Gorenjska
784 ogledov

Že 22. bomo čistili za lepši Kranj

Mestna občina Kranj v sodelovanju z Zvezo tabornikov občine Kranj pripravlja 22. tradicionalno čistilno akcijo OČISTIMO KRANJ – Kranj ni več usran.

Akcijo OČISTIMO KRANJ – Kranj ni več usran bodo s prijavljenimi vrtci in šolami v Mestni občini Kranj (MOK) letos izvedli v petek, 24. marca 2023, z ostalimi udeleženci pa dan pozneje, v soboto dopoldne. Namen akcije je, da se na celotnem območju MOK očisti drobna nesnaga, ki se je nabrala v preteklem letu, ter nekaj kritično onesnaženih točk, ki so jih zaznali na območju Kranja. V pomoč pri tem je tudi digitalni zemljevid črnih točk z odpadki, kamor lahko občanke in občani vnesejo lokacijo in opis divjih odlagališč ali onesnaženih območij na preprost način. Slednje lahko navedejo tudi ob spletni prijavi na tej povezavi.

Udeleženci čistilne akcije bodo čistili v skladu z navodili Komunale Kranj in občinskega štaba Civilne zaščite MOK. Tisti, ki se bodo odločili za čiščenje področja, ki obsega njihovo krajevno skupnost ali področje delovanja, lahko to sporočijo na elektronski naslov kranjskih tabornikov ocistimokranj@gmail.com do 6. marca 2023. Pri tem naj navedejo lokacijo čiščenja, koliko oseb pričakujejo in ali bodo potrebovali pomoč usposobljenih članov civilne zaščite zaradi zahtevnega čiščenja ali varovanja udeležencev ob vodotokih, ob tem pa še, koliko toplih malic bi potrebovali. Ob pravočasni prijavi bodo namreč taborniki poskrbeli za rokavice, vrečke za smeti, odvoz odpadkov, malico in priložnostno darilo. Posamezniki se na akcijo lahko prijavijo tudi prek spleta na tej povezavi in pri tem izbirajo med lokacijami, kjer bi čistili.

V MOK vabijo tudi vsa registrirana društva, ki imajo status društva v javnem interesu, da svoj interes za sodelovanje na čistilni akciji izkažejo s prijavo na elektronski naslov martina.jaklic@kranj.si. Z upravičenci do neposrednega financiranja iz proračuna bo MOK sklenila pogodbo. Prijavo je treba oddati do petka, 17. marca 2023, s kratkim opisom območja čiščenja, predvidenega števila udeležencev ter časa trajanja akcije, in sicer na obrazcu, ki je na voljo na spletni strani MOK, fizično pa ga je možno dobiti na Uradu za gospodarske dejavnosti in promet.

Čistilno akcijo bo tokrat že tretjič zapored spremljal EKO teden, ki bo potekal od ponedeljka, 20. marca, do četrtka, 30. marca, na različnih lokacijah v Kranju. Letos bo pri tem sodelovalo še več kranjskih organizacij in bodo skupaj pripravile pester program delavnic, predavanj, razstav in izmenjevalnic. Festival z različnimi aktivnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornem ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan.

ČISTILNA AKCIJA Gorenjska Letos manj odpadkov kot lani
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.