Gorenjska
2336 ogledov

Dobre novice kar dežujejo

Dom upokojencev Kranj
Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila sredstva za dnevni center za starejše na Planini v Kranju. Milijon evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Kranj (MOK) v okviru mehanizma Dogovora za razvoj regij, bosta tako v višini 350 tisoč evrov sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V okviru projekta bo MOK obnovila obstoječi trgovski objekt na Planini 1, ki ga je odkupila junija lani, in mu s tem spremenila namembnost. Odslej bo namenjen dnevnemu varstvu starostnikov, ki še ne potrebujejo celodnevne stacionarne oskrbe, ampak si želijo pomoč za določeno število ur.

 | Avtor:

»Tako rekoč nas vsak teden presenetijo z dobrimi novicami. Tokrat gre za dober milijon vreden projekt dnevnega varstva starejših, ki sovpada z našo strategijo za ravnanje s starejšimi, ki smo jo sprejeli lani. Dela dejansko že potekajo, pravzaprav so že potekala lani, ko smo ta prostor namenili kot rdečo cono, glede na to da se nahaja v bližini Doma upokojencev. Jaz računam, da bi bila dela končana do konca leta, nato pa sledi še nakup opreme. Dogovarjamo se z direktorico Doma upokojencev Kranj, da bi jo kupili v začetku prihodnjega leta. To torej pomeni, da bi že pred prihodnjim poletjem ta dnevni center lahko začel obratovati,« je povedal kranjski župan Matjaž Rakovec.

Obnova se bo predvidoma nadaljevala jeseni. Od prvotne stavbe bo ostala samo osnovna konstrukcija, ki jo bodo temeljito obnovili, zamenjali bodo tudi streho in stavbno pohištvo, naredili novo pročelje in uredili nove tlake. Prostori za skupno 30 starostnikov bodo urejeni po predpisanih sodobnih bivalnih standardih, program pa bo izvajal Dom upokojencev Kranj (DUK), tako da se bodo lahko uporabniki dnevnega varstva vključevali tudi v vse organizirane aktivnosti DUK.

Kot smo poročali, pa si od tega tedna lahko v Mestni knjižnici Kranj ogledate idejne rešitve za novi dom starejših, ki bo dislocirana enota DUK. Če bo šlo vse po načrtih, bo novi javni dom s 150 ležišči na Zlatem polju nasproti nekdanje stavbe Gorenjskih oblačil stal že v letu 2023 in to po načrtih zmagovalne rešitve, ki so jo izdelali v ljubljanskem podjetju Multiplan arhitekti.

 | Avtor:

Zmagovalna rešitev za dom starejših v Kranju KRANJ Gorenjska Dom na Zlatem polju: mesto v malem za 14 milijonov
Komentarjev 1
  • Russell_Ellinger 11:35 24.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦