Gorenjska
816 ogledov

Eko teden za naše lepše okolje

V Kranju bo prihodnji teden Eko teden, vrhunec dogajanja pa bo prihodnjo soboto tradicionalna čistilna akcija Očistimo Kranj - Kranj ni več usran.

Od ponedeljka, 20. 3. 2023, do četrtka, 30. 3. 2023, bo v Kranju na različnih lokacijah potekal festival Eko teden. Letos se je festivalu pridružilo še več kranjskih organizacij, ki so skupaj pripravile pester program delavnic, predavanj, razstav in izmenjevalnic. Pridružili so se Zveza tabornikov občine Kranj, Mestna občina Kranj, Komunala Kranj, Layerjeva hiša, Stolp Pungert, Zavod Carnica, Društvo SubArt, Mestna knjižnica Kranj, Ljudska univerza Kranj, Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, Klub študentov Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja in Krice Krace. Festival sicer z različnimi aktivnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornem ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan. »Želi si postaviti smernice, ki bodo pripomogle k ohranitvi našega mesta, kjer sta “zeleno” in urbano še vedno neločljivo povezana,« so zapisali organizatorji.

Festival bodo v ponedeljek, 20. 3. 2023, odprli s pogovorom Kam gre Kranj? Trajnostni in ekološki vidik življenja v mestu. Med tednom bodo najmlajši lahko ustvarjali na okolju prijaznih delavnicah, starejši pa se bodo lahko spoznavali z različnimi vidiki trajnostnih in okoljevarstvenih praks. V času festivala bo potekalo več izmenjevalnic, kjer bodo lahko novo življenje podarili knjigam, oblačilom, igračam ali semenom. Festival bo dosegel vrhunec v soboto, 26. 3. 2023, s tradicionalno čistilno akcijo Očistimo Kranj - Kranj ni več usran! v organizaciji Mestne občine Kranj in Zveze tabornikov občine Kranj. Drugi del festivala bo s kar tremi razstavami v Layerjevi hiši posvečen umetniškemu pogledu na odnos človeka do preostalega sveta skozi prizmo načel vljučevanja in trajnosti.

»Pridružite se nam na Eko tednu, kjer bomo skupaj postavljali temelje za oblikovanje boljše, bolj trajnostne prihodnosti,« ob tem še vabijo organizatorji. Celoten program pa si lahko ogledate na tej povezavi.

OKOLJE Gorenjska Že 22. bomo čistili za lepši Kranj
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:29 17.marec 2023.

    Pozivam odgovorne naj pozovejo vse ljubitelje gorskega kolesarjenja -downhill in MTB klube v Sloveniji ,da počistijo za seboj .