Gorenjska
1275 ogledov

Ameriške vezi se krepijo

Mestna občina Kranj
Mestno občino Kranj je ta teden obiskala ameriška veleposlanica v Sloveniji Jamie Lindler Harpootlian.

Na delovnem srečanju se je ameriška veleposlanica v Sloveniji Jamie Lindler Harpootlian v Kranju sestala z županom Matjažem Rakovcem ter podžupanoma Janezom Černetom in Manjo Zorko, ogledala pa si je tudi staro mestno jedro Kranja. Mestna občina Kranj se je namreč poleti 2022 pobratila z mestom Colorado Springs. Pobratenje sta mesti izvedli v ZDA, nato pa je letos marca delegacija vrnila obisk.

Colorado Springs POVEZOVANJE Gorenjska Kranj dobiva še ameriškega brata – Colorado Springs pobratenje, Mestna občina Kranj, Colorado Springs POVEZOVANJE Gorenjska Kranj se je pobratil s Colorado Springsom POBRATENJE Gorenjska Obeta se nadgradnja sodelovanja

Skupaj z županom Matjažem Rakovcem in obema podžupanoma se je delegacija takrat srečala tudi z ameriško veleposlanico v Sloveniji Jamie Lindler Harpootlian, ki jih je sprejela v Ljubljani. Tokrat pa je veleposlanica prišla v Kranj. Med obiskom na občini, med katerim ji je vodstvo predstavilo tudi aktualne projekte, se je vpisala v protokolarno knjigo gostov, si ogledala staro mestno jedro in se povzpela na zvonik cerkve sv. Kancijana. Župan je po obisku tudi povedal, da je gostjo nagovoril, da bi se dogovorili za postavitev kipa ameriškega sodobnika Franceta Prešerna v parku La Ciotat.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.