Svet
12723 ogledov

"Mislili bodo, da se gremo seksualni turizem"

Vilna
Mnogo dvignjenega prahu zaradi kampanje.

Nova turistična kampanja Litve glavno mesto Vilno oglašuje kot 'G točko' Evrope. 'Nihče ne ve, kje je, ko pa jo najdete, je čudovito,' piše na oglasu, ki prikazuje žensko, ležečo na zemljevidu Evrope.

Kampanja je v Litvi dvignila mnogo prahu, med drugim tudi zto, ker v glavno mesto prihodnji mesec prihaja papež. "Mislim, da gre za res čudno obliko oglaševanja," je med drugim kampanjo pospremil litovski premier Saulius Skvernelis. Dodal je, da sicer ne prehaja zakonskih ali moralnih meja, precej nerodna je le njena časovnica.

Kampanja se bo v Londonu in Berlinu začela ta četrtek; njen začetek je skušala preprečiti konzervativna litovska vlada, a neuspešno. Isto je poskušala tudi katoliška Cerkev v državi, ki poudarja, da kampanja mesto Vilno prikazuje kot mesto seksualnega turizma.

Vilna kampanja | Avtor: Promo Promo

Zdi se da po drugi strani večina državljanov meni, da je kampanja duhovita in kreativna, na spletnih omrežjih ji izražajo svojo podporo. "Glavno sporočilo je, da malo ljudi v resnici ve, kje je Vilna, ko pa pridejo k nam, se v mesto zaljubijo," je pri tem poudaril eden od avtorjev kampanje Jurgis Ramanauskas.

Vilna | Avtor: Profimedia Profimedia

Hrvaška Svet Na Hrvaškem "manjka" 160 tisoč turistov prig lučk Slovenija Izjemno priznanje za Ljubljano

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • miki1234 13:55 09.avgust 2018.

    končno nekaj kreativnega... pri nas pa se vse te agencije bahajo le s čistim povprečjem in nezanimivimi oglasi, ki so brez nekega učinka.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 17:45 08.avgust 2018.

    Konzervativna in katolibanska banda se mora pa vtikati prav v vse!

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 15:23 08.avgust 2018.

    Bistvo so dosegli - firbec prinaša turizem.