Gorenjska
191 ogledov

Dobrote nikoli ni preveč

Božičnica
December je običajno mesec, ki je v znamenju obdarovanj. Ob tem pa vsako leto potekajo tudi številne dobrodelne akcije. Tudi v Kranju ni nič drugače.

Da imajo Kranjčani veliko posluha za sočloveka, je potrdila dobrodelna akcija V Kranju dobro v srcu mislimo, v kateri se bo, kot smo že poročali, med 28 družin v stiski razdelilo približno 30.000 evrov. Dejanja dobrosrčnosti pa se vrstijo še naprej tudi povsem samoiniciativno, nepovezano z uspešno končano dobrodelno akcijo. Tako se je na Mestno občino Kranj (MOK) obrnil podjetnik s predlogom o donaciji prehranskih paketov za družine, ki živijo v pomanjkanju.

 

Kranjčan, ki ima podjetje sicer registrirano v Ljubljani, je želel družinam v stiski vsaj za trenutek polepšati konec težkega leta. Razveseliti je hotel predvsem otroke, ki po navadi najbolj občutijo praznično razpoloženje. Zato je v paketih, ki jih je družinam že dostavila civilna zaščita MOK, kakšen sladek priboljšek več. Podjetje PODIUM, trgovina in storitve, d.o.o, je tako kranjskim družinam v pomanjkanju priskrbelo 17 prehranskih paketov v vrednosti 755 evrov. »MOK se dobrotniku najlepše zahvaljuje za lepo gesto in prispevek lokalni skupnosti,« so ob tem sporočili s kranjske občine.

 

Kranjski furmani letos ne koledujejo, drugače je v župniji Kranj-Šmartin

Te dni bi morali že intenzivno hoditi od hiše do hiše ter v kranjske domove prinašati veselje, petje in blagoslov tudi koledniki, a jim je, tako kot večini, zagodla epidemija.. »Tokrat je drugače,« je dejal predstavnik kranjskih kolednikov iz skupine Kranjski furmani Ljubo Kovačič, v imenu kolednikov pa vsem občankam in občanom sporoča: »Mi vam vošč'mo novo leto, tristo blagrov, tristo sreč, da b' b'li srečni celo leto brez nesreč.«  Kolednike bi moral te dni sprejeti tudi župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, a bo zaradi epidemiološke situacije snidenje moralo počakati na naslednji december.

 | Avtor:

 

So pa tudi letos že 27. koledovanje pripravili v župniji Kranj Šmartin, ki je prav tako drugačno kot prejšnja leta. Koledovala je le ena skupina, ki jo sestavljajo otroci iz dveh družin, ki so med seboj bratranci in sestrične. "Sestavila sem besedilo in jim ga poslala. Nato smo imeli vaje z upoštevanjem vseh predpisov. Župnik nam je podelil blagoslov in koledniki so najprej zapeli pred župniščem, nato smo posneli koledovanje pri nas doma, koledovati pa so smeli nato le še pri domačih hišah in starih starših. Za vse ostale bo obisk kolednikov drugačen. Prejeli bodo koledniško pismo, letak Misijonskega središča ter nalepko in si ogledali posnetek na Facebook strani Župnija Kranj Šmartin. Naše koledovanje je letos drugačno še iz enega drugega vidika, saj smo poseben posnetek pripravili za cerkvene dostojanstvenike in vladne predstavnike. Naš posnetek je tudi na strani Misijonskega središča," nam je povedala Irena Dolenc. Posnetek njihovega koledovanja si lahko ogledate spodaj.

 

Na občini so se zahvalili tudi junakom epidemije

Na Mestni občini Kranj (MOK) so se v zadnjih dnevih leta 2020 zahvalili tudi za prispevek lokalni skupnosti tistim, ki igrajo izjemno pomembno vlogo v epidemiji novega koronavirusa. Ekipa civilne zaščite MOK, zdravstveno osebje, osebje za delo s starostniki, lekarniški delavci, policija, poklicni in prostovoljni gasilci, izvajalci komunalnih storitev, skrbniki brezdomcev in odvisnikov, prostovoljci, trgovci ter številni drugi delavci, ki ljudem zagotavljajo vsakodnevne življenjske storitve, vedno znova dokazujejo, kako pomembno družbeno vlogo opravljajo med epidemijo novega koronavirusa. »Leto 2020 nam je z epidemijo prineslo negotovost in tudi strah, a pokazali smo, da skupaj zmoremo. Vi ste junaki našega časa. V imenu MOK se vam zahvaljujem za vaš prispevek v zahtevnih razmerah,« se jim je zahvalil župan Matjaž Rakovec.

 | Avtor:

DOBRODELNOST Gorenjska Skoraj 30.000 evrov za pomoči potrebne
Komentarjev 1
  • botile 04:56 31.december 2020.

    www︎.︎FideLizy︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks