Gorenjska
1480 ogledov

Dr. Iztok Podbregar dobil največ glasov

Iztok Podbregar, foto Dejan Mijovic Dejan Mijovic Dr. Iztok Podbregar
Na današnjih volitvah za novega dekana Fakultete za organizacijske vede je največ glasov zbral dr. Iztok Podbregar, je zapisano na spletni strani Fakulete za organizacijske vede Univerze v Mariboru.

Volilna komisija je nocoj na spletu objavila neuradne rezultate. Večino glasov oziroma 55,74 odstotka glasov je prejel redni profesor dr. Iztok Podbregar. To pomeni, da drugi krog ne bo potreben in da bo najverjetneje, če ne bo kakšnih zapletov, imenovan za dekana za štiriletni mandat.

Protikandidat izredni profesor dr. Uroš Rajkovič je prejel 41,94 odstotka glasov, protikandidat docent dr. Borut Werber pa 2,32 odstotka glasov.

Rezultati volitev bodo predstavljeni v petek, 2. aprila, na seji senata FOV.

Dr. Iztok Podbregar je FOV kot dekan vodil že od oktobra 2016 do oktobra 2020, od lanske jeseni pa fakulteto kot vršilka dolžnosti dekanje vodi dr. Polona Šprajc.

Komentarjev 10
  • leonardo 07:50 01.april 2021.

    A si ti mogoče odpadli kandidat?

  • JZekspert 22:45 31.marec 2021.

    Nova sramota za to državo. Samo pri nas je možno, da npr. najbogatejšo športno zvezo (SZS) vodi tobačni paštetar Smrekar, tale sovaš in udbovec Iztok Podbregar pa se je podobno izkazal, ko ga je strašno zaskrbel ''črni trg'' cigaretne droge ...prikaži več - on bi kar v nedogled oglaševal ta smrtonosni izdelek (ki ubije vsak dan 10 Slovencev). Gnusni plačanec pač! In take nevedneži še izvolijo. Na tak dan me je globoko sram, da sem Slovenec, ker so moji sodržavljani brez najbolj osnovne človeške etike!