48 10.april 2019.

    Živim v malem kraju, kjer se vsi poznamo in tudi vidimo kaj kdo dela in kako. Dohtarji so bili, so in bodo vedno "klasa" zase. Delali so kot so hoteli in toliko, kolikor se jim je dalo. To da danes ...prikaži veča danes izsiljujejo, je samo akcija sindikatov, da bi se privatizirali in bi potem kot pogodbeniki, več iztržili od države. Tiste grožnje z tujino so tudi malo mimo, ker tudi sami vedo, da tako "prosto po prešernu", kot tu delajo v tujini ne bodo. Je pač čas izsiljevanj sindikatov.

  • Aro 10:15 10.april 2019.

    Ta podatek je izmišljen in krneki! Dohtarji nimajo nobenih verodostojnih podatkov, niti tega ne kakšne so čakalne vrste po posameznih bolnicah. In potem ne morejo kar na suho izssiljevati tistih, ki smo jim plačali študij in plačujemo njihovo delo. Po ...prikaži več uradno dostopnih podatkih 42% zdravnikov NE dosega normativa, ostali pa ga dosegajo ALI presegajo, koliko, pa ne vejo niti sami. Kavice in tekanje sem ter tja po ZDjih, pa pacineti vidimo

  • joze95 07:40 10.april 2019.

    Če ima mesec 22 dni po 8 ur in če ima vsak delavec 30 minut za malico je to okoli 2100 ur na leto. Pri 1850 normativnih bolnikih je to 1.13 ure na leto, ker je 68 minut na leto. ...prikaži več. Vsak sam si naj izračuna, če je redno plačeval v zdravstveno blagajno, koliko minut na leto mu je vsemogočni bog v belem res vrnil nazaj! Seveda pa naj ne šteje ure ko čaka v čakalnici, da pride na vrsto pri istem bogu v beli halji. Ko bodo odnosi normalni in bodo ambulante delale 7,50 ure na dan pa bo bolje.

  • Avatar olor
    olor 07:37 10.april 2019.

    Če bi bilo tako, bi zdravnik obdelal v osmih urah, minus malica več kot šestdeset bolnikov. Kar pa vemo da ni tako, ker njihov čas v ordinaciji ni osem ur. Tudi pacienti rabi jo več obravnave kot sedem minut. Če ...prikaži več bi napisal, da vsakega potrebuje zdravnik petnajst minut, se nebi veliko zmotil. Nekatere zdravnike bi bilo potrebno dati na usposabljanje iz računalništva, ker če pogledam mojo zdravnico je na ravni sedem let starega otroka v tipkanju.

    • Pepe007 08:20 10.april 2019.

      Zakaj pa hodiš k zdravniku, če sam vse znaš? Še tipkaš bolje od svoje zdravnice. A rabiš bolniško za neko zasebno aktivnost?

  • dd 11:36 10.april 2019.

    Zdravnica je imela zame vedno manj kot 5 minut, odkrižala se me je, da je prikrila svoje nesposobnosti. Sedaj imam koncesionarja, ki ima znanja in sposobnosti na pretek. Pri njem sem lahko tudi več kot 20 minut. Ima vpisanih več ...prikaži več pacientov, kot drugi. Človek se vpraša, kako nekateri enako delo, normalno zmorejo, drugi pa "umirajo". Temu se pravi sposobnost in znanje. Koncesionar je v svojo dopolnitev znanja ogromno vložil. Navaden zdravnik pa ne, ampak čaka, da mu kar pade z neba(denar).

  • jezero 06:43 13.april 2019.

    Pazite, da vam v čakalnicah zdravstvenih domov ne odvzamejo denarnice! Njihova pogoltnost je neomejena.

  • Aro 10:58 12.april 2019.

    Kar naj dajo odpovedi in gredo v tujino! Ni problema. Zunaj jih ne bodo hoteli niti sami nimajo resnega namena iti ven, ker jim je tu preveč dobro in bi zunaj res morali delati, tako zares. Uvoženi zdravniki iz juga ...prikaži več pa, verjemnte bi hitro obvladali jezik toliko kot ga rabijo. Če so medicino doštudirali (po enakem programu kot naši) jim jezik ne bo ovira

  • Skipi 09:13 10.april 2019.

    "ampak opravi telefonski ali elektronski posvet" ZZZS s to izjavo ste se pa tako osmešili. 45% obiskov na tak način lepo vas prosim. Ja mogoče 45 takih na mesec ne pa pol na dan.

  • joze95 10:26 10.april 2019.

    Tako je ZZZS je največji krivec ker dela z našim denarjem kot tepček ki mora nekaj delati pa ne ve kako. Sedanji direktor pa je klasičen vzorec sindikalnega funkcionarja. Njegovi delegati na skupščini pa leglo prisklednikov ki razpravljajo zato, da ...prikaži veča imajo sejnino. Dokler bo ZZZS tak kot je bomo morali plačevati za nekaj, kar smo plačali za vnaprej. So pa doktorji tudi šleve, ker med seboj prikrivajo delomrzneže in lenuhe. Ne upajo si razčistiti svoje vrste.

  • Pepe007 08:26 10.april 2019.

    ZZZS je glavni krivec za slabo stanje slovenskega zdravstva. Dokler se ta inštitucija ne bo razhajkala, ne more biti bolje. V zdravstvo vsiljuje nove in nove naloge, ki z zdravjem prebivalstva nima nobene zveze in gre za zavarovalniške naloge, ki ...prikaži več bi jih v normalni državi morali urejati neposredno na zavarovalnici z referentom in ne z zdravnikom. Denimo bolniška za nego otroka, če je še kdo drug, ki bi lahko pazil otroka. Kaj točno ima to z zdravstvenim osebjem?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.