Gorenjska
3027 ogledov

Bo boj za županski stolček enak kot pred štirimi leti?

Zoran Stevanović arhiv Žurnal24 Zoran Stevanović, predsednik stranke Državljansko gibanje Resni.ca
Da bo na letošnjih lokalnih volitvah za župana Mestne občine Kranj ponovno kandidiral, nam je potrdil tudi predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović.

»Glede na dejstvo, da me zares mnogo ljudi poziva k temu, da vsakodnevno dobivamo sporočila popdore in glede na vse moje izkušnje v lokalni politiki ter poznavanje kranjske občine, bom zagotovo kandidiral za župana MO Kranj, prav tako pa bomo predlagali odlično listo kandidatk in kandidatov za mestni svet,« je svojo kandidaturo na letošnjih županskih volitvah za Žurnal24 napovedal predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović. »Mestna občin Kranj namreč nikoli ni imela sreče z župani, trenutno oblast pa zaradi njene pasivnosti, ocenjujemo kot najslabšo do sedaj. Tako mesto, kot celotna občina stagnirata. Trenutni župan se je več kot očitno odločil, da skozi mandat ne bo počel ničesar, da ne bi delal vidnejših napak. In to so občani sprevideli. MO Kranj si zasluži popolnoma drugačno politiko od sedanje, in sicer politiko, ki bo delovala v korist ljudem. Trenutna politika oblasti namreč zastopa predvsem parcialne interese posameznikov. Mestni svet ne sme biti več poligon za trgovanje s političnimi glasovi, kot je bil do sedaj, temveč mora postati resen in transparenten vrhovni organ odločanja,« je ob tem dodal Stevanović

Ob tem Stevanović izpostavlja, da imajo odlična programska izhodišča, njihova rdeča nit pa je boj proti korupciji. Njihove prioritete bodo tudi povečanje nadzora nad nekontroliranim priseljevanjem tujcev, predvsem v mestno jedro, gradnja stanovanj, pri čemer bodo lahko mlade družine z najemnino že plačevale kupnino, rešitev problema parkiranja v naseljih Planina, Zlato polje in Vodovodni stolp, spodbujanje samooskrbe in lokalnega kmetijstva z namero, da bodo vsi občinski javni zavodi kupovali hrano pri lokalnih kmetih, spodbujanje vrtičkarstva, ki je bilo po njegovem mnenju v tem mandatu občanom odvzeto, pametna oživitev mestnega jedra in spodbujanje turizma. »MO Kranj bo vsem operativnim prostovoljnim gasilcem plačevala mesečno dodatno zdravstveno zavarovanje. Rešili bomo problem ekološke bombe v industrijski cone Laze v Stražišču. Vsekakor pa bomo enakomerno skrbeli za vse krajevne skupnosti, saj so se okoliške ves čas zanemarjale,« še poudarja Stevanović.

»Kot župan bom predvsem ljudski. Zelo veliko se zadržujem med občani, se z njimi pogovarjam, poznam in čutim njihove vsakodnevne tegobe. In tako bo tudi ostalo. Vsakodnevno se bom srečeval z ljudmi, vrata moje pisarne bodo odprta za vsakogar. Loteval se bom projektov, ki bodo zares koristili kranjski občini, vsakršna oblika klientelizma in nepotizma bo popolnoma odpravljena. In v tem se bom razlikoval od vseh dosedanjih županov,« je svojo napoved za kandidaturo župana Mestne občine Kranj zaokrožil Stevanović.

LOKALNE VOLITVE Gorenjska Znan še en županski kandidat
Komentarjev 4
  • jan631 16:53 08.september 2022.

    Kaj pa naj drugega počne ta Stevanovič? Saj za nič drugega ni sposoben.

  • Boschtjan Zupanchich 23:00 07.september 2022.

    Samo da ni kaka taka krastača za kandidata, kot je Musakarka !!! ! !!!

  • luks0 13:57 07.september 2022.

    Samo upam da ne bo res kandidiral. Najslabši možni kandidat tale Stevanovič. Katastrofa. Poznam človeka in res ne zdržiš dolgo v njegovi družbi :( Samo nakladanje. Na koncu bi pa naredil isto kot so že drugi....