Gorenjska
2709 ogledov

Do 500 evrov kazni za turiste

Firence Žurnal24 main
Če bodo jedli na ulicah v središču mesta, jim grozi kazen.

Mestni svet v Firencah je turistom zagrozilo z visokimi kaznimi, če bodo jedli na ulicah v središču mesta. Župan Dario Nardella je prepoved javno razglasil v torek, potem ko so se stanovalci in lastniki lokalov pritožili nad to težavo na ulici Via de' Neri, poznano po restavracijah in trgovinah, poroča Daily Express.

Prepoved se nanaša na to ulico in njeno neposredno okolico, prepoved velja v času kosila in zvečer.

"Prepovedano je konzumirati hrano in se pri tem zadrževati na pločniku, ob vhodih v trgovine in hiše ter na ulici," je zapisano v uredbi, v kateri je dodano tudi, da so stanovalci prosili policijo, da posreduje, da bi bilo "območje znosno za življenje".

Župan je pri tem izpostavil, da uredba ni usmerjena v turizem kot tak, pač pa na ignorantske obiskovalce, ki "kampirajo na ulicah s svojim kosilom" ter da ne želi, da bi šlo za kazensko uredbo, pač pa za sredstvo preprečevanja.

"Če se bodo turisti v Firencah obnašali tako kot doma, so vedno dobrodošli, sploh če bi želeli poskusiti naše kulinarične specialitete," je še dodal župan in pristavil, da stanovalci ne morejo do svojih domov, ker turisti sedijo na njihovih pragovih in jedo svoje obroke.

Jabolko spora hrana za s seboj

Lokalna restavracija z italijansko hrano, samooklicani hram "ulične hrane" All'Antico Vinaio je eden najboljše ocenjenih lokalov na Trip Adviserju na vsem svetu; postal je tako popularen, da so se bližnje trgovine in restavracije začele pritoževati, da ljudje, ki jedo njihovo hrano, ustvarjajo gnečo na ulici. Prejšnji mesec je prišlo celo do pretepa med lastnikom bližnje trgovine in špansko družino, ki je jedla na njihovem pragu.

Prepoved je, presenetljivo, pozdravil tudi lastnik omenjene restavracije s hrano, ki se jo odnese s seboj, pri čemer je izpostavil, da bi mestne oblasti vendarle morale poskrbeti zato, da bi bilo na območju več klopi, na katere bi lahko sedli njegovi obiskovalci in v miru pojedli svoj sendvič.

Firence so ene izmed svetovnih mest, ki ima neprestano rast števila obiskovalcev, v povprečju 1,9-odstotno v zadnjih 17 letih. Samo v lanskem letu so v mestu zabeležili deset milijonov nočitev, kar je dva milijona več kot leta 2012.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
Sorodne novice