Gorenjska
710 ogledov

Doživetje, ki dobesedno obrne svet na glavo

Na Zavodu za turizem in kulturo Kranj (ZTKK) so letos pripravili novo, prav posebno doživetje, ki so ga poimenovali Cifra al' mož.

Cifra al' mož je posebna vrsta doživetja, vodenja, ki je malce nenavadno, a zabavno, zanimivo, mogoče celo rahlo čustveno obarvano. V Kranju je dediščina Franceta Prešerna postala identiteta mesta. Spomin nanj obeležujejo na različne načine, tudi s tem vodenjem so se poklonili našemu največjemu pesniku. To potepanje po Kranju razkriva kje, zakaj in kako so s Prešernom povezani najlepši, najbolj skriti in ustvarjalni kotički mesta.

»Vodnik vrže kovanec za 2 evra, na katerem je upodobljen France Prešeren: »Če bo cifra, gremo po levi ulici, če bo mož, pa po desni«, in se odpravite na pot po usodni turi …vmes med drugim izveste, da Prešeren, ko je živel v Kranju, ni nosil cilindra, kot si ga predstavlja večina Slovencev, nosil je petkrako čepico,« pravi direktor ZTKK Klemen Malovrh.

Udeleženci si v 4 urah ogledajo 14 kranjskih zanimivosti, povezanih s Prešernom. O poteku ogleda vedno znova odloča kovanec. »A ne boste si samo ogledovali in poslušali, zgodba vas bo navdihovala in vas nagovarjala k sodelovanju – ne boste se mogli upreti. Če bi vam povedal kaj vse doživite, bi bilo pokvarjeno presenečenje, zato vas vabim, da se tega vodenja udeležite,« dodaja Malovrh.

To posebno doživetje Kranja poteka vsako soboto ob 10.00, in sicer do 30. septembra. Zaželjene so prijave, ki jih lahko opravite na info@visitkranj.si. Minimalno število udeležencev je 2, maksimalno pa 8. Vodenje poteka v slovenščini ali angleščini. Doživetje je primerno za odrasle, ne izvedejo pa ga v primeru močnega dežja.

TURIZEM Gorenjska Tudi Kranj je lahko zanimiva turistična destinacija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.